تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه رژیم آخوندی و رسانه های بین المللی

در پی تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه رژیم آخوندی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت: رژیم ایران تا پایان امسال فرصت دارد که تصمیم بگیرد آیا آمریکا به سمت مسیر تحریم های فلج کننده که هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه توصیف کرده است، برود.
تلویزیون سی. ان. ان (7آذر88)که این خبر را پخش کرد گفت: رژیم ایران سالهاست از جامعه‌ بین المللی سرپیچی کرده است، سفیر آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت قطعنامه پیامی است که صبر مادرحال اتمام است. این منبع افزود: محمد البرادعی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بطور شگفت انگیزی با صراحت اعلام بنبست کرد، مگر این که رژیم ایران وارد تعامل شود.

 به گزارش تلویزیون سی. ان. ان در ماه سپتامبر ایران یک تاسیسات مخفی را در قم علنی کرد که بازرسان سازمان ملل ماه گذشته اعلام کردند که، این عملیات به اندازه ای گسترده بوده است که می توانسته در سال، ماده لازم برای دوبمب اتمی را تولید کند. ».
در همین حال خبرگزاری فرانسه (6آذر88)خبر داد: سخنگوی کاخ سفید طی اخطاری شدید به رژیم ایران گفت صبر ما و جامعه بین‌الملل محدود و زمان در حال اتمام است. رابرت گیبس افزود اگر رژیم ایران نپذیرد که به التزاماتش عمل کند آنگاه مسئول انزوای فزاینده‌اش و عواقب مربوطه خواهد بود.
وی گفت: این قطعنامه نشان می‌دهد ضروری است که رژیم ایران فوراً به بی‌اعتمادی فزاینده بین‌المللی به نیاتش پاسخ بدهد.
رابرت گیبس اضافه کرد: این رأی چشمگیر، بر اجماع نظر در آژانس تأکید کرد که از رژیم ایران می‌خواهند تا به التزامات بین‌المللی خود تن بدهد و در برنامه اتمی خود شفافیت نشان بدهد.

خبرگزاری فرانسه(6آذر88)به دنبال تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس علیه رژیم آخوندی، دولت آلمان طی بیانیهیی اخطار کرد: صبر جامعه بینالمللی با رژیم ایران نامحدود نیست. وزیر خارجه آلمان، گیدو ورستروله گفت: رژیم ایران باید نهایتاً و در شفافیت کامل ماهیت و ابعاد برنامه اتمی خود را برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی فاش سازد و التزامات خود در مقابل جامعه بینالمللی را برآورده نماید. وی افزود: هرچند جامعه بینالمللی هنوز بدنبال گفتگو با رژیم ایران است، اما زمان در حال فشار آوردن است.

در پی تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهیی از رژیم خواست به این قطعنامه تن بدهد.
بیانیه وزارت امور خارجه روسیه خواهان همکاری کامل رژیم ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شده و تاکید کرده که ما روی این که تهران به پیام قطعنامه با جدیت کامل واکنش نشان دهد، حساب میکنیم.
دیوید میلیبند، وزیر خارجه انگلستان نیز با انتشار بیانیهیی اعلام کرد: قطعنامه تصویب شده در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قویترین علامت ممکنه را به رژیم ایران، مبنی بر این که اعمال و مقاصدش موضوع نگرانی عمیق بینالمللی است، میفرستد.
میلیبند در این بیانیه تاکید کرد رژیم ایران باید به تعهدات خود نسبت به آژانس بینالمللی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل عمل نماید.
در این بیانیه آمده است در صورتی که روشن شود رژیم ایران به تعهدات خود عمل نمیکند، جز اینکه فشار بیشتری را روی این رژیم در نظر بگیریم جایگزین دیگری نداریم.

رویتر در گزارشی درباره قطعنامه محکومیت برنامه اتمی رژیم در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نوشت: در قطعنامه شورای حکام از رژیم ایران خواسته شده است که بلافاصله ساخت مرکز غنیسازی قم را متوقف کند، هدف اولیه خود از ساخت این تأسیسات را توضیح دهد و تأیید کند که قصد هیچگونه فعالیت هسته‌یی پنهانی ندارد.
نماینده آلمان در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام گفت: ما این مسأله را که شورا در قطعنامهیی یک پیام واحد را برای رژیم ایران بفرستد و از تهران بخواهد مسیر خود را تغییر دهد، حائز اهمیت می‌دانیم.
نماینده آلمان افزود: ساخت پنهانی تأسیسات غنی سازی قم یک مسأله بی اهمیت و جزیی نیست. یک مسأله بسیار مهم است.
یک مقام عالیرتبه چینی نیز گفت: پکن امیدوار بود شورای حکام علامتی برای رژیم ایران بفرستد مبنی بر این که تهران باید هر چه زودتر به پیشنهاد آژانس بینالمللی انرژی اتمی پاسخ دهد.

