رسانه های بین المللی و خیزش بزرگ مردم ایران علیه ولایت فقیه در روز 16آذر

واشینگتن پست (17آذر88)در مورد تظاهرات بزرگ مردم ایران در روز دانشجو نوشت، ادامه سرکوب معترضان تظاهرات را رادیکالیزه می کند.
در گزارش واشینگتن پست آمده است: صدها پلیس ضدشورش و سپاه پاسداران و اعضای بسیج اعزام شده بودند تا از پیوستن هزاران تظاهرکننده به دانشجویان در محوطه های داخلی دانشگاه تهران که درهای آن مسدود شده بود جلوگیری کنند. آنها از چماق، گاز اشک آور و باتونهای برقی استفاده می کردند.
یک شاهد از یک خیابان نزدیک دانشگاه گفت: من شاهد بودم که سه زن میانسال توسط اعضای بسیج با ضرباتی توسط تفنگ دچار شوک شدید شدند. من فرار کردم ولی وقتی برگشتم دیدم آنها کف خیابان

 افتاده بودند و بدنهایشان بر اثر شوک میلرزید. واشینگتن پست نوشت هنگامیکه او صحبت میکرد صدای فریاد مردم از پشت تلفن شنیده میشد.
واشینگتن پست نوشت: سلسله تظاهرات بیشتری در طی مراسم دهه عاشورا برنامهریزی شده است این مراسم، از روز 18 دسامبر شروع میشود و در روز 27 دسامبر در عاشورا به اوج خواهد رسید.
این روزنامه نوشت سیاسیون ایران هشدار دادند که ادامه سرکوب منجر به رادیکالتر شدن معترضین میشود و یادآوری کردند که آنها از آینده ایران هراس دارند.

آسوشیتدپرس (17آذر88)گزارش داد حضور مردم در تظاهرات روز دانشجو در روز دوشنبه نشان داد که ماهها دستگیری و ارعاب رژیم برای نابود کردن جنبش، شکست خورده است.
دانشجویان شجاعت زیادی از خود نشان دادند و آشکارا با سوزاندن عکسهای خامنهای و سردادن شعار علیه او بزرگترین تابو در ایران را شکستند.
آسوشیتدپرس افزود: بنظر می رسد مقامهای رژیم ایران نگران این هستند که جنبش اعتراضی بتواند بعد از تظاهرات دوشنبه که در آن دانشجویان با نیروی انتظامی و بسیج در خیابانهای تهران به زد و خورد پرداختند، نیروی جدیدی بگیرد. یک سرکوب شدید، از تابستان، اعتراضات تودهیی را که بعد از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری ماه ژوئن بروز کرده، درهم کوبیده است. ولی ناآرامی روز دوشنبه نشان داد که دانشجویان چگونه جنبش را احیا کرده اند. . این خبرگزاری نوشت: اعتراضات در روز سه شنبه وارد دومین روز خود شد. شاهدان گفتند، چند هزار نفر در دانشگاه تهران تظاهرات کردند

فیگارو (17آذر88)در مورد تظاهرات بزرگ مردم ایران در روز دانشجو نوشت تصاویر ولی فقیه به آتش کشیده شد و طلسم شکسته شد. سرکوب به جای آنکه اعتراضات را خاموش کند آنرا رادیکالیزه کرده است.
فیگارو نوشت: هزاران ایرانی در تهران و شهرهای دیگر به تظاهرات پرداختند. جنبش اعتراضی علیه رژیم که پس از انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن آغاز شده است، استمرار دارد. حتی تصاویر ولی فقیه به آتش کشیده شدند و این طلسم شکسته شد. رژیم اقداماتش را دوچندان کرده است تا اعتراضات خشمگین را در خیابانها خفه کند.
ولی با وجود سرکوب و حضور گسترده پلیس، هزاران تظاهرکننده به خود جرات دادند که مخالفتشان را با رژیم ابراز کنند.
مقاله فیگارو می افزاید: برای همه شگفت انگیز بود شعارهای ضدرژیم که ابتدا با ترس سر داده میشد تدریجاً در سراسر شهر طنین افکن گردید. یک جامعه شناس میگوید سرکوب به جای اینکه اعتراضات را خفه کند آن را افزایش داده و رادیکالیزه کرده است. در ابتدا ایرانیها فریاد میزدند رای ما کجاست؟ و خواستار رای گیری مجدد بودند. اکنون برخی از معترضین، نظام را در تمامیتش زیر سوال میبرند. او می گوید یک پدیده جدید این است که شبها شعارهایی علیه علی خامنه ای بر روی دیوارها نوشته می شوند.
فیگارو می افزاید به گفته یک شاهد، پس از هر دستگیری، تظاهرکنندگان ماموران پلیس را محاصره کرده و تلاش میکردند فرد دستگیر شده را آزاد کنند. جمعیت به کنایه و بعنوان اعتراض علیه این نظام سرکوبگر شعار میداد: ایران شده بازداشتگاه، اوین شده دانشگاه !
اعتراضات که در آغاز به تهران محدود میشد، اکنون در حال گسترش به شهرستانها است. در فیلمهایی که بر روی سایت یوتیوب در دسترس هستند تصاویری از تجمعات مشهد، تبریز یا کرمانشاه نیز به چشم میخورند.

