بازتاب اظهارات جدید سران رژیم درباره سیاست هسته ای رژیم در رسانه های بین المللی

روزنامه نیویورک تایمز(9آذر88) با نقل موضعگیری سخنگوی کاخ سفید درقبال تصمیم رژیم به ایجاد سایتهای جدید غنی سازی برخلاف قطعنامه های ملل متحد، نوشت: اعلام تصمیم ساخت ده سایت جدید، به محکومیتهای فوری از جانب کاخ سفید منجر شد.
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید در مورد این بیانیه رژیم ایران گفت: «اگر صحت داشته باشد، این یک نقض جدی تعهدات روشن رژیم ایران طبق چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و یک نمونه دیگر از انتخاب این رژیم برای منزوی کردن خودش خواهد بود».
نیویورک تایمز نوشت:. دیوید آلبرایت، رئیس مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی، گروهی که منع تکثیر هستهیی را دنبال میکند، گفت:«رژیم ایران بزرگنمایی میکند. آنها نمیتوانند این تعداد سانتریفوژ تولید کنند.

 آلبرایت گفت: نتیجه این فشارها و تبلیغات رژیم ایران برای غنیسازی، احتمالاً در نهایت به تولید یک تاسیسات کوچک منجر خواهد شد که رژیم ایران آن را مخفی نگه خواهد داشت، زیر ماهیت نظامی خواهد داشت.

لوموند در مطلبی در مورد قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه رژیم ایران نوشت: تهران این سوء ظن را که ممکن است در خاک ایران «تأسیسات اتمی اعلام نشده دیگری دردست ساختمان باشد» ، بیدارکرده است.
لوموند می افزاید: این تیر اخطار که تهران آن را «نمایشی» توصیف کرد، بیانگر خشم قدرتهای بزرگ و به صدا درآمدن ناقوس مرگ تلاشهای مدیرکل آژانس، محمد البرادعی، جهت قانع کردن رژیم ایران به انتقال بخش اعظم اورانیوم غنی شده خود به خارج است.
قطعنامه تصویب شده در وین راه را بر اعمال تحریمهایی که هیلاری کلینتون، وزیرامورخارجه آمریکا، «فلج کننده» توصیف کرده، می گشاید،

فاکس نیوز(8آذر88) درباره مقابله جویی رژیم ایران در قبال جامعه جهانی و اعلام ساخت ده سایت غنیسازی اورانیوم، گفت: شبکه خبری ما با دفتر خاویر سولانا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا صحبت کرده است. هنوز هیچ موضع رسمی از سوی اروپاییها ابراز نشده اما قطعاً آنها موضع خود را اعلام خواهند کرد. دفتر سولانا این اقدام را به مثابه یک علامت منفی از سوی رژیم ایران تلقی کرده که از سویی اقدامی مقابلهجویانه و از سوی دیگر، اقدامی غافلگیرکننده بوده است.
فاکس نیوز افزود، برخی از واکنشها در قبال اجلاس روز جمعه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین، قابل انتظار بود چون بیانیهیی که صادر گردید، قوی بود. اما این واکنش از سوی رژیم ایران قابل انتظار نبود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه قطعنامهیی را به تصویب رساند که طی آن از این رژیم خواست سایت قم را تعطیل نماید و به قطعنامههای پیشین شورای امنیت که خواهان پایان یافتن فعالیت غنیسازیاش شده بودند، احترام بگذارد. به جای آن، رژیم ایران در جلسه کابینه خود اعلام کرد تصمیم گرفته است ده سایت غنیسازی جدید تولید نماید. این سایتها 250 تا 300 تن اورانیوم غنیشده در سال تولید میکنند.

جان لاین، یکی از مفسران تلویزیون بی.بی.سی (9آذر88) در مصاحبه با این تلویزیون، درمورد ادعای جدید رژیم ایران مبنی بر گسترش سایتهای اتمی، گفت: با این حرکت رژیم ایران، تحریمهای جدید در راه است و تهدید نظامی بالا می‌رود. وی این حرکت را یک ژست برای مصرف داخلی دانست و توانایی رژیم برای ساخت چنین تأسیساتی را مورد شک قرار داد. وی بر ضرورت بازبینی نوع برخورد با این رژیم   تأکید کرد و گفت: با توجه به این که رژیم ایران اعلام کرده است که غنیسازی اورانیوم را گسترش میدهد، اوباما و سایر کشورهای غربی و روسیه و چین باید بنشینند و رویکردشان نسبت به این رژیم را بازبینی کنند.
 جان لاین گفت افزایش تأسیسات غنیسازی توسط رژیم ایران نمیتواند ربطی به برنامه صلحآمیز هستهیی داشته باشد چون درحال حاضر این رژیم تنها یک تأسیسات هستهیی غیرنظامی دارد که توسط روسها ساخته شده ولی هنوز به اتمام نرسیده و قابل استفاده نیست. بنابر این، رژیم ایران برای مقاصد صلحآمیز به این میزان اورانیوم نیاز ندارد.
جان لاین تأکید کرد ادعای ساخت ده سایت جدید هستهیی یک ژست برای مصرف داخلی است که قیمت زیادی برای این رژیم دارد.
وی توضیح داد رژیم ایران در حال حاضر یک تأسیسات عملیاتی دارد که بنا به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 8600 سانتریفیوژ دارد. نیمی از این تعداد هم به درستی کار نمی‌کنند. یعنی تنها 4000 سانتریفیوژ در حال کار هستند.