خبرگزاری آسوشیتد پرس(6آذر88) تصویب قطعنامه محکومیت رژیم آخوندی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را «یک وحدت نظر نادر علیه» رژیم توصیف کرد و نوشت: بهنظر می‌رسد حمایت از این قطعنامه علامتی از هموار شدن راه برای یک سلسله از تحریمهای دور چهارم، علیه رژیم ایران است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: حمایت قوی که از این قطعنامه به‌عمل آمده قابل توجه است. تنها سه کشور علیه این قطعنامه رأی دادند. یعنی کوبا، ونزوئلا و مالزی. این بدان معنا است که عمده اعضای غیرمتعهد در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌رغم حمایت سنتی‌شان از رژیم ایران، آنرا رها کردند و تنها گذاشتند.
آسوشیتدپرس با اشاره به اظهارات البرادعی در جلسه شورای حکام نوشت: در این قطعنامه هم‌چنین تصریح شده که محمد البرادعی نمی‌تواند تأیید کند که برنامه اتمی ایران الزاماً سمت و سوی صلح‌آمیز دارد و بهطور جد ابراز نگرانی کرده که سنگ‌اندازی ایران در قبال تحقیق آژانس اتمی به این معناست که؛ احتمال ابعاد نظامی در برنامه اتمی ایران را نمی‌توان منتفی دانست.

شبکه جهانی تلویزیون بی. بی. سی(6آذر88) تصویب قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی را گویای تشدید انزوای رژیم، همزمان با بحران و آشوب داخلی توصیف کرد و گفت: آمریکا بدون شک برای تشدید تحریمها بعد از ضرب‌الاجل پایان دسامبر، دنده عوض خواهد کرد. رژیم ایران، روسها و چینیها را از خو رنجانده و دور ساخته است.
مفسر این شبکه تلویزیونی گفت: در حال حاضر در ایران آشوب سیاسی جریان دارد و تصمیمگیری برای اجتناب از تحریمها دشوار است. در ایران حتی فشار بر پرسنل و افرادی که در دولت کار می‌کنند آنقدر زیاد است که نمی‌توانند روی سیاستهای کلیدی، تصمیم‌گیری روشنی بکنند و چنین وضعیتی رژیم ایران را بسیار تضعیف میکند.

شبکه جهانی بی. بی. سی (5آذر88)گفت: محمد البرادعی در زمینه هستهیی با رژیم ایران به بنبست رسیده و حالا مانند بسیاری که تاکنون با این رژیم معامله کردهاند، صبر خود را از دست داده و کاملاً مستاصل شده است.
شبکه جهانی بی. بی. سی با اشاره به ناامیدی رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی از توافق ارسال اورانیوم غنی شده به خارج توسط رژیم ایران گفت اکنون محمد البرادعی می گوید که این توافق مرده است، این معامله چه بوده است؟ جان لاین مفسر شبکه جهانی بی. بی. سی گفت: این اظهاراتی بسیارجالب توجه از سوی محمد البرادعی است، زیرا نکته این جاست که وی همواره رویکردی مثبت داشته و می گفت تنها چند گفتگوی دیگر مانده است و ما این موضوع را با رژیم ایران حل خواهیم کرد، و موضوع هسته‌یی تهدیدی نیست!!حالا مثل بسیاری که تاکنون با این رژیم معامله کرده اند صبر خود را از دست داده است، و از این که نتوانسته در بروکراسی که درآنجا وجود دارد نفوذ کند، کاملاً مستاصل شده است، این هم نه به دلیل این که بگوییم آنها ضرورتاً به یک برنامه تسلیحات اتمی دست یافته اند، بلکه معامله کردن با آنها بسیارمستاصل کننده می باشد، در مورد این معامله رژیم ایران قرار بود اورانیوم غنی شده خود را به خارج ارسال کند و مابازای آن سوخت برای رآکتور تحقیقاتی در تهران برای تولید ایزوتوپ جهت مصارف پزشکی دریافت کند، فکر می کنم تعداد دفعاتی را که تهران گفت، «بله بعد گفت خیر، شاید!!، ما به مذاکرات بیشتری نیاز داریم!!، ما دیگر مذاکره نمی کنیم !! »رافراموش کرده باشم
وی افزود: البرادعی به هیچوجه اعتقاد نداشت که برنامه هسته یی رژیم ایران جدی است و هربار تاکید می کرد که این تهدید بزرگی نیست و راهی وجود دارد تا بتونیم آنرا حل کنیم و در مورد مجتمع هسته‌یی جدیدی که اخیراً درخارج قم کشف شد، او گفت نگران نباشید فقط یک سوراخ در کوه است.
مجری شبکه جهانی بی. بی. سی پرسید البرادعی قرار است در پایان نوامبر از ریاست آژانس انرژی اتمی کنار برود، جانشین او کیست و حالا چه اتفاقی می افتد، ؟ جان لاین پاسخ داد: جانشین وی یک مقام ژاپنی است، که به نظر می رسد، نسبت به البرادعی در مقابل فشارغرب، پذیرش بیشتری داشته باشد، بنابراین رژیم ایران از این بابت خوشحال نخواهند شد، روسیه وچین نیز نظر مساعدی نسبت به رژیم ایران ندارند، بنابراین به نظر می رسد رژیم ایران در این موضوع هرچه بیشتر منزوی شده است.

جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، سیاست مماشات و گفتگو با دیکتاتوری آخوندی برسر برنامه اتمی آن را به شدت مورد حمله قرارداد و آن را در نقطه مرگ توصیف کرد. جان بولتون درمورد پایان ریاست البرادعی در آژانس، گفت: امروز چهار سال بعد از ابتدای دوره ریاستش، او بالاخره بیدار شده و دریافته است که رژیم ایران در حال کارشکنی است!
گزارشی از فاکس نیوز(5آذر88): تحقیقات در مورد برنامه هسته ای رژیم ایران ادامه دارد اما این تحقیقات اکنون به «نقطه مرگ» رسیده است. این نقل قولی است از سوی رییس آژانس بینالمللی انرژی اتمی. . . رژیم ایران هرگونه طرحی را برای اطمینان از اینکه نتواند اورانیوم را غنی سازی کند، رد کرده است. این اقدام ماهها پس از افشای یک سایت سابقاً سری هسته ای صورت گرفته و نتیجه اش را در این 5روزه مانور نظامی داده است. . . تا کنون سه دور تحریم از سوی سازمان ملل متحد صورت گرفته و هیچکدام موثر واقع نشده، اکنون محمدالبرادعی اواخر این ماه و بعد از 12سال بازنشسته می شود. این موارد چگونه در کنارهم قرار خواهند گرفت؟ آیا ما در حال وادار کردن رژیم ایران و به طور مشخص احمدی نژاد به توقف غنی سازی اورانیوم هستیم؟. . .
جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در پاسخ گفت: ما به این نقطه نزدیک نیستیم و سالها مذاکره، ما را به این نقطه نزدیک نساخته است. ما حداقل می توانیم خوشحال باشیم که دوره محمدالبرادعی سرانجام پایان می رسد! او بیش از هر طرف دیگری در جهان، پوشش سیاسی برای برنامه هسته ای ایران ایجاد کرده است. در حقیقت، امروز 4سال بعد از ابتدای دوره ریاستش او بالاخره بیدار شده و دریافته است که ایران در حال کارشکنی است!
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل دو دلیل برای نگرانی از برنامه اتمی آخوندها ذکر کرد و گفت: اول اینکه وقتی رژیم ایران دارای قابلیت سلاح هسته ای می شود و به آن بسیار بسیار نزدیک می گردد، این مسأله می تواند دوستان و متحدان ما و نیروهای ما را در خاورمیانه مورد تهدید قرار دهد.
دوم، به دلیل حمایت مالی و پشتیبانی رژیم ایران از گروه های تروریستی درسراسر جهان، حزب الله، حماس، طالبان و تروریست ها در عراق. ریسک حقیقی وجود دارد که عراق با رسیدن ابزار مربوط به سلاح هسته ای به دست تروریستها مواجه گردد. آنها می توانند این امکانات را به بنادر اروپا یا آمریکا ببرند. معنایش این است که این تهدید می تواند جهانی شود. هسته ای شدن رژیم ایران به طرز وحشتناکی موجب بی ثبات کردن جهان می شود، به طور خاص در منطقه خاورمیانه و دوردیگری از تکثیر هسته ای را در میان سایر کشورها به راه می اندازد. این مسأله موجب بی ثباتی بیشتر می شود. . .

