بازتاب جهانی اصرارهای رژیم آخوندی برادامه برنامه های اتمی و موضعگیری های بین المللی


در جلسه استماع سنای آمریکا، لایحه تشدید تحریمها علیه رژیم آخوندی بررسی شد. در این جلسه نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه، خواهان تحریمهای فوری علیه رژیم ایران شدند. گزارشی از تلویزیون الحره(14مهر88):
مجلس سنای آمریکا جلسه استماع خود دربارة لایحه ای که به دولت و رئیس جمهور آمریکا امکاناتی برای اعمال تحریمهای احتمالی علیه رژیم ایران می دهد آغازکرد. این تحریمها در صورت عدم همکاری رژیم ایران در برنامة هسته یی خود اعمال خواهد شد. این جلسه بعد از آن برگزار شد که برخی از اعضای کنگره خواستار اتخاد اقدامات قاطع و تعیین کننده در قبال رژیم ایران شدند.

خبرنگار الحره از کنگرة آمریکا گزارش داد: در جلسه مجلس سنای آمریکا و در کمیته بانکی کنگره آمریکا بین اعضای دمکرات و جمهوریخواه اتفاق نظر وجود داشت. تمامی اعضا بر روی اعمال تحریمهای اقتصادی گسترده و جدید علیه رژیم ایران در صورتی که تهران خواسته جامعه جهانی در رابطه با برنامه هسته ای خود را برآورده نکند، اتفاق نظر داشتند. این امری است که تاکنون شاهد آن نبودیم که اعضای هر دو حزب یک حرف واحد بر سر یک موضوع بزنند.
اعضای مجلس سنای آمریکا گفتند که این لایحه که در حال بررسی آن می باشند به دولت و رئیس جمهور آمریکا امکان اعمال تحریم اقتصادی جدید علیه رژیم ایران را می دهد، کما اینکه به وی امکان گسترش تحریمهای پیشین را می دهد بنحوی که شمار زیادی از نهادهای مالی جدید را شامل می شود.
چارلز شومر یکی از اعضای برجسته دمکرات در این کمیته از دولت آمریکا خواست تا گزینه نظامی علیه رژیم ایران را حذف نکند و تأکید کرد که رژیم ایران و مشخصا برنامه هسته ای این رژیم خطر و تهدید بزرگی برای امنیت منطقه خاورمیانه و مشخصا اسرائیل می باشد. اعضای جمهوریخواه نیز شک و تردید خود را نسبت به موفقیت گفتگوی مستقیم و دوجانبه بین آمریکا و تهران ابراز داشتند و از دولت آمریکا خواستار اعمال تحریمهای فوری علیه رژیم ایران شدند.
 کریستوفر داد رئیس کمیته امور بانکی کنگره آمریکا گفت: رژیم ایران باید انتخاب خود را روشن و مشخص کند. رژیم ایران یا باید از برنامه هسته ای خود دست بکشد وغنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در بیاورد و از حمایت از تروریست ها در سراسر جهان دست بردارد یا اینکه در سطح جهان، بیشتر و بیشتر منزوی شود. افزایش فشار جهانی و احتمال تحریمهای شدیدتر علیه رژیم ایران موضوع بحث و موضوع روی میز الان ما می باشد. محکومیت جهانی علیه برنامه مخفیانه هسته ای رژیم ایران و موارد نقض حقوق بشر و سرکوب تظاهر کنندگان بدنبال انتخابات ریاست جمهوری تمامی اینها جامعه جهانی را به افزایش فشار بر رهبران رژیم ایران وا داشته است و ما اکنون نباید سستی به خود راه دهیم. در نظر دارم که این خط را این ماه، در این کمیته با ارائه لایحه ای حاوی تحریمهای همه جانبه علیه رژیم ایران و رو به جلو پیش ببرم . من متعهد و ملزم هستم و فکر می کنم که همکاران من نیز ملزم و متعهد هستند که مطمئن شویم کنگره به رئیس جمهور تمامی وسائل و ابزار مورد نیاز برای مقابله با تهدید و خطر رژیم ایران را می دهد.


