اخبار و گزراشهای قیام ایران در رسانه های خبری بین المللی

تلویزیون سی.ان.ان (8دی88)گفت: اینها تصاویر تظاهرات در ایالات متحده و فرانسه علیه سرکوب در ایران است. این درحالی است که در ایران خبر از دستگیریهای بیشتری می رسد.
خشونتهای روز یکشنبه در تهران میان تظاهرکنندگان ضدحکومتی و نیروهای امنیتی حداقل 8 کشته برجا گذاشت. صدها نفر نیز تاکنون دستگیر شده اند.

تلویزیون سی.ان.ان(7دی88) درگزارشی دیگر گفت: رژیم ایران یکبار دیگر محدودیت شدیدی علیه رسانهها و خبرنگاران خارجی در ایران اعمال کرده است. تصاویری که به سی.ان.ان رسیده داستان قیام ایران را به زبان دیگری بیان میکند.

 ایران، هفته خارقالعاده را پشت سر میگذارد. وقایعی که در روزهای شنبه و یکشنبه دیده شد، میتواند نقطه چرخشی در تخاصم میان مردم و رژیم ایران باشد. تظاهرات دو روز گذشته بخشی از تهران را به منطقه جنگی تبدیل کرده بود. تصاویری که از تلویزیون دولتی پخش شد،  صبح روز دوشنبه تهران را نشان میدهد. تظاهرات، روز شنبه آغاز شد و روز یکشنبه به اوج رسید. بر اساس گزارش شاهدان و فیلمهای آماتوری، نیروهای امنیتی با تمام قوا به خیابانها رفته بودند تا بطور خشن و وحشیانه تظاهرات ضدحکومتی را سرکوب کنند.
تصاویر تکاندهنده ناظر بر خشونت علیه مردم و جراحات وارده به آنهاست. شاهدان سراسر روز میگفتند که نیروهای انتظامی با باتون به سر مردم میکوبیدند، که نشان میدهد چرا اینقدر جراحات سر وجود داشت. ولی تظاهرکنندگان عقب نشینی نکردند و در واقع بر اساس مشاهدات ما در این فیلمها آنها با مأموران جنگیدند.
تصویر دیدنی که به دست ما رسیده نشان میدهد، مردم نیروهای امنیتی را محاصره کرده اند. نیروهای امنیتی عذرخواهی میکنند. یکی از تظاهرکنندگان از آنها میخواهد که علیه خامنه ای شعار بدهند.  این تصاویر نشان میدهد تظاهرات چند روز گذشته تا چه حد رادیکال شده است.
سی.ان.ان درادامه گفت: در پاریس و برلین تظاهراتی به منظور همبستگی با مردم ایران برگزار شد. این در حالی است که از تالارهای قدرت از اتریش گرفته تا کانادا محکومیتها بگوش میرسد. آنها سرکوب تظاهرکنندگان را محکوم کردند. حتی روسیه که بطور سنتی یک متحد دیپلوماتیک ایران است، نسبت به وقایعی که در ایران میگذرد، ابراز «نگرانی» کرده است.
 
