طرح شورای ریاست جمهوری عراق برای چرخش امور اجرایی کشور

شورای ریاست جمهوری عراق طرحی را به مجلس این کشور ارائه کرد که به محض تصویب قانون انتخابات، دولت کنونی به دولت اجرایی برای چرخش امور اجرایی تبدیل می شود و حق تصمیم گیری ندارد.
تلویزیون الحره- سیزدهم اکتبر 2009 اعلام کرد: شورای ریاست جمهوری یک طرح قانونی به مجلس ارائه کرد که بر اساس آن بمحض تصویب قانون انتخابات، دولت کنونی تبدیل به دولت اجرایی می شود. یعنی دولتی که فقط کارهای جاری را می چرخاند و حق تصمیم گیری ندارد. همچنین یک کمیته از نمایندگان تشکیل شود که بر انتخابات آینده نظارت کند.
پارلمانترها در رابطه با تشکیل کمیته پارلمانی دو دسته شدند، برخی آنرا تضمینی برای سالم بودن انتخابات می دیدند و برخی دیگر دخالت احزاب سیاسی در کاری را که در تخصص کمیساریا می باشد غیر ممکن می دانستند.

قانون قواعد انتخاباتی یک طرح قانونی است که شورای ریاست جمهوری انرا به پارلمان داده تا تصویب شود. این طرح شامل بندهای مختلفی است که مهمترین انها گرفتن اختیارات دولت و تبدیل ان به دولت اجرایی بلافاصله بعد از تصویب قانون انتخابات می باشد تا وقتی که یک دولت جدید بعد از انتخابات آینده تشکیل شود. همچنین شامل این ماده میباشد که یک کمیته متشکل از فراکسیونهای پارلمانی تشکیل شود و مسئولیت نظارت بر انتخابات آینده را بعهده بگیرد.
کمال الساعدی از لیست دولت قانون گفت: .... تعجب می کنم که شورای ریاست جمهوری طرحی ارائه می کند که با قانون اساسی تناقض دارد و در فاصله تصویب قانون انتخابات تا تشکیل دولت جدید، اختیارات دولت را می گیرد و اختیارات مساوی با دولت به شورای ریاست جمهوری می دهد. همچنین یک عمل خلاف دیگر انجام می دهد و خواستار تشکیل یک کمیته برای نظارت بر کار کمیساریای عالی انتخابات می شود. کمیساریای عالی انتخابات یک نهاد تشکیل شده براساس قانون اساسی است و تنها ارگان عالی است که بر انتخابات نظارت میکند و در نتیجه در بخشی از این قانون تخلفهای آشکار قانونی وجود دارد.
گزارشگر الحره گفت: پارلمانترهایی از ائتلاف کردی از شورای ریاست جمهوری دفاع کردند و خاطرنشان کردند که هدف از این قانون تضمین سلامت انتخابات می باشد.
فریاد رواندوزی، نماینده مجلس از ائتلاف کردی گفت: من فکر نمی کنم که شورای ریاست جمهوری طرح قانونی ارائه کند که مخالف قانون اساسی باشد. اشکالات زیادی در انتخابات گذشته وجود داشته است و لذا الان تلاشهای زیادی وجود دارد که انتخابات آینده حداقل تا جایی که امکان دارد سالم و شفاف باشد.
گزارشگر الحره افزود: ابتکار شورای ریاست جمهوری برای تشکیل یک کمیته برای نظارت بر انتخابات پیش از طرح آن در مجلس، باعث شکاف بین فراکسیونهای پارلمانی شده است. برخی این‌طور می بینند که وارد کردن نمایندگانی از فراکسیونهای پارلمانی در کمیته نظارت بر انتخابات، باعث می‌شود که انتخابات سالم باشد
دکتر علاء مکی، نماینده مجلس از حزب اسلامی گفت: در انتخابات گذشته تخلفات زیادی صورت گرفت و امکان حسابرسی وجود نداشت لذا پینشهاد شورای ریاست جمهوری مثبت است و ما آنرا تایید می کنیم.