بحران حکومت آخوندی پس از اعلام سازوکار اروپایی تجارت با رژیم و مشروط کردن آن به اف.ای.تی.اف

 

به دنبال اعلام سازوکار مالی جدید اروپا که با تغییر نام و تعیین شروط مشخصی، حکومت آخوندی را مات و سرخورده کرد، مجمع تشخیض مصلحت نظام بررسی پالرمو را که قراربود درجلسه روز شنبه ۱۳ بهمن بررسی شود، به تعویق انداخت.

آخوند مصباحی مقدم از اعضای این مجمع درباره دلیل تعویق این بررسی گفت: فضای جلسه مجمع تشخیص به نفع تصویب پالرمو نبود.

در همین حال، جواد لاریجانی از معاونان دستگاه قضایی خامنه ای خواستار توقف بررسی لوایح مربوط به اف.ای.تی.اف شد و گفت: آن‌چه توسط سه کشور اروپایی به عنوان یک ترتیبات خاص مالی برای دور زدن تحرمیها و به نحوی منفعت‌رسانی به ما از برجام با بوق و کرنای فراوان اعلام شده، دارای سه اشکال عمده است: اول این که بسیار دیر اعلام شده، دوم این که این کانال مالی بسیار محدود است. اگر بنا بود در رابطه با اقلام دارویی و غذایی حساس بحث کنیم که قطعنامه‌های سازمان ملل همه تحریمها در دنیا را از غذا و دارو استثنا کرده است. سوم این که تمام این موارد نسیه است.
وی با ناامیدی افزود: اروپا اجرای این سازوکار را به تصویب سریع لوایح مربوط به اف.ای.تی.اف منوط کرده است. دولت به هیچ‌وجه نباید به طور نسیه معامله کند. بررسی لایحه پالرمو و همه لوایح مربوط به FATF باید به تأخیر بیفتد و از هر گونه ذوق‌زدگی نامناسب اجتناب شود.

بحران حکومت آخوندی پس از اعلام سازوکار اروپایی تجارت با رژیم و مشروط کردن آن به اف.ای.تی.اف؛
تلویزیون رژیم: مجری: اعلام ثبت ساز و کار اتحادیه اروپا تحت عنوان اینس تکس و مشروط کردن اجرای اون به پذیرش لوایح FATF توسط رژیم و کوتاه آمدن از فعالیتهای موشکی و جنگ افروزیهای منطقه یی، رژیم را مات و سرخورده کرده و به بحران رژیم دامن زده است.

مهدی محمدی مهره خامنه‌ای و مذاکره کننده سابق هسته‌ای تحت عنوان نگرانی‌های حیاتی درباره Instex نوشت: «ظریف پس از اعلام راه‌اندازیInstex از آمادگی ایران برای «تعامل سازنده با اروپا با شرایط برابر و احترام متقابل» سخن گفته است. این جمله باید راززدایی شود و ظریف خیلی روشن باید متعهد شود منظور از این تعامل سازنده هیچ نوعی از مذاکرات منطقه‌ای- از جمله آنچه چند ماه قبل درباره یمن انجام شد- نیست». وی در مورد Instex به رسالت ارگان باند موتلفه گفته است: «از چند جنبه این سازوکار جدید نه تنها تحریم های امریکا را تضعیف نمی کند بلکه مکمل آن هم هست. اولا اصلی ترین هدف آمریکا گرفتن اختیار پول های ایران از نظام و به دست گرفتن مدیریت پول‌های کشور است و instex کمک موثری به این موضوع می کند. ثانیا این سازوکار هویت مشتریان نظام را برای آمریکا آشکار و تحریم آنها را تسهیل می کند ثالثا این سازوکار خود به ابزاری برای فشار به نظام به منظور پذیرش نهایی CFT و پالرمو تبدیل خواهد شد. رابعا اروپایی ها از همین حالا دارند تلاش می کنند آغاز به کار واقعی instex را مشروط به آغاز مذاکرات منطقه ای با نظام کنند. این نشان می‌دهد اروپا در فشار به نظام برای مجبور کردن آن به مذاکرات منطقه ای که یکی از اصلی ترین هدف های آمریکاست کاملا با آن همراه است».

یاسر جبرائیلی معاون خبرگزاری سپاه پاسداران رژیم هم گفت: «پیش بینی می کنم دور جدیدی از فشار بر نظام از طرف اروپایی ها برای اجرای استانداردهای FATF و برای محدود کردن برنامه موشکی نظام شروع شود، یعنی همان مسئله ای که آمریکا به دنبالش بود بنابراین باید بدانیم که سیاست اروپایی ها از آمریکا جدا نیست».

پاسدارحسین شریعتمداری نماینده خامنه‌ای در کیهان نوشت: «اکنون سؤال این است که وقتی هیچیک از آنچه حریف در برجام، متعهد شده بود تحقق نیافته است، از برجام غیر از یک «جسد متعفن»! چه باقی مانده است؟! و چرا دولت محترم این جسد متعفن را دفن نمی‌کند که هر روز عفونت جدیدی نظیر FATF و CFT و SPV و پالرمو و اخیرا INSTEX، در فضای سیاسی و اقتصادی کشور منتشر نشود؟!».

یک سایت دلواپسان نظام زیر عنوان «غش و ضعف دولت برای آب نبات کاغذی اروپا» نوشت:«آیا اتحادیه اروپا این اقدام را مفت و مجانی برای ایران صورت داده است یا هزینه آن را با دولت حساب خواهد کرد؟ ظاهرا پاسخ منفی است و در برابر همین آب‌نبات اروپایی، قرار است هزینه‌های هنگفتی بر کشور تحمیل شود». این سایت حکومتی افزود: «بیانیه سه کشور اروپایی با گروکشی های فراوان همراