برخی از بازتابهای قیام 13 آبان در رسانه های خبری

سی. ان. ان (13آبان88) گزارش داد: روز چهارشنبه روز بازگشت جنبش اپوزیسیون ایران به صحنه و خیابانهای ایران بود. آنها بطور گسترده خیابانهای تهران را پر کردند. به گفته شاهدان دهها هزار نفر در روزی که قرار بود تظاهرات ضد آمریکایی برگزار شود، به خیابانها آمدند و شعار آشنای «مرگ بر دیکتاتور» میدادند. یک شعار جدید نیز شنیده شد. مخاطب این شعار باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بود. مردم میگفتند، «اوباما، یا با اونها یا با ما» به این ترتیب خواستار حمایت اوباما از جنبش اپوزیسیون شدند. مردم همچنین پوسترهای بزرگ خامنه ای را پاره کرده و لحظاتی بعد آنرا لگدمال کردند.
سی. ان. ان افزود: تصاویر کریه دیگری نیز پخش شده است که پلیس ضدشورش را در حالی نشان میدهد که مردم، شامل زنان را به شدت کتک میزند. در این صحنه یک پلیس اونیفرم پوشیده یک زن بلادفاع و بی سلاح را با باتون مورد حمله قرار میدهد و او را به زمین پرت میکند. این صحنه های بسیار کریه توسط تلفنهای همراه ثبت شده است.

شبکه جهانی بی. بی. سی(13آبان88)  گفت نیروهای امنیتی به تجمع اپوزیسیون حمله کرده و شماری را دستگیر کردند. رژیم ایران هرساله تظاهراتی با شعارهای ضدآمریکایی ترتیب می دهد. اما با گذشت زمان از شمار کسانی که به این تظاهرات دولتی می روند کاسته شده است، هرچند مقامهای رژیم ایران در تلاشند که هواداران خود را به خیابانها بکشانند.
از سوی دیگر نیروی مخالف نیز به خیابانها آمده و تصاویرشان به جهان مخابره شده است. از زمان آخرین تظاهرات گسترده مخالفان تاکنون چندین هفته میگذرد و مردم هنوز خشمگین هستند. آمار دقیق کسانی که در تظاهرات مخالف شرکت کردند، مشخص نیست، ولی آنها به رغم اخطارهای شدید پلیس، که علیه هرگونه تظاهراتی دست به اقدامات شدید خواهد زد، بازهم به خیابانها آمدند. گزارشها حاکی است نیروی انتظامی علیه مردم از باتون و گاز اشک آور استفاده کرده و شماری را دستگیر نموده و تعدادی نیز زخمی شده اند. ولی حضور مخالفان با قدرت زیادی باقی است و مشروعیت جمهوری اسلامی را به چالش می کشد.
مردم تصویر رهبر مذهبی رژیم ایران را زیر پای خود انداخته و روی آن لگد میزنند، چیزی که حتی چند ماه پیش تصور آن هم غیرممکن بود.

تلویزیون ال. ث. ئی فرانسه در گزارشی از تظاهرات روز 13 آبان مردم ایران گفت:
150 روز پس از انتخاب مجدد احمدی نژاد، مخالفان هم چنان دست برنداشته اند،. صبح امروز آنها دوباره در خیابانهای تهران بودند. هزاران نفر از آنها فریاد میزدند « مرگ بردیکتاتور». آنها خطر بسیاری را به جان خریدند. چون در مقابلشان بسیجیها و پاسداران انقلاب بودند. سی سال پس از به گروگان گرفتن دپیلوماتهای سفارت آمریکا، بازوهای رژیم ایران این سالگرد را با ضربات چوب و چماقی که به مردم زدند جشن گرفتند.
گزارشگر تلویزیون ال ث یی گفت:
بی سابقه در خیابانهای تهران. در این ویدئوی آماتور تظاهرکنندگان اوباما، رییس جمهور آمریکا را در روز ملی علیه شیطان بزرگ مخاطب قرار میدهند. در حالیکه این روز و گروگانگیری سفارت یکی از بنیادهای پایه ای رژیم است و به مثابه کفر برای رژیم است. در حالیکه در چند صد متری اینجا تظاهرکنندگان رسمی همچون سی سال گذشته در حال به آتش کشیدن پرچم آمریکا هستند.
مردم فریاد می زنند مرگ بر دیکتاتور، زندانیان سیاسی را آزاد کنید.

تلویزیون سی. ان. ان (13آبان88) که گزارشهای متعددی از تظاهرات روز 13 آبان تهران پخش کرده گفت: با وجود اخطارها وهشدارهای دولت علیه هرگونه برهم زدن مراسم، هواداران اپوزیسیون این هشدارها را نادیده گرفته و به خیابانها ریختند. گزارشگر سی. ان. ان گفت: شاید یک میلیون نفر در این تظاهرات شرکت کرده بودند. مخالفان به آتش زدن سطلهای زباله پرداختند. پلیس نیز با خشونت به سوی مردمی که در گوشهیی تجمع کرده بودند، حمله کرد.

