بازتاب محاصره اشرف و ممنوعیت ارسال خدمات درمانی به اشرف در رسانه های غربی و عربی

نیویورک تایمز و آسوشیتدپرس نوشتند: گروه ایرانی میگوید: خدمات درمانی در کمپ اشرف در عراق مسدود شده اند.
اعضای یک گروه اپوزیسیون ایرانی روز جمعه گفتند مقامات عراقی دسترسی آنها را به خدمات درمانی بیرون این کمپ، واقع در شمال عراق، محدود ساخته‌اند. این موضوع، جدیدترین شکایات و اعتراضهای به عمل آمده درمورد وضعیت کمپ اشرف است که توسط نیروهای عراقی در ماه ژوئیه مورد حمله قرار گرفت. حملهیی که طی آن 11تن از ساکنان اشرف کشته و صدها تن مجروح شدند. مقامات عراقی به تقاضاهای مکرر برای اظهارنظر درمورد این شکایت سازمان مجاهدین خلق ایران پاسخی ندادهاند. اما احمد العلوان، یک نماینده مجلس گفت بنظر می‌رسد مقامات عراق کنترلها بر این کمپ را سخت‌تر کرده‌اند.
آسوشیتدپرس و نیویورک تایمز در این گزارش مینویسند:
موضوع اشرف برای مقامات در بغداد و واشینگتن یک مخمصه شده است. حدود 3500 نفر از تبعیدیان ایرانی در اشرف هستند که اگر به وطنشان برگردند، به احتمال قریب به یقین با دستگیری مواجه خواهند شد، درعینحال اگر دولت عراق به میزبانی آنها ادامه بدهد، روابط مهمی که با قدرتی شیعی ایران دارد را به خطر می اندازد.

 اشرف تا ژانویه گذشته که کنترل آن به عراقیها تحویل داده شد، تحت حفاظت نیروهای آمریکا قرار داشت. از آن زمان اعضای این گروه ایرانی، شکایاتی را مبنی‌بر بدرفتاری و به کارگیری تاکتیکهای فشار توسط مقامات عراقی مطرح کرده‌اند.
دکتر جواد احمدی، یک پزشک در این کمپ، به آسوشیتدپرس گفت نیروهای عراقی، تدارکات دارویی و دسترسی به متخصصان پزشکی بیرون را قطع کرده‌اند.
دکتر احمدی گفت 10 پزشک در این کمپ حضور دارند اما فاقد تدارکات و تخصص مکفی برای برخورد با بیماران تحت درمان و مسائلی همچون سرطان مثانه و معالجه شکستگی لگن خاصره می‌باشند. وی گفت این گونه بیماران همچنان رنج می‌کشند و ما با امکاناتی که داریم؛ کار کمی می‌توانیم برایشان انجام بدهیم.
آسوشیتدپرس و نیویورک تایمز در ادامه گزارش افزودهاند:
ساکنان اشرف بسیار اکراه دارند که این کمپ را ترک کنند زیرا نگرانند که در معرض بازداشت و تهدید اخراج و دیپورت قرار بگیرند. در ماه اکتبر، دولت عراق 36 ایرانی تبعیدی را، بعد از اینکه آنها را از زمان حمله به کمپ در ماه ژوییه در بازداشت نگهداشته بود، به اشرف بازگرداند.
در اسپانیا یک قاضی در این هفته از عراق خواست بگوید که آیا خشونت ماه ژوییه را مورد تحقیق قرار می‌دهد یا خیر. این اقدام، گام اول در جهت یک تحقیق احتمالی توسط خود این قاضی است.
فرناندو اندرئو، قاضی اسپانیا، تحت دکترین عدالت جهانی اسپانیا عمل می‌کند که اجازه می‌دهد جرائم بزرگ ارتکابی در کشورهای دیگر، مشروط به اینکه شرایط مشخصی برآورده شوند، در اسپانیا تحت پیگرد قرار بگیرند.
تلویزیون صدای آمریکا نیز طی گزارشی با عنوان «مجاهدین دولت عراق را متهم به عدم دسترسی به خدمات بهداشتی کردند»، گفت: اعضای مجاهدین خلق  دولت عراق را متهم به محدود کردن دسترسی آنها به خدمات بهداشتی کردند. این در حالی است که در ماه ژوییه نیروهای عراقی به اشرف حمله کردند. جواد احمدی، یک پزشک ساکن اشرف در گفتگو با آسوشیتدپرس گفته است مقامهای عراقی اجازه نمیدهند دارو و تجهیزات پزشکی به داخل اشرف انتقال یابد. مقامهای عراقی تاکنون به این اتهام واکنش نشان ندادند.


