بازتاب های گوناگون تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندی

دولت آمریکا، از قطعنامه سازمان ملل متحد، مبنی بر محکومیت نقض حقوق بشر توسط رژیم آخوندها استقبال کرد. وزارت خارجه آمریکا با صدور یک اطلاعیه مطبوعاتی اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا از قطعنامه ای که امروز در سازمان ملل متحد تصویب شد استقبال می کند و از دولت ایران می خواهد به تعهدات خود نسبت به عدم نقض حقوق بشر به طور کامل احترام بگذارد. این قطعنامه، علاوه بر بیان نگرانیهای طولانی مدت درباره نقض حقوق بشر در ایران، نگرانی عمیقی درباره عکس العمل وحشیانه مقامات ایرانی در مقابل تظاهرات صلح آمیز در پی انتخابات 12 ژوئن را ابراز می دارد.
این قطعنامه از دولت ایران می خواهد که شکنجه و زندانی نمودنهای خودسرانه و همچنین هرگونه اعدام ازجمله سنگسار، که بدون طی

 پروسه قانونی صورت می گیرد را متوقف کند. این قطعنامه از ایران می خواهد که به طور کامل با گزارشگر ویژه شکنجه و دیگر محکومیتهای ضدانسانی و تحقیرآمیز و بیرحمانه و گزارشگر ویژه حفاظت از حق آزادی بیان و عقیده و گزارشگر ویژه در زمینه وضعیت مدافعان حقوق بشر، گروه کاری دستگیریهای خودسرانه و گروه کاری ناپدیدشدگان اجباری همکاری کند و آنها را بپذیرد.
این قطعنامه نشان می دهد که جامعه بین المللی بسیار نگران وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران و خودداری دولت از پایبندی به تعهداتش طبق قانون اساسی خود و قانون بین المللی حقوق بشر می باشد. کسانی که که در ایران تلاش می کنند طبق حقوقشان عمل کنند، باید بدانند که جهان شاهد است و صدای آنها شنیده می شود.
هم چنین رابرت وود- سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بریفینگ مطبوعاتی امروز خود، به محکومیت رژیم آخوندی در کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد اشاره کرد و گفت: این بزرگترین رای گیری بوده که تاکنون برسر قطعنامه ایران در سازمان ملل صورت گرفته است. بیش از 60درصد از اعضایی که رای دادند، آرای شان در حمایت از آن بود.
رابرت وود تصریح کرد: من می خواهم به این موضوع اشاره کنم که این بزرگترین رای گیری بوده که تاکنون برسر قطعنامه ایران در سازمان ملل صورت گرفته است.

رویتر(30آبان88) درباره تصویب قطعنامه محکومیت رژیم آخوندی درکمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد گزارش داد:
کمیته حقوق بشر مجمع عمومی ملل متحد، روز جمعه رژیم ایران را به دلیل سرکوب خشونت آمیز تظاهراتی که به دنبال انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری صورت گرفت و مخالفان گفتند در آن تقلب شده، محکوم کرد. مریم رجوی، رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران تأکید کرد قطعنامه سازمان ملل یک اجماع جهانی را علیه فاشیزم مذهبی حاکم در ایران نشان می‌دهد.
قطعنامه ایران، نگرانی عمیق خود را در مورد نقض جدی حقوق بشر ابراز می کند. در میان اقدامات صورت گرفته، اذیت و آزار، تهدید و ارعاب و تعقیب، دستگیریهای خودسرانه و بازداشت یا ناپدیدشدن مخالفان، خبرنگاران، نمایندگان رسانه ها، وب لاگ نویسها، وکلا، مدافعان حقوق بشر، آکادمیسین ها و دانشجویان بوده است.
قطعنامه گفت: نتیجة این اقدامات، آمار بالایی از قتل و جراحت بوده است. قطعنامه همچنین اعترافات اجباری و بدرفتاری در زندانها ازجمله تجاوز و شکنجه را محکوم کرد.
رای گیری روز جمعه نشان داد که به تعداد منتقدین رژیم ایران افزوده شده است. یک جلسه ویژه مجمع در ماه آینده برگزار می شود که انتظار می رود به طور رسمی تمام قطعنامه های مورد قبول توسط این کمیته را به تصویب برساند.
عربستان سعودی که رژیم ایران را به حمایت از شورشیان شیعه در کشور همسایه یمن متهم کرده است، به نفع تصویب قطعنامه رای داد.
سفیر رژیم ایران در سازمان ملل با لحنی تند قطعنامه را مورد انتقاد قرار داد و گفت که چنین تصمیماتی، فضایی از مقابله جویی و تضاد ایجاد می کند.

آسوشیتدپرس(29آبان88): کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد نقض حقوق بشر در ایران را زیر ضرب برد. کمیته سازمان ملل با تصویب قطعنامه یی از رژیم ایران خواستار توقف آزار و اذیت مخالفان سیاسی شد.
کمیته حقوق بشر مجمع عمومی، روز جمعه با اشاره به دستگیریهای خودسرانه، بازداشتها و مفقود شدن فعالان ایرانی که بدنبال انتخابات ریاست جمهوری 12 ژوئن از حق آزادی خود استفاده نمودند، قطعنامه یی را به تصویب رسانید.
نماینده رژیم ایران در سازمان ملل، این قطعنامه را دارای انگیزه های سیاسی خوانده و ادعاهای مطرح شده در مورد انتخابات را کاملا غلط و گمراه کننده دانست و آن را رد کرد.
این قطنامه باید در اجلاس عمومی سازمان ملل که دارای 192 عضو است به تصویب برسد، تصویب نهایی قطعنامه تقریباً قطعی است.

