بازتاب گسترده قیام 13آبان مردم ایران علیه دیکتاتوری خامنه ای در رسانه های بین المللی

یونایتدپرس بین المللی درباره خیزشهای ضد حکومتی در ایران بر اساس تحقیق مؤسسه واشینگتن برای سیاست خاورنزدیک گزارش کرد: انقلاب در خیابانهای تهران، یک جنبش جوان است نه یک جنبش اصلاح طلب. رهبران واقعی این جنبش، دانشجویان، زنان، فعالین حقوق بشر، و فعالین سیاسی هستند که تمایلی به کارکردن و تعامل با این رژیم دینی که خود را نماینده خدا می داند یا یک دولتی که تابع قانون اساسی موجود باشد، ندارند.
یونایتد پرس، تحت عنوان «دانشجویان، رهبران واقعی» گزارش کرد: تحلیلگران گفتند که آنچه بنام جنبش سبز نامیده می شود، مظهر یک انقلاب دانشجویی است، نه محصول کار مقامات اصلاح طلبی که رژیم را مورد چالش قرار میدهند…

یونایتد پرس به نقل از مؤسسه تحقیقاتی واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک گزارش کرد: سلسله تظاهرات روز چهارشنبه، کار وبلاگ نویسها و فعالان حقوق بشر بود، نه رهبران اصلاح طلب. این تحلیل می گوید: موسوی و همکاران او همچنان به اصولی که توسط خمینی تصویر شده، وفادارند. اعتراضکنندگان به استمرار مشکلاتی معترض هستند که به رهبر عالی رژیم اختیارات نهایی بر سر قوانین اسلامی را می دهد.
یونایتد پرس در ادامه همین تحلیل نوشت: بیش از 70 درصد جمعیت ایران زیر 30 سال سن دارند، که معنایش این است که انقلاب در خیابانهای تهران، یک جنبش جوان است نه یک جنبش اصلاح طلب. این پژوهش نتیجه گیری می کند: رهبران واقعی این جنبش، دانشجویان، زنان، فعالین حقوق بشر، و فعالین سیاسی هستند که تمایلی به کارکردن و تعامل با این رژیم دینی که خود را نماینده خدامی داند یا یک دولتی که تابع قانون اساسی موجود باشد، ندارند

روزنامه نیویورک تایمز دربارة قیام 13آبان نوشت: روز چهارشنبه تظاهرات مخالفان رژیم ایران بزرگترین حضور خیابانی طی دو ماه اخیر بود. هرچند مأموران رژیم با استقرار گسترده خود بسیاری از تظاهرکنندگان را متفرق میکردند اما تظاهرکنندگان از این موضوع قوت قلب میگرفتند که توانایی به چالش گرفتن علنی دولت، بهرغم اخطارهای شدید مقامات حکومتی را دارند.
نیویورک تایمز افزود: شعار «اوباما اوباما، یا با اونا یا با ما» که از سوی تظاهرکنندگان خطاب به باراک اوباما سر داده می شد نشانه بیصبری آنها نسبت به سیاست رئیسجمهوری آمریکا برای گفتگو با دولت ایران بود.
لس آنجلس تایمز نوشت: روزچهارشنبه بخشهای وسیعی از پایتخت ایران شاهد درگیری تظاهرکنندگان ضددولتی و نیروهای امنیتی بود. ویدئوهای منتشر شده بر روی اینترنت تظاهرات مخالفان در شهرهای رشت، اهواز و مشهد را نشان می داد. همچنین برای اولین بار طی چند ماه گزارشهای موثق و تصاویر ویدئویی از یک تظاهرات قابل توجه در محوطه دانشگاه اصلی شهر تبریز که به طور سنتی یکی از مراکز فعالیت سیاسی بوده، حکایت دارد.
لس آنجلس تایمز افزود: با غروب خورشید، تظاهرکنندگان در تهران همچنان به تجمع در خیابانها ادامه میدادند و برای آنچه پیشبینی می کردند یک شب طولانی و پر از درگیری با نیروهای امنیتی مستقر در میادین اصلی پایتخت باشد، آماده می شدند.
یک زن تظاهرکننده 54ساله که سه فرزند دارد و نخواست نامش فاش شود به لس آنجلس تایمز گفت: مرا با باتون به شدت زدند. اما من ترسی ندارم و تا آخر ایستاده ام.
لس آنجلس تایمز در ادامه نوشت: نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک آور و گلوله لاستیکی سعی می کردند مانع تشکیل تجمعهای بزرگ شوند. دانشجویان دانشگاههای ناآرام تهران در این روز در تمرد از نیروهای امنیتی که در ورودی دانشگاهها مستقر شده بودند به خیابانها ریختند.