سناتورها لیندزی گراهام، ایوان بای و چَمْبْلس از کمیته نیروهای مسلح سنا و باب کیسی از کمیته روابط خارجی، طی گفتگویی بر ضرورت اعمال تحریم های سخت و حفظ قاطعیت در برابر رژیم ایران تاکید کردند.
تلویزیون فاکس نیوز(12مهر88)، موضوع نخست میزگرد سیاسی پایان هفته خود را به بحث در مورد رژیم ایران و جاه طلبی های هسته ای آن اختصاص داد.
 سناتور لیندزی گراهام گفت، یکی از کارهایی که ما می خواهیم انجام دهیم، این است که ایرانی ها را به چالش بکشیم. راه کارهای نصفه نیمه موثر واقع نمی شود. ما می بایست با چالش رژیم ایران با برخی ضرب الاجل ها و اولتیماتوم ها واکنش نشان بدهیم.
سناتور ایوان بای گفت، ما می بایست تحریمهای سخت مالی و اقتصادی داشته باشیم. ما می بایست این اقدام را هم اکنون صورت دهیم و در صورتی که رژیم ایران به وعده هایش عمل نکرد، می بایست ضرب الاجل و عواقبی برایش داشته باشد؛ چرا که آنها به کرات در گذشته دروغ گفته اند. اگر ما بخواهیم از یک مساله غامض دردناک اجتناب کنیم و با آن کنار نیاییم یا به حمله نظامی متوسل نشویم باید هم اکنون در زمینه مالی و اقتصادی دست به اقدام بزنیم.
ساکْسْبی چمبلس نیز گفت: تلاش رژیم ایران برای ساخت سلاح و افشای تاسیسات دیگری در قم ... روشن می سازد که ایران مسیر دستیابی به سلاح هسته ای را در پیش گرفته. آن ها اطلاعات آن را دارند و اکنون سایت مخفی شان افشا شده.
فاکس نیوز سپس از سناتور ایوان بای پرسید: آیا شما فکر می کنید رژیم ایران، برسر برنامه هسته ای با اعتمادی مثبت مذاکره می کند؟
ایوان بای گفت، مطلقاً خیر. آنها نقشه ای از فریب و نقشه ای از نقض توافقنامه ها که خود با آن موافقت کرده اند داشته اند. این یکی هم ممکن است نمونه دیگری از همین مساله باشد. آنها تنها قاطعیت را می فهمند و تنها قاطعیت! برقراری چنین گفتگویی خوب است، اما شما باید بتوانید آنها را به عمل به وعده هایشان وادارید. آنچه که مهم است، آنچیزی نیست که آنها به زبان می آورند، بلکه آنچیزی است که به آن عمل می کنند. ما باید از تمام تحریم ها یکبار عبور کنیم تا قیمت را برای چنین رفتاری بالا ببریم؛ اما اینکه بخواهیم حرف شان را باور کنیم، مطلقاً خیر. من از این واهمه دارم که آنها بخواهند زمان بخرند.
فاکس نیوز ادامه داد: این دولت چه میزان زمان دارد؟
ایوان بای در پاسخ گفت: من فکر می کنم که ما باید ضرب الاجل مشخصی داشته باشیم، هرچه زودتر بهتر و در صورت عدم تبعیت آنها، عواقب مشخص.
سناتور لینذی گراهام نیز در این باره گفت: آنچه که من خواهان انجامش هستم جلسه ای در سنا است که تحریم پیشنهادی ایوان بای در مورد نفت تصفیه شده را تصویب کنیم؛ در مورد کمپانی هایی که نفت تصفیه شده به ایران می دهند. من همراه با سناتور شومر، لایحه ای را (پیشنهاد کرده ایم) که بر کمپانی هایی که سیستم هایی در اختیار دولت ایران می گذارند که می توانند مردم خود را سرکوب نمایند، تحریم های سخت اعمال می کنند. من خواهان آن هستم که کنگره در زمان مشخصی - مثلاً هفته های آتی - اقداماتی را به تصویب برساند که به اوباما قدرت آن را بدهند که قوی عمل کند و در پشت حرفها، اقدامی مشخص خوابیده باشد.

دیکتاتوری آخوندی بار دیگر از عضویت در سازمان تجارت جهانی منع شد.
خبرگزاری فارس(14مهر88)، متعلق به سپاه پاسداران نوشت: «مذاکرات عضویت دائم ایران در سازمان تجارت جهانی از 26 مه 2005 و پس از پذیرش عضویت ناظر ایران در این سازمان آغاز شد که تاکنون بنابر دلایل مختلف داخلی و خارجی به نتیجه نرسید و با گذشت بیش از 4 سال، هنوز گزارش رژیم تجاری ایران به رغم تدوین نهایی، تحویل سازمان تجارت جهانی نشده و گروه کار ایران نیز تاکنون تشکیل جلسه نداده است. این در حالی است که برخی کشورهای هم رده ایران از جمله عراق که تقریباً هم زمان یا بعد از ایران به عضویت ناظر در این سازمان درآمدند، گروه کار آنها بیش از دو بار تشکیل جلسه داده است».
این خبرگزاری حکومتی با دلسوختگی بخاطر ممانعت از پیوستن رژیم به سازمان تجارت جهانی، افزود: «کارشکنی آمریکا و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی در حالی اتفاق می افتد که این کشورها اخیرا در مذاکرات گروه 5 + 1 مدعی ارائه پیشنهادهای همکاری با ایران برای حل مشکل هسته ای شده بودند. خبر توقف مذاکرات پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی و اخبار تازه‌ای که اخیراً از کنگره آمریکا و دولت اوباما مبنی بر تشدید تحریمها علیه ایران به گوش می رسد، حاکی از این مسأله است که شعار تغییر اوباما تنها در حد شعار باقی مانده است».

عبدالرحمن الراشد، سردبیر تلویزیون العربیه، طی مقاله یی نوشت: پذیرفتن یک ایران هسته یی، منطقه را در دست شیطان قرار می دهد، بطوریکه نه تنها تهدیدی برای امنیت، اقتصاد و ثبات منطقه می باشد، بلکه اقتصاد و امنیت جهانی را نیز تهدید میکند و این امر از طرف جامعة عرب، مردود است.
در این مقاله که در روزنامة الشرق الاوسط به چاپ رسیده، با اشاره به آزمایشهای موشکی رژیم ایران آمدهاست: بنظر میرسد تهران تصمیم گرفته است در مسیر پرونده هستهای و تشدید تضاد با غرب، گام بردارد
خامنه ای در سخنرانی خود در نماز جمعة آخر رمضان گفت: اگر از خودمان جلو مستکبرین ضعف نشان دهیم در مسیر فروپاشی حرکت خواهیم کرد. این اظهارات نشان می دهد که خامنه ای، بقا و مشروعیت رژیم حاکم بر ایران را در پیروزی برنامة هسته یی می بیند و نه ساختن دولت، و خدمت به کشور.