تلویزیون فرانسه 24 (8دی88)گفت روز دوشنبه کشورهای غربی سرکوب تظاهرکنندگان اپوزیسیون را محکوم کردند.
محکومیت بین المللی در پی خونینترین درگیریها در تهران ــ کشورهای غربی روز دوشنبه همصدا سرکوب تظاهرکنندگان اپوزیسیون در ایران را محکوم کردند.
باراک اوباما: ایالات متحده با جامعه جهانی متحد میشود تا سرکوب خشن و ناعادلانه شهروندان بی گناه ایرانی را به شدت محکوم کند. ماههاست که مردم ایران تنها خواستار حقوق بین المللی خود هستند و هربار اقدام به این کار کرده اند، با مشت آهنین وحشیگری رو به رو شده اند، حتی در مناسبتها و روزهای مذهبی و مقدس.
اتحادیه اروپا از شجاعت فوق العاده تظاهرکنندگان تقدیر کرد و عدم خویشتنداری نیروهای امنیتی رژیم ایران را مورد انتقاد قرار داد.
ریاست اتحادیه اروپا در استکهلم: «استفاده از نیروی وحشیانه و دستگیری خودسرانه علیه تظاهرکنندگان نشانگر نقض فاحش حقوق اولیه انسان است».
آنگلا مرکل گفت «این خشونتها غیرقابل قبول است». میلیبند، وزیر خارجه انگلستان نیز گفت این درگیریها «بطور خاص نگران کننده بوده است». وزارت خارجه روسیه نیز ابراز نگرانی کرد و خواستار خویشتنداری شد.
تصاویر ویدیویی آماتوری که روی اینترنت گذاشته شده، تنها تصاویر موجود از این خشونتها میان تظاهرکنندگان ضدحکومتی و پلیس هستند.
در عین حال در سراسر اروپا یک همبستگی گسترده با طرفداران اپوزیسیون صورت گرفت. در پاریس ایرانیان با تکان دادن پرچمها، پلاکاردها و تصاویر کشته شدگان در تهران، همبستگی خود را با آنها ابراز  داشتند، در لندن نیز یک گروه در برابر سفارت رژیم ایران در لندن تجمع کرده و شعار می دادند و حمایت خود را از هموطنانشان ابراز می داشتند

تلویزیون یورونیوز (8دی88)گفت: حمایت گسترده جهانی برای تظاهرات در ایران گسترش یافته است. ایرانیان مقیم خارج کشور به منظور نشان دادن حمایت خود دست به تظاهرات زده اند. در برلین ایرانیان با در دست داشتن  پلاکاردها و شعارها به خیابان آمده تا همبستگی خود را با تظاهرات ضدحکومتی در ایران اعلام کنند.
یورونیوز افزود اوباما گفت ما از رژیم ایران می خواهیم تا به تعهدات بین المللی خود برای احترام گذاشتن به حقوق مردم خود عمل نماید. ما خواستار آزادی فوری همه کسانی که بطور ناعادلانه در ایران دستگیر شده اند هستیم…

تلویزیون الجزیره (7دی88) گفت : طرفداران شورای ملی مقاومت ایران در همبستگی با تظاهرات در شهرهای ایران، تظاهراتی در برابر سفارت ایران در پاریس برپا کردند. این شورا  گفت  رژیم ایران  به  قتل بیگناهان در مراسم روز عاشورا   و شکنجه و دستگیری دهها تن دیگر مبادرت کرده است.
تلویزیون الحره گفت:  پایتخت برخی کشورهای اروپایی شاهد برگزاری تظاهرات متعدد در محکومیت سرکوب اعتراضات در تهران بود. در پاریس ایرانیان در برابر سفارت ایران در پاریس  تجمع کردند.  برلین و لندن نیز شاهد تظاهرات  مخالفان ایرانی بود که در آن علیه نظام جمهوری اسلامی در ایران شعار می دادند و سرکوب اعتراضات را محکوم می کردند:
 حمید اسداللهی سخنگوی کمیته حمایت از حقوق بشر در ایران به الحره گفت:  قدرت مقاومت مردمی در ایران علیه این نظام وحشی  در حال افزایش می باشد. روز  عاشورا شعارها، نظام  ولایت فقیه را هدف قرار داده  بود و  با توجه به میزان اخباری  که به دست ما می رسد،  احمدی نژاد تنها هدف نیست بلکه ولی فقیه که در صدر  نظام آخوندی است نیز هدف می باشد.
تلویزیون بی بی سی عربی(7دی88) گفت: مخالفان ایرانی درچند کشور اروپایی در همبستگی با تظاهرکنندگان در تهران دست به تظاهرات زدند. شرکت کنندگان در تظاهرات پاریس عکس هایی از کشته شدگان تظاهرات را بلند کرده بودند. همچنین پایتخت آلمان، برلین نیز، شاهد تظاهرات مشابهی درهمبستگی با تظاهر کنندگان  تهران بود».
 
