بازتاب پیروزیهای مقاومت در مورد تثبیت موقعیت جهانی اشرف در رسانه های عربی

روزنامة الزمان(28آبان88)  نوشت: دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: بغداد متعهد شده است که با ساکنان اشرف مطابق قانون بین المللی رفتار کند. بان کی مون در گزارش سالیانة خود به شورای امنیت در رابطه با وضعیت عراق گفت دولت عراق بارها متعهد شده است که با ساکنان اشرف براساس قانون بین المللی رفتار نماید.
بان کی مون در گزارشش توضیح می دهد: مسئولین عراقی بعد از حوادثی که قرارگاه اشرف در ژوئیه گذشته شاهد آن بود، تضمینهایی داده اند تا با ساکنان اشرف رفتاری بر اساس قوانین انساندوستانه بین المللی و اصل عدم بازگشت اجباری داشته باشند.

 این گزارش اضافه می کند: هیئت سازمان ملل، در پاسخ به درخواستهای متعدد، مانتیور وضعیت انسانی در قرارگاه را در چارچوب ایجاد راه حلهای ممکن با مشارکت همه طرفهای ذیربط، برعهده می گیرد.

روزنامه نیرون نیوز(28آبان88)  ، چاپ اردن، طی گزارشی درمورد موقعیت جدید شهر اشرف، نوشت: دبیرکل سازمان ملل متحد وضعیت در اشرف و حقوق مجاهدین خلق را طی گزارش خود در جلسه شورای امنیت طرح کرد. طبق گزارش دبیرکل ملل متحد، شهر اشرف در چارچوب مأموریت ملل متحد در عراق قرار گرفته و تیم نظارت ملل متحد در اشرف، طبق قطعنامه 1883 شورای امنیت رسمیت پیدا می کند. هیأت همیاری ملل متحد در عراق متعهد شده است که راه حل مورد قبول طرفهای مختلف از جمله مجاهدین خلق ایران را جستجو کند.
این روزنامه درمورد بند 49 گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد به شورای امنیت نوشت: مقامات دولت عراق به یونامی تضمین داده اند که رفتارشان با ساکنان اشرف بر اساس قانون بین المللی انساندوستانه و اصل نان رفولمان باشد.
نیرون نیوز افزود: گزارش دبیرکل ملل متحد به شورای امنیت که بر اساس پاراگراف ششم قطعنامه 1883 شورای امنیت ملل متحد در باره عراق تنظیم شده است، بالاترین سند رسمی بین المللی مورد توافق شورای امنیت ملل متحد می باشد که امریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه اعضای دائمی آن هستند. طبق این گزارش دولت عراق مکررا متعهد شده و تضمین داده است که با اشرفیان طبق قانون انساندوستانه بین المللی (IHL) و اصل نان رفولمان رفتار کند. این نخستین بار است که دولت عراق به حقوق بین المللی انساندوستانه و اجرای آن درباره ساکنان اشرف ملتزم می شود و آن را تضمین می کند.
روزنامة دنیا الرأی(26آبان88)  چاپ فلسطین، طی مقاله یی با عنوان «فریاد»، از همه عراقیان شریف و از سازمانهای حقوق بشری و مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان خواست تا به یاری ساکنان اشرف برخیزند.
شمس المحبه، نویسندة این مقاله، نوشت: در سایه این شرائط سیاسی سخت که از هر طرف و در هر زمان و مکانی ما را احاطه کرده است، و رنگهای خونین که به آن انس گرفته ایم، و جنگهای طائفه ای و مذهبی که شاهد بوده ایم، دیدیم که چگونه برادران ایرانی ما را در قرارگاه اشرف در عراق محاصره می کنند. همچنین می بینم که ساکنان اشرف چگونه اعتصاب غذا می کنند و وضعیت سلامتیشان به وخامت می گراید. در اشرف می بینیم که نیروهای عراقی چگونه با خودرو «هاموی» ساکنان اشرف را زیر می گیرند و چگونه سلاح را به سمتشان نشانه می روند.
کجا هستید ای دعوت کنندگان آزادی، و ای سخنگویان دموکراسی؟
دنیا الرأی فلسطین افزود: آزاده به ظلم راضی نمی شود، و می دانم که عراقیان شریف همه آزاده هستند. آنها اهل عمل و افتخار هستند و به هرکس که از آنها کمک بطلبد، یاری می رسانند.