روزنامه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی با عنوان تازه ترین تظاهرات خیابانی تهران گزینه اوباما را با دشواری مواجه کرده نوشت: تظاهرات 13 آبان مردم بیش از همیشه بر مخالفت با اقتدار خامنهای و احمدینژاد متمرکز بود. گزارش کریستین ساینس مانیتور افزود: تظاهرکنندگان همچنین پرزیدنت اوباما را مورد خطاب قرار دادند که آیا در سمت مردم ایران است یا در سمت حکومت.

روزنامه تایم طی مطلبی درمورد قیام مردم ایران در روز 13 آبان، نوشت: اپوزیسیون ایران مبارزه‌اش را مجدداً روز چهارشنبه به خیابانهای تهران بازگرداند مردمی که در میدانی نه چندان دور از سفارت سابق آمریکا تجمع کرده بودند دستورات پلیس برای متفرق شدن را زیرپا گذاشتند. در همینحال هزاران نفر دیگر از تظاهرکنندگان، در خیابانهای اطراف شهر، درحال جنگ و گریز با پلیس و نیروی لباس شخصی بودند.
تایم نوشت: این تظاهرات به بزرگی و وسعت تظاهرات بزرگ ماه ژوئن بود

تلویزیون اسکای نیوز (13آبان88)  در گزارشی درباره قیام 13آبان گفت، گزارشها حاکی از درگیری میان مردم و نیروهای امنیتی در جریان تظاهرات میباشد. این درگیریها به شدت خشونت آمیز بوده است.
مردم شهرهای بزرگ مانند تهران خواستار تغییر هستند. آنها می خواهند حکومت مذهبی ایران را سرنگون کنند و یک دموکراسی واقعی در ایران برقرار کنند.
احمدی نژاد از مردم خواسته بود به خیابانها بیایند و شعار مرگ بر آمریکا بدهند، ولی مخالفان دولت از این فرصت استفاده کرده و برغم هشدارهای پلیس و به کاربردن خشونت و وحشیگری علیه آنها، یکبار دیگر به خیابانها آمدند. این اقدام مخالفان بدون شک باعث نگرانی حکام ایران شده است.

تلویزیون الشرقیه (13آبان88) گزارشی از قیام 13آبان تهران پخش کرد و گفت:
روز چهارشنبه پلیس ایران از گاز اشکآور برای متفرقکردن تظاهرکنندگان استفاده کرد. بین نیروهای پلیس که در مناطق مختلف تهران مستقر شده بودند با تظاهرکنندگان درگیری رخ داد. شاهدان گفتند شماری از تظاهرکنندگان توسط نیروهای امنیتی و بویژه توسط لباس شخصیها دستگیر و شمار دیگری مجروح گردیدند.
تظاهرکنندگان شعار می دادند الله اکبر ، مرگ بر دیکتاتور ، نترسید نترسید ما همه با هم هستیم.
الشرقیه افزود: پلیس تلاش کرد گروه دوم تظاهرکنندگان را متفرق کند. تظاهرات درحالی صورت گرفت که صدها تن از نیروهای پلیس به منظور تأمین امنیت در مناطق مختلف تهران مستقر شده بودند.