خبرگزاری فرانسه(29آبان88): ملل متحد، رژیم ایران را بخاطر نقض حقوق بشر، بشدت مورد اعتراض قرار داد. روز جمعه، یک کمیته ملل متحد، رژیم ایران را بخاطر نقض جدی جاری و تکراری حقوق بشر، ازجمله خشونت علیه معترضان بعد از انتخابات ماه ژوئن، بشدت مورد اعتراض قرار داد.
یکی از کشورهایی که دست از حمایت از رژیم ایران کشید، عربستان بود که امسال به قطعنامه رای مثبت داد، در حالیکه سال گذشته به آن رای منفی داده بود. گفته می شود این تصمیم ریاض، نشانه آزردگی این کشور از حمایت مشکوک رژیم ایران از شبه نظامیان یمن می باشد، که درگیریهای آنها به خاک عربستان کشیده شده است…
ملل متحد، رژیم ایران را بخاطر اینکه اعضای اپوزیسیون، فعالین حقوق بشر، و روزنامه نگاران را مورد آزار و اذیت، ارعاب، و تعقیب، از جمله از طریق دستگیریهای خودسرانه، زندانی کردن، یا مفقود شدن، قرار می دهد، شلاق کش کرد.
هم چنین در واشینگتن، سناتور دموکرات، کارل لوین، روز پنجشنبه قطعنامه ای را برای محکوم کردن نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران پیشنهاد داد. در این قطعنامه، آزادی فوری کسانی که به ناحق به زندان افتاده اند، و احیای حقوق بشر واقعی برای همه شهروندان ایرانی خواسته شده است. وی نقض اسفناک حقوق پایه ای بشر توسط رژیم ایران را تقبیح کرد.

نیویورک تایمز (30آبان88) به قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد و محکومیت نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران پرداخت و نوشت: سازمان ملل روز جمعه رژیم ایران را به دلیل زمینه های متعدد نقض حقوق بشر منجمله دستگیریها، تهدید و ارعاب و محاکمه جمعی مخالفان، به دنبال انتخابات مناقشه برانگیز در ژوئن، مورد انتقاد قرار داد. پیش نویس قطعنامه ای که در آن موارد نقض حقوق بشر برشمرده شده بود، با 74 رای مثبت در برابر 48 رأی منفی مورد تصویب قرار گرفت.
نیویورک تایمز تصریح کرد: به رغم آنکه چنین قطعنامه ای که رژیم ایران را برای سرکوب داخلی مورد توبیخ قرار می دهد تبدیل به اقدامی سالانه شده و 15سال است که تکرار می شود، قطعنامه امسال، نگرانی ویژه ای را نسبت به افزایش نقض حقوق بشر در ایران پس از انتخابات ابراز می دارد.
به نوشته نیویورک تایمز، در ایران اعتراضات پس از انتخابات، در عین آنکه عده یی از مخالفان به زندان محکوم شده اند، ادامه پیدا کرده است. گزارش دستگیریها توسط وب سایتهای دانشجویی، اقدامی سراسری برای دستگیریها گزارش شده است. به نظر می رسد که دولت پیش از تظاهرات روز 7 دسامبر-16 آذر- که روز دانشجو شناخته می شود، روی رهبران دانشجویی متمرکز باشد.
نیویورک تایمز افزود: موارد نقضی که در پیش نویس قطعنامه سازمان ملل آمده، شامل مرگ و جراحت افرادی از مخالفان و سایر شهروندان که تلاش نموده اند تا آزادی بیان داشته باشند، استفاده از خشونت و ارعاب از سوی شبه نظامیان بسیج، بدرفتاری با زندانیان شامل تجاوز و شکنجه و نیز اعترافات اجباری و همچنین محدودیت های سخت بر رسانه ها در مورد بازتاب وقایع بوده است.

خبرگزاری آنسا ـ ایتالیا: اپوزیسیون رژیم تهران از رأی کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران با خوشنودی استقبال می کند. مریم رجوی، رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، گفت: این سند تأیید می کند که از شروع قیام ماه ژوئن، نقض حقوق بشر در ایران ابعاد بسیار وحشتناکی به خود گرفته است. مریم رجوی گفت این رژیم شایستگی زندگی در خانواده ملتها را ندارد. به عقیده او اکنون زمان اعلام تحریمهای جدید فرا رسیده است، نه فقط بخاطر نقض حقوق بشر، بلکه همچنین بخاطر تلاشهای تهدیدآمیز این رژیم برای کسب سلاح اتمی.

تلویزیون العربیه(29آبان88) گزارش داد: کمیته حقوق بشر سازمان ملل در قطعنامه ای تجاوزات خطرناک و مستمر به حقوق بشر در ایران و از جمله تجاوزاتی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری رخ داده است را محکوم کرد.
این کمیته در قطعنامه خود از رژیم ایران خواسته است سرکوب مخالفان سیاسی را، متوقف کند.
العربیه افزود: این قطعنامه، از شکنجه، سنگسار و اعدامهایی صحبت می کند که بعد از انتخابات ریاست جمهوری انجام شده است.