بازتاب درگذشت آیت الله منتظری در رسانه های خبری جهان

تلویزیون الجزیره انگلیسی(29آذر88) با اعلام خبر درگذشت آقای منتظری گفت: مدت کوتاهی بعد از انقلاب، منتظری با خمینی که زمانی او را ثمره وجود خود نامیده بود، به مخالفت پرداخت. منتظری با محاکمات مجدد و اعدامهای دسته جمعی اعضای زندانی شده گروه اپوزیسیون مجاهدین خلق در پایان جنگ ایران و عراق مخالفت کرد.
در پی انتخابات مورد مناقشه ژوئن گذشته در ایران، منتظری از منزل خود در قم بیانیههای متعددی صادر کرد و رهبری کشور را متهم به اعمال دیکتاتوری تحت نام اسلام کرد و گفت انتخابات تقلبآمیز بوده است. منتظری به عنوان ارشدترین مقام مذهبی شیعة ایران، معتقد بود که مذهب و سیاست نباید مخلوط شوند.

 شبکه جهانی تلویزیون بی.بی.سی(29آذر88)، گزارشی درباره درگذشت آقای منتظری پخش کرد. جان لاین، تحلیلگر بی.بی.سی، درمورد پیامدهای درگذشت منتظری، گفت: او یک شخصیت کلیدی در جمهوری اسلامی و جانشین برگزیده خمینی بود. در سال 1989 منتظری بر سر موضوع اعدام ناراضیان، کارش به مخالفت با خمینی کشید و از آن زمان به حاشیه رژیم رانده شد. وی تمرکز قدرت در دست خامنهای را مورد انتقاد قرار داد. بعد از انتخابات مورد منازعة ماه ژوئن، صدای مخالفت او بلندتر شد و انتخابات را مورد انتقاد قرار داد. منتظری هم‌چنین به نحوه برخورد با تظاهرات بعد از انتخابات به دولت انتقاد کرد.
علاوه بر اینها منتظری گفته بود جمهوری اسلامی در این بحران نمیتواند بقای خود را حفظ کند.

خبرگزاری فرانسه(30آذر88) از درگیری میان مردم و مأموران امنیتی رژیم در جریان مراسم تشییع جنازه آقای منتظری در قم خبر داد.
این خبرگزاری گفت: روز دوشنبه در قم نیروهای خودسر تندرو با عزاداران آقای منتظری درگیر شدند.
خبرگزاری فرانسه و سایر رسانه‌ها از پوشش دادن به این مراسم ممنوع شده‌اند. تندروها و حامیان دولت بنام گروههای انصار حزب‌الله وارد این جمعیت شده و خواستند شعارها را منحرف سازند و این مراسم را مختل نمایند. آنها بعد از درگیری با برخی از مردم، از این مراسم دور شدند.
خبرگزاری فرانسه گفت: مقامهای دولت، سرعت ارتباطات اینترنتی را کند کرده‌اند.

تلویزیون سی.ان.ان (30آذر88) گزارش داد: در شهر نجف آباد مردم به خیابانها ریختند. پلیس ضد شورش در محل حاضر شد. منتظری یکی از منتقدین سر سخت رهبری رژیم ایران بود، که آنرا بعنوان دیکتاتوری توصیف می کرد، وی انتخابات جنجالی ماه ژوئن را تحت عنوان تقلبی محکوم کرد و در ماه اوت گفت که روی دادن این ناآرامی ها به سرنگونی رژیم منجر خواهد شد،
در مصاحبه ای در سال 2006 با کانال 4 وی از سابقه حقوق بشر احمدی نژادانتقاد کرد و گفت، خنده ام می گیرد وقتی که رئیس جمهور می گوید ما به حقوق بشر در ایران احتراام می گذاریم، این یک شوخی است، وقتی آنها من را از حقوقم محروم می کنند چطور باور کنم که به حقوق مردم احترام می گذارند.

خبرنگار سی.ان.ان (30آذر88) در گزارش دیگری از تهران گفت: پوشش خبری توسط رسانههای خارجی از مراسم تشییع جنازه   منتظری عملا وجود ندارد. برخی از ما خبرنگاران درخواست کسب اجازه برای دادن پوشش خبری در قم کرده ایم، ولی درخواست ما رد شد و به ما گفته شد همانجا در دفاتر خود بنشینید و از همانجا گزارش کنید. لذا ما نمی دانیم در صحنه چه میگذرد. ولی بر طبق خبرهای رسیده از خیابانها، شهر قم شلوغ است و مردم از شهرهای مختلف به آنجا رفته و خبراز دستگیری شماری نیز رسیده است.

شبکه جهانی بی. بی.سی(30آذر88)  درمورد درگذشت آقای منتظری گزارش داد: رژیم ایران تلاش می کند ضربه ناشی از مرگ منتظری را به حداقل برساند. گزارشهای زیادی وجود دارد که رژیم مانع رسیدن مردم به مراسم عزاداری شده است. آنها اتوبوسها را متوقف کرده و مردم را پیاده میکنند و اتوبوسها را برمیگردانند. رژیم همچنین پوشش خبری عزاداری را محدود کرده و تنها به تعدادی روزنامه اجازه انعکاس خبر فوت منتظری را داده است.

تلویزیون فرانسه (30آذر88) 24 اعلام کرد؛ صدها هزار نفر از مردم ایران به شهر قم رفتند تا در مراسم تشییع جنازه  منتظری شرکت کنند. تظاهرات مردم با خشونت از سوی نیروهای امنیتی مواجه شده است. این تلویزیون گفت، با وجود سانسور گسترده رسانههای خبری توسط این رژیم، خبرهایی که درز میکند حاکی است تعداد زیادی از مردم دستگیر شده اند.
گزارشگر فرانسه 24 گفت: مردم در خیابانهای تهران شعار می دادند «این ماه، ماه خون است، سیدعلی سرنگون است».
مقامات نگرانند مرگ منتظری باعث آغاز موج جدیدی از اعتراضات و تظاهرات نظیر قیامهای ماههای گذشته در ایران شود. از زمان انتخابات ژوئن گذشته تاکنون بیش از 4 هزار نفر دستگیر شده و پنج تن از چهره های اپوزیسیون حکم اعدام گرفته اند.
با تشدید جوسرکوب وارعاب توسط رژیم وحشتزده آخوندی، تلویزیون العربیه(29آذر88)  ، گزارش کرد رژیم ایران احمد قابل یکی از شاگردان منتظری را دستگیر کرد. وی درسالهای اخیرنامه هایی درافشای خامنه ای نوشته بود.
خبرگزاری حکومتی ایسنا نیز گزارش کرد یکی از مهره های باند غالب به نام محمد نوریزاد پس از انتشار چند نامه سرگشاده علیه خامنه ای، به اتهام توهین به مسئولین و تبلیغ علیه نظام دستگیر شده است.