رسانه های مهم خبری بین المللی موضعگیری اسقف اعظم کانتربری را منعکس کردند

به دنبال انتشار اطلاعیه عالجناب روان ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری، بالاترین مقام مذهبی انگلستان و رهبر کلیسای انگلستان به خانواده ها، و هواداران ساکنان کمپ اشرف در این کشور، رسانه های مهم خبری بین المللی از جمله آسوشیتدپرس، رویتر، پرس آسوشیشن، واشینگتن پست نیویورک تایمز و رادیو بی.بی.سی موضعگیری اسقف اعظم کانتربری را منعکس کردند.

عالیجناب روان ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری، بالاترین مقام مذهبی انگلستان و رهبر کلیسای انگلستان است که 80میلیون پیرو در 44 منطقه جهان دارد. وی رهبر معنوی جامعه جهانی انگلیکن میباشد. کلیسای Episcopalian در آمریکا جزء همین جامعه جهانی آنگلیکن است. این کلیسا طی سالیان مواضع مترقیانه یی از جمله علیه برده داری در سال 1863 و علیه آپارتاید در سال 1976 داشته است. و در آمریکا کوکلاس کلان را محکوم کرده و طرفدار بیخانمانهاست و علیه فقر و نابرابری مبارزه میکند.
افکت
روز گذشته آسوشیتدپرس، با انتشار خبر پیام اسقف ویلیامز نوشت: روان ویلیام، اسقف اعظم کانتربری از آمریکا و عراق خواست تا ساکنان کمپ پناهندگی اشرف را در مقابل خشونت و بدرفتاری حفاظت کنند. اسقف اعظم کلیسای انگستان روز یکشنبه روی سایت اینترنتی خود توضیح داد که هر دو کشور موظفند از حقوق ایرانیان تبعیدی در کمپ حراست کنند. اسقف ویلیامز خواستار اعزام یک هیئت ناظر سازمان ملل متحد به کمپ گردید.
 رویتر نوشت: رهبر معنوی کلیسای انگلستان روز یکشنبه نگرانی خود را در مورد ایرانیان تبعیدی که در عراق زندگی میکنند ابراز داشت و گفت آنها با نقض حقوق بشر مواجه هستند و نیازمند یک رسیدگی اورژانس هستند. رویتر به نقل از اسقف اعظم کانتربری افزود ایالات متحده آمریکا و حکومت عراق وظیفه دارند که ساکنان اشرف، محل استقرار سازمان مجاهدین خلق ایران گروه ناراضی ایرانی را حفاظت کنند.

خبرگزاری فرانسه نوشت: رئیس کلیسای انگلستان خواستار حفاظت از پناهندگان ایرانی است
روز یکشنبه اسقف اعظم کلیسای انگلستان گفت که عراق و آمریکا وظیفه دارند، از پناهندگان ایرانی در کمپی در عراق، در برابر خشونت و بدرفتاری حفاظت کنند.
 روان Rowan ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری گفت که حوادث کمپ اشرف، ” یک مسئله انسانی و حقوق بشری بزرگ و فوری است”. او طی بیانیه ای گفت، ” از نظر قانون بین الملل، یک استدلال قوی وجود دارد که ساکنان اشرف ” افراد حفاظت شده” هستند.

 اسقف اعظم همچنین گفت که یک گروه ناظر ملل متحد باید برای دیدار از کمپ، که محل سکونت 3500 عضو مجاهدین خلق و خانواده های آنها است، تشکیل شود.
 
کریستوفر هیل سفیر آمریکا در عراق اوایل این ماه متعهد شد که به دولت عراق که مجاهدین می گویند در پاسخ به تهران عمل کرده است، فشار بیاورد تاکه به تضمین هایش مبنی بر رفتار انسانی با ساکنان پایبند بوده ومطمئن شود که به ایران بازگردانده نمی شوند.
 
پرس آسوسیشن نوشت: دکتر ویلیامز، اسقف کانتربری در بیانیه ای که در وب سایتش منتشر شد از اعتصاب غذا کننده هایی که نسبت به وضعیت پناهندگان ایرانی در کمپ اشرف معترض هستند، درخواست کرد به اعتصاب غذای خود پایان دهند. حمله عراق به این کمپ در روزهای 28 تا 30 ژوئیه منجر به کشته شدن 11تن از ساکنان آن و جراحت شدید 500 نفر دیگر شد. 36 نفر دیگر در زندانهای عراق در بازداشت هستند.
اسقف اعظم که این هفته با جمعی از هواداران اشرف دیدار کرد ، گفت: “ با تعدادی از کسانی که در اعتصاب غذا به سر می برند دیدار کرده است». وی گفت: در حال حاضر من با دولت انگلستان و هم چنین با نمایندگان سایر دولتها برای عملی شدن خواسته هایمان در راستای بهبود فوری شرایط کنونی در تماس هستم. برای تامین دراز مدت امنیت ساکنان اشرف، استقرار یک تیم مانیتورنگ سازمان ملل یک اقدام بسیار مهم خواهد بود.
اسقف اعظم اظهار امیدواری کرد که طرفهای مسئول در این موضوع به ندای این افراد در سراسر جهان که عمیقا نگران نقض حقوق بشر هستند، گوش فرا دهند و سریعا به خواسته های آنها پاسخ دهند.
اسقف کانتر بری گفت: هم چنین از موضع بشردوستانه از اعتصاب غذاکنندگان خواستار پایان دادن به اعتصاب غذایشان هستم. وی گفت از دست دادن افراد بیشتر تنها بر ابعاد این واقعه غم انگیز خواهد افزود.
اعتصاب کننده ها که اقوامشان در کمپ زندگی می کنند در روبروی سفارت آمریکا در لندن اعتراض می کنند.