تلویزیون بی.بی.سی عربی(8دی88) درگزارشی دیگر گفت: اروپا شاهد تظاهراتی در حمایت از اپوزیسیون ایران بود. این در حالی است که رژیم ایران وانمود میکند تظاهرات داخل و خارج   ایران فشاری از طرف غرب در کادر جنگ آرام علیه  این رژیم است

تلویزیون VRT بلژیک ضمن گزارشی از قیام مردم ایران در روز عاشورا، گزارشی در مورد سلسله تظاهرات ایرانیان مقیم خارج کشور ازجمله دربرلین و پاریس در همبستگی با قیام سراسری مردم ایران در روز عاشورا را پخش کرد

روزنامه واشینگتن پست(8دی88) در سرمقاله امروز خود قیام مردم ایران علیه دیکتاتوری آخوندی در روز عاشور را «نقطه عطف در ایران» دانست و نوشت این جنگی است که تا سرحد مرگ بین رژیم و مخالفانش ادامه خواهد یافت.
واشنگتن پست در سر مقاله خود نوشت: «به هر ترتیبی که نگاه کنیم، روز یکشنبه، روز تعطیلی عاشورا در ایران احتمالا نقطه عطفی در مبارزه بین یک رژیم افراطی و اپوزیسیونی که بطور فزاینده رادیکال میشود خواهد بود. صدها هزار نفر از ایرانیان در شهرهای سرتاسر کشور بیرون آمدند و با نیروهای پلیس و (بسیج) که به روی تجمعات آتش می گشودند به مقابله برخاستند و آنها را مغلوب خود ساختند».
روزنامه واشینگتن پست در سرمقاله خود با اشاره به اینکه ولی فقیه ارتجاع آماج شعارهای کوبنده مردم به پاخاسته ایران بود، افزود: «در همین حال، شعار غالب در خیابانها به ”مرگ بر خامنه ای” و یا ”مرگ بر دیکتاتور” ارتقا پیدا کرده است... خلاصه میتوان گفت که بحران سیاسی ایران اکنون اینگونه بنظر میرسد که جنگی تا سرحد مرگ بین رژیم و مخالفان آن می باشد».

در سرمقاله روزنامه واشینگتن پست آشتی ناپذیری مردم با دیکتاتوری آخوندی مورد توجه قرار گرفته و خطاب به رئیس جمهور آمریکا می نویسد: «این بدان معنی است که بیش از هر موقع دیگر اوباما و سایر دولتهای غربی باید سیاستهای خود در مورد ایران را طوری تنظیم کنند که در کانون خود به مبارزه برای آزادی معطوف باشد.
واشنیگتن پست در بخش دیگری از سرمقاله خود ضمن نقد مواضع اوباما، محکوم کردن سرکوب قیام مردم توسط وی را مورد استقبال قرار داده و از رئیس جمهور آمریکا خواسته است که باید بیش از این به «جنبش مردم ایران کمک کند».
واشینگتن پست در سرمقاله خود چنین نتیجه می گیرد که: اکنون زمان آن فرا رسیده که آمریکا هرکاری از آن  برمی آید برای کمک به ایرانیانی که برای آزادی مبارزه می کنند انجام دهد»