خبرگزاری بلومبرگ (9آذر88) در گزارشی درمورد مقابلهجویی جدید رژیم در برابر جامعه بینالمللی، نوشت:
در سر پیچی از خواستهای سازمان ملل متحد، رژیم ایران توسعه برنامه هستهیی خود را اعلام کرد. حرکتی که بنا به گفته دولت اوباما، رژیم ایران را هر چه بیشتر در جامعه بینالمللی ایزوله میکند.
کلیف کوپچان، یک تحلیلگر ارشد از بخش آسیا ـ اروپای مؤسسه مشاورهای ریسکهای سیاسی در نیویورک، موضع جدید رژیم آخوندها را فرار به جلو در واکنش به تهدیدات بینالمللی دانست و گفت این یک مقابلهجویی و یک پاسخ پر طمطراق به قطعنامه 27 نوامبر آژانس بینالمللی اتمی سازمان ملل بود.
بلومبرگ در ادامه گزارش خود به موضع وزیر خارجه انگلستان اشاره کرد و نوشت: دیوید میلیبند، در بیانیهای درسایت دفتر امور خارجه و کشور گفت: رژیم ایران بجای همکاری با ما، سیاست پنهانکاری و تحریک را انتخاب کرده است. وی گفت: رژیم ایران میتواند ایزولاسیون خود را به رخ بکشد، اما این کار تنها عزم متین و همبستگی جامعه بینالمللی را افزایش میدهد.

تلویزیون العربیه(8آذر88) تصمیم رژیم آخوندی برای گسترش سایتهای اتمی را به چالش طلبیدن جامعه بینالمللی از سوی این رژیم ارزیابی کرد: رژیم ایران، مجدداً جامعة جهانی را به چالش طلبید و اعلام کرد در ده سایت جدید غنی سازی اتمی را انجام می‌دهد و دو ماه دیگر ساخت این سایتها را شروع می کند. این اقدام مشکلات رژیم ایران با کشورهای بزرگ را تشدید خواهد کرد و باعث می شود که بحران اتمی رژیم ایران به نقطه سرخ بر گردد.
دولت ایران طرحهای ایجاد پنج سایت جدید اتمی برای غنی سازی اورانیوم را تصویب کرد و محل های آن را در مناطق مختلف ایران تعیین نمود و همچنین طرح های پنج سایت دیگر غنی سازی را تایید کرد که محل مناسب برای آن را شناسایی کنند. این سایت ها که بنظر می رسد طی دو ماه ساخت آن شروع می شود مشابه سایت نطنز خواهد بود. احمدی نژاد گفت ایران به 250تا300تن سوخت اتمی در سال نیاز دارد. وی بر اهمیت بهره برداری از دستگاههای گریز از مرکز جدید و پیشرفته و با سرعت بیشتر تاکید کرد. این اقدام باعث تشدید بحران بین رژیم ایران و کشورهای غربی خواهد شد و میز را واژگون خواهد کرد.
بشیر عبدالفتاح کارشناس مرکز بررسیهای سیاسی و استراتژیکی الاهرام در قاهره گفت: رژیم ایران تلاش می کند که به جامعه جهانی پیام بدهد که نمی تواند از برنامه اتمیش کوتاه بیاید. و اگر جامعه جهانی اقدامی بکند، با اقدامی سخت تر و شدیدتر پاسخ می گیرد و این استراتژی رژیم ایران است.

شمار دیگری از مطبوعات و رسانههای عربی ازجمله روزنامة کویتی القبس، خبرگزاری نیرون نیوز اردن، حوار المتمدن، حج نیوز و اخبار العرب چاپ کانادا با انعکاس موضعگیری رئیسجمهور برگزیدة مقاومت دربارة قطعنامة شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه برنامة اتمی رژیم ایران، نوشتند: خانم رجوی گفت: تحولات چند ماه گذشته و مذاکرات بیفرجام کشورهای 1+5 با فاشیسم دینی حاکم بر ایران، بر سر مسأله اتمی، نشان داد که هرگونه دل بستن به مذاکره با این رژیم، سرابی بیش نیست و تنها زمان مورد نیاز برای دستیابی به بمب اتمی را در اختیار ملایان قرار میدهد.
رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران، ضمن استقبال از قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شورای امنیت ملل متحد را به اعمال بیدرنگ تحریمهای همه جانبه نفتی، تسلیحاتی، تکنولوژیک و دیپلوماتیک علیه رژیم ایران فراخواند.