تلویزیون سی. ان. ان در گزارش دیگری گفت: مهمترین دستاورد اپوزیسیون از این تظاهرات این است که به دولت تندرو ایران نشان دهد اپوزیسیون یک نیروی واقعی و غیرقابل انکار است. به رغم اقدامات سرکوبگرانه و خشونت آمیز دولت طی پنج ماه گذشته، آنها نتوانسته اند مردم را منفعل کنند. طی این پنج ماه، رژیم ایران هرگونه تظاهرات توسط اپوزیسیون را ممنوع کرده است. ولی فعالیت آنها ادامه دارد و تظاهرات خود را روی رخدادهای دولتی هماهنگ میکنند که رژیم اجازه برگزاری آنها را می دهد، به این ترتیب آنها این رخداد را به نفع خود میربایند.
سی. ان. ان افزود: منابع ما داخل ایران گزارش میکنندکه درگیری در میادین اصلی تهران وجود داشته است. همچنین گزارشها حاکی است بسیجیها به زنان حمله کرده اند، صحنههای زشتی که اینبار نیز مجددا تکرار میشود.

شبکه جهانی تلویزیون بی، بی. سی (13آبان88) گزارش داد: تظاهرات ضدحکومتی با خشونت از سوی دولت رو به روشده است. ایمیلهایی که به شبکه جهانی بی. بی. سی رسیده می گوید: همه خیابانهای منتهی به سفارت آمریکا پر از مأموران پلیس و بسیجی است. هواداران اپوزیسیون نیز در همه نقاط شهر حضور دارند.
پلیس اجازه تشکیل اجتماع نمی دهد. پلیس برای متفرق کردن مردم مستمراً از گاز اشک آور استفاده می کند. گروههای بسیار بسیار زیادی شعار مرگ بر دیکتاتور در خیابانهای اطراف دانشگاه شریف میدهند. بسیجی ها به مردم با گاز اشک آور حمله میکنند. ولی تعداد مردم بسیار زیاد است و بسیجیها کاری از پیش نمی برند.
گزارشها نشان میدهد که مأموران دولتی مردم را کتک میزنند، خصوصا زنان را به شدت و با وحشیگری مورد ضرب و شتم قرار می دهند.
برخی گفتند آنها صدای شلیک گلوله شنیده اند.

شبکه جهانی تلویزیون بی. بی. سی(13آبان88)  در گزارش دیگری گفت، تظاهرات مخالفان رژیم مسالمت آمیز نبود. صدها هزار نفر به خیابانها ریختند. مأموران نیروی انتظامی ابتدا تلاش کردند تا تظاهرکنندگان را متفرق کنند، ولی تعداد مردم بسیار زیاد بود. آنها از گاز اشک آور استفاده کردند، ارتباطات تلفن همراه را قطع نمودند و ایستگاههای مترو در مرکز شهر را تعطیل کردند.
تصاویری که به شبکه جهانی بی. بی. سی رسیده گستردگی این تظاهرات را نشان میدهد.

تلویزیون یورونیوز (13آبان88) گزارش داد: پلیس با تظاهرکنندگان در تهران درگیر شد. تظاهرکنندگان در خیابانهای تهران شعار مرگ بر دیکتاتور سردادند…
پلیس برای متفرق کردن مردم از گاز اشک آور و باتون استفاده کرد.
سایتهای ایرانی گزارش کرده اند که پلیس به سوی مردم تیراندازی کرده است.
تلویزیون اسکای نیوز انگلستان (13آبان88) گزارش داد در پی درگیری میان هواداران اپوزیسیون ایران با نیروی انتظامی شماری از مردم زخمی شده اند. گروههای اپوزیسیون همزمان با تظاهرات طرفداران رژیم در سی امین سالروز تسخیر سفارت آمریکا در تهران به خیابانها ریختند. شاهدان گفتند پلیس علیه مردم از گاز اشک آور و باتون استفاده کرد.

روزنامه گاردین (13آبان88) گزارشهای متعددی از تظاهرات مردم ایران منعکس نمود. این روزنامه در یکی از گزارشهای خود نوشت: واحدهای شبه نظامی و نیروهای امنیتی و سپاه پاسداران به تظاهرات در مرکز تهران حمله کردند و با چماق تظاهرکنندگان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. دو اتوبوس که حدود 50 تظاهرکننده دستگیر شده را حمل می کرد در نزدیکی مجموعه ورزشی امجدیه در تهران مشاهده شده است.
تظاهرکنندگان خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند.
گاردین افزود: تظاهرکنندگان همچنین در بیرون مرکز خبرگزاری رسمی رژیم ایران، ایرنا تجمع کردند.

 اندیورینگ(13آبان88)  نوشت: هیچ خبری از شخصیتهایی همچون موسوی و محمد خاتمی نیست.
جنبش ضدحکومتی اکنون وارد یک سلسله از اعتراضات بزن در رو در سراسر تهران شده است. خبر تظاهرات به سایر شهرها هم رسیده است.