تلویزیون آرته فرانسه گزارش داد: هزاران تن گردهم آمدند تا مراسم عاشورا را در آرامش و بدون درگیری برگزار بکنند. همه این  تصاویر با موبایل گرفته شدهاند و ما آنها را از اینترنت گرفتهایم. دههاهزار تظاهرکننده در خیابانهای تهران هستند. مخالفین رژیم تبدیل به استادان هنر ارتباطات شدهاند.
«مرگ بر دیکتاتور» پیامیاست برای ولی فقیه، و تظاهرکنندگان برای این شعار جانشان را به خطر میاندازند. ولی این تنها تابویی نیست که آنها میشکنند. طبعا سرکوب وحشیانه بوده.گفته میشود پلیس آتش گشوده و بنا به چند تن از شهود، با سلاح سرد به تظاهرکنندگان حملهور شده. دهها مجروح به بیمارستانها برده شدهاند.
با این وجود مقاومت شدت مییابد. تظاهرکنندگان در محورهای اصلی پایتخت سنگرزدهاند. یک ایستگاه و چند خودروی پلیس به آتش کشیده شدهاند. بسیجیها هدف قرار گرفتهاند و به سختی از سنگباران نجات یافتهاند. چنین اوجگیری خشونتی را بعد از تظاهراتی که در ماه ژوئن به دنبال انتخاب مجدد احمدینژاد رخ داده بودند ندیده بودیم.
تلویزیون آرته فرانسه می افزاید: جنبش اعتراضی محدود به تهران نمیشود. تظاهرات دیگری در حدود ده شهر دیگر مثل اصفهان و قم رخ دادهاند.  دهها نفر در سرتاسر کشور دستگیر شدهاند. این کشور بیش از بیش دچار اختلاف است. شاید حکومت همین الان در حال سقوط نباشد، ولی مخالفان از یک سرفصل عبور کرده و نشان میدهد که نه تنها از نفس نیفتاده بلکه جان تازهیی یافته. تظاهرات و درگیریها امشب در تهران ادامه دارند.
تلویزیون دویچه وله (7دی88) آلمان امروز گزارش داد: شب گذشته در تهران تظاهرات ضدحکومتی ادامه داشت. پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان در اطراف ایستگاه تلویزیون دولتی از گاز اشک آور استفاده کرد. صحنههای خونریزی و آشوب در خیابانها تهران، تظاهرکنندگان ضدحکومتی سمبلهای قدرت دولت، شامل تعداد زیادی از موتورسیکلتهایی که شبه نظامیان بدنام بسیج برای تعقیب تظاهرکنندگان اپوزیسیون از آن استفاده میکنند را به آتش کشیدند. بنا به گزارشها، حداقل 8 نفر کشته شده اند.
هزاران تن از تظاهرکنندگان اپوزیسیون از روز مذهبی عاشورا برای برگزاری تظاهرات ضدحکومتی که اجازه دولت نداده بود، استفاده کردند. در گسترده ترین صحنه نمایش ناآرامی در ایران از زمان روی کار آمدن احمدی نژاد، اوضاع تا ساعاتی از شب نیز دگرگون و بی ثبات بود. تصاویری از تلفنهای همراه که روی اینترنت گذاشته شده بود، نشان دهنده صحنه های تکان دهنده وتظاهرکنندگان زخمی بود.

تلویزیون کانال2فرانسه گزارش داد: مرکز تهران در تصرف تظاهرکنندگان بود. این تصاویر که ضربة فنی را بیان میکنند، امروز به تعداد زیاد روی اینترنت گذاشته شدهاند. یک نشانة جدی بودن وقایع این است که شبکة رسمی تلویزیون ایران نیز صحنههای قیام را پخش کرده است. دهها هزار نفر همزمان شاهراه اصلی مرکز پایتخت را به تصرف درآوردند و بدین ترتیب مراقبت پلیسی را به شکست کشاندند. مخالفان با فریاد «مرگ بر دیکتاتور» حکومت را به چالش کشیدند.
به سرعت اوضاع از دست در میرود. افراطیون ضد قیام با چماق و گاز اشکآور تظاهرکنندگان را متفرق میکنند. ولی خودروهای پلیس به آتش کشیده میشوند و سنگرهایی با عجله زده میشوند. خشونتهای چندین کشته بر جای گذاشتند.

رویتر با مخابره عکس های متعدد از تظاهرات ایرانیان در برلین نوشت ایرانیان معترض با شعارهای خود حاکمان تندرو ایران را به کشتن مردم بیگناه در روز عاشورا متهم میکنند.
آسوشیتدپرس نوشت: معترضین با در دست داشتن عکس های شهدای قیام سراسری مردم ایران، در مقابل سفارت رژیم ایران در پاریس به تظاهرات پرداختند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: ایرانیان با دردست داشتن عکس هایی از مریم رجوی رهبر اپوزیسیون در تبعید در مقابل سفارت رژیم به تظاهرات پرداختند.
خبرگزاری فرانسه در گزارش دیگری از لندن نوشت: ایرانیان و هواداران مجاهدین خلق در مقابل سفارت رژیم ایران در لندن به تظاهرات پرداختند و از دولت انگلستان و سایر دولتهای غربی خواستند که به سیاست مماشات با حاکمان تهران پایان دهند