تلویزیون الجزیره (16آذر88)طی گزارشی از تظاهرات 16آذر گفت: شاهدان گزارش دادند روز دوشنبه نیروهای امنیتی رژیم ایران، اقدام به تیراندازی هوایی و شلیک گاز اشک آور کردند.
الجزیره با پخش تصاویری از تظاهرات روز دانشجو گفت: این بخش کمی از صحنه های تظاهرات است که توسط تلفنهای موبایل گرفته شده و از طریق شبکه اینترنت ارسال شده است. صحنه هایی که بسیاری از دانشگاههای دیگر شاهد آن بودند پیام جدیدی به احمدی نژاد داشت و جواب سریعی نیز داده شد. به گفته شاهدان پلیس اقدام به تیراندازی هوایی و پرتاپ گاز اشک آورکرد تا تظاهرکنندگان را متفرق کند. از طرف دیگر خبرگزاری رسمی رژیم ایران گفت حوادثی در حوالی دانشگاه اصلی در قلب تهران اتفاق افتاده است و درگیریهایی بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان رخ داده است، همچنین دهها تن توسط مقامهای رژیم ایران دستگیر شدند و این باعث بالا گرفتن اعتراضات شده بود.
الجزیره افزود: حرکت اعتراضی مردم بعد از 6ماه خاموش نشده است و جنبش اعتراضی که مقامهای رژیم ایران با قطع ارتباطات یا قطع اطلاع رسانی قصد متوقف کردن آنرا داشتند تاثیری روی اعتراضات روز دانشجو نداشت.

تلویزیون سی. بی. اس (17آذر88)در گزارشی از تظاهرات دانشجویان در روز 16 آذر گفت: گروهی از دانشجویان خشمگین که به دلیل جلوگیری از ورودشان به خیابان از سوی نیروی پلیس در محوطه دانشگاه محصور شده بودند، راه خود را به بیرون باز کردند تا با سایر دانشجویان همراه شوند. آنها شعار آشنای مرگ بر دیکتاتور را سرمی دادند. در نقاط دیگر، آنها تصاویر ولی فقیه رژیم ایران را به آتش کشیدند.
پلیس با گاز اشک آور، تفنگ های (ساچمه ای) و حتی سنگ پاسخ داد. نیروهای لباس شخصی از هر کس که در این جریان درگیر بود فیلم برداری کردند تا احتمالاً بعدتر دستگیرش نمایند.
سی. بی. اس افزود: تظاهرات در سراسر ایران در شهرهایی که دارای اصلی ترین دانشگاه ها هستند، رخ داد. از جمله مشهد، تبریز و شیراز.
رسانه های خارجی از پوشش این ناآرامی منع شده بودند. از این رو، این تصاویر توسط خود تظاهرکنندگان فیلم برداری شده است. توسط آنهایی که عکس افرادی را که مورد شکنجه قرارگرفته یا توسط دولت در جریان شورش های تابستان کشته شدند را در دست داشتند. مانند ندا آقا سلطان که اکنون تبدیل به سمبلی برای مقاومت ایران شده است و توسط یک بسیجی در ماه ژوئن مورد اصابت قرار گرفت و کشته شد. . .

تلویزیون العراقیه (16آذر88)گزارشی از قیام 16 آذر علیه فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران پخش کرد و گفت صبح روز دوشنبه در تهران بین تظاهرکنندگان مخالف رژیم ایران و نیروهای پلیس درگیری صورت گرفت.
اپوزیسیون خواستار تظاهرات در خیابانهای تهران به مناسبت روز دانشجو شده بود. در مقابل مقامات ایران اعلام کردند که اجازه برگزاری هیچگونه تظاهرات علیه دولت احمدینژاد را نخواهند داد.
العراقیه افزود: دولت مراجعه به شبکه اینترنت را محدود کرد و از روزنامه‌نگارانی که برای خبرگزاریهای بین‌المللی کار می‌کنند خواست تا در سه روز آینده از دفاترشان خارج نشوند.