تلویزیون سی.ان.ان(7آذر88)، تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را یک نقطه عطف در برخورد با برنامه هستهیی رژیم ایران ارزیابی کرد.
گزارشگر سی.ان.ان از مسکو گفت: تأثیر این قطعنامه این است که دیگر این آمریکا، فرانسه، انگلستان و آلمان نیستند که در مورد فعالیتهای جنجالی گذشته هسته‌یی رژیم ایران انتقاد میکنند، بلکه بسیار مهمتر، این روسها و چینیها هستند که اکنون تغییر کردهاند و به این قطعنامة بسیار قوی رأی مثبت دادهاند.
وی افزود: این قطعنامه بسیار انتقادی است و اشاره به این دارد که رژیم ایران به تعهدات خود مبنی بر منجمدکردن فعالیتهای هسته‌یی خود، آنچنان که شورای امنیت ملل متحد از آن خواسته است، عمل نکرده و سرپیچی نموده است، لذا این قطعنامه میتواند در برخورد جامعه‌ بینالمللی با این موضوع، یک نقطه عطف باشد.
گزارشگر سی. ان. ان از مسکو در پاسخ به این سؤال که آیا مسکو و واشینگتن در یک جهت قرار دارند؟ گفت: از زمان روی کار آمدن اوباما، کاخ سفید در تلاش بوده است که حمایت روسها را بدست آورد و آنها را دررابطه با اتخاذ تحریمات شدیدتر علیه رژیم ایران در شورای امنیت به سمت خود بیاورد، جایی که البته روسیه و چین دارای حق وتو میباشند، واقعیت این است که آنها با امضای این قطعنامه، به روشنی نشان دادند که اگر هم در گذشته حمایت سیاسی و دیپلوماتیک برای رژیم ایران را در ابعادی فراهم میکردند، ولی اکنون آنها بیش از پیش، از موضع این رژیم که از درخواستهای جامعه‌ بینالمللی، تخطی میکند، رنجیده هستند.

روزنامه فیگارو(6آذر88) تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه رژیم آخوندی و لحن مشترک قدرتهای بزرگ جهان علیه رژیم را شگفتانگیز توصیف کرد و نوشت: آنها رژیم ایران را بخاطر پنهان کردن یک تأسیسات مخفی غنیسازی در نزدیکی قم محکوم کردند.
فیگارو نوشت: گروه پنج به علاوه یک، نگرانیهای جدیاش نسبت به وجود احتمالی تأسیسات هستهای پنهان شده توسط تهران را ابراز کرد. این کشورها موفق شدند حمایت 25 کشور از 35 کشور عضو شورای حکام را نسبت به قطعنامه پیشنهادیشان جلب کنند.
فیگارو در ادامة این مطلب نوشت: حصول این اتفاقنظر در میان قدرتهای بزرگ در ابتدا چندان سهل نبود. دو حامی سنتی رژیم ایران، روسیه و چین که چندان تمایل نداشتند طرف تجاریشان مورد مجازات قرار بگیرد، سرانجام تغییر موضع دادند.
فیگارو به سابقه محکومیتهای رژیم در شورای امنیت اشاره کرد و نوشت:
رژیم ایران بخاطر خودداری از توقف فعالیتهایش در زمینه غنیسازی اورانیوم، از بهار 2006 تاکنون تحت سه سری مجازاتهای بینالمللی قرار گرفته است. به گفته دیپلوماتها، قرار است مدیرکل آژانس، محمد البرادعی، پرونده را به شورای امنیت بازگرداند. به این ترتیب آژانس بطور رسمی اعتراف میکند که هفت سال بازرسیهایش در ایران بینتیجه بوده است و این آژانس در برابر نقض مستمر تعهدات رژیم ایران در زمینه هستهای ناتوان بوده است.
محمد البرادعی در جلسه شورای حکام تکرار کرد: آژانس قادر نیست در مورد خصیصه صلح آمیز برنامه هستهیی ایران بطور قاطع نظر بدهد.
البرادعی خاطر نشان ساخت که تهران همواره از ارائه اطلاعات در مورد «بعد نظامی احتمالی» برنامه هستهیی اش خودداری می ورزد.