تلویزیون الرافدین عراق(12آذر88) دربارة محاصرة ضد انسانی قرارگاه اشرف، گفتگویی با دکتر جواد احمدی، پزشک ارشد قرارگاه اشرف انجام داد.
دولت فعلی عراق با به چالش کشیدن مجامع حقوق بشری بین المللی، مانع ورود کمکهای انسانی و دارو و پزشک مورد نیاز ساکنان قرارگاه اشرف می شود.
کمیته بین المللی حقوقدانان در دفاع اشرف از سازمان ملل و نیروهای آمریکایی در عراق خواست فوراً برای تامین سلامتی ساکنان غیر مسلح قرارگاه اشرف دخالت کنند. این کمیته فاش ساخت کمیته سرکوب ساکنان اشرف در دولت فعلی مانع ورود داروهای ضروری که ساکنان اشرف خودشان خریده بودند شده و همچنین از ورود پزشکان متخصص به داخل قرارگاه برای انجام عمل جراحی و درمانی جلوگیری کرده است؛ امری که جنایت جنگی محسوب می شود و آشکارا با اصول حرفه پزشکی و قوانین پزشکی مغایرت دارد. کمیته بین المللی حقوقدانان در دفاع از اشرف گفت محروم کردن ساکنان غیر نظامی از همه خدمات پزشکی و الزامات آن که خودشان هزینه آنرا می پردازند به منظور خوش خدمتی به رژیم ایران صورت گرفته که با اهداف سیاسی و طراحی پیشاپیش برای سرکوب اپوزیسیون این رژیم در عراق اجرا می شود.
تلویزین الرافدین، سپس از دکتر جواد احمدی، پرسید: وضعیت پزشکی و سلامتی در قرارگاه با توجه به ممانعت از ورود دارو و پزشک چگونه است؟
دکتر جواد احمدی پاسخ داد: طی ماه اخیر ما با فشارهای زیادی توسط نیروهای عراقی مواجه شدیم که به دستور مستقیم کمیته وابسته به نخست وزیری عراق بود که سیاست های رژیم آخوندی حاکم بر ایران را اجرا می کند. ممانعت از ورود پزشکان و دارو به اشرف در هفته اخیر همه جانبه شده استت این محدودیت ها غیر انسانی و جنایتکارانه است و مغایر با میثاق های بین المللی است. این فشارها باعث نگرانی بیماران مختلف شده است. ما دارو را خودمان از داروخانه ها از طریق پیمانکار می خریدیم و خودروها دارو را به قرارگاه اشرف منتقل می کردند.
وی افزود: طی هفته اخیر بیماران مبتلا به بیماریهای مٌسری در وضعیت خطرناکی قرار گرفتند و من بعنوان یک پزشک مسئول، نگرانی زیادی درمورد مداوای بیماران دارم بخصوص با قطع دارو زندگی این بیماران در خطر است.
تلویزیون الرافدین پرسید: آیا بیماران خطرناک نیز در قرارگاه وجود دارد؟
دکتر احمدی پاسخ داد: بله تعدادی از بیماران وضعیت سلامتی شان خطرناک است. برخی سرطان دارند و نیازمند عمل جراحی و دارو هستند برخی به شیمی درمانی نیاز دارند. برخی بیماری مزمن دارند برخی بیماری قلبی دارند. برخی بیماری قند دارند. همچنین تعداد دیگری از بیماران نیاز به عمل جراحی دارند علاوه بر اینها مجروحان حمله جنایتکارانه به اشرف در 28 و 29 ژوئیه هستند که 130 نفر درجه معلولیت دارند. برخی صددر صد معلول هستند.

تلویزیون البابلیه (12آذر88)گزارش داد: دولت عراق، بیمارستان متعلق به ساکنان اشرف محل استقرار مجاهدین خلق، اپوزیسیون ایران را بست و از ورود دارو و الزامات پزشکی به آن جلوگیری بعمل آورد.
دکتر جواد احمدی، مدیر این بیمارستان گفت مقامات عراقی همچنین از ورود پزشکان برای انجام وظیفه انسانی در مورد بیماران بستری در این بیمارستان جلوگیری بعمل آوردهاند و این در حالی است که در این بیمارستان زنان و بیماران سالمندی وجود دارند که وضعیت بیماری آنها به پیگیریهای نوبهای نیاز دارد.
این اقدام دولت عراق مغایر با عُرفهای انسانی است و آشکارا در تعارض با مبانی حرفه پزشکی و قانون پزشکی و رهنمودهای سازمانهای بینالمللی حقوق ‌بشری و ارزشهای اخلاقی میباشد که عراقیان در طول تاریخ به آنها شناخته میشوند.


رادیو کردی نوا(11آذر88)، با اشاره به محاصرة ضد انسانی دولت عراق، علیه ساکنان اشرف گفت: دکتر جواد احمدی پزشک ارشد قرارگاه اشرف اعلام کرد در چند ماه گذشته فشار نیروهای ارتش و پلیس عراق روی ساکنان این کمپ افزایش داشته است. از چند هفته گذشته وضعیت نامناسب کمپ به اوج رسیده است. زیرا دولت عراق اجازه نداده‌است که هیچ پزشک معالج و وسائل پزشکی وارد کمپ اشرف شود. وی این اقدام دولت عراق را یک رفتار ضدانسانی و علیه قوانین بین‌المللی دانست و گفت: به عنوان یک پزشک مسئول در کمپ اشرف میگویم که پنج بیمار مبتلا به سرطان در کمپ داریم که نیاز به عمل جراحی دارند و تاکنون نیز هیچ متخصصی اجازه نیافته است برای معالجه آنها به داخل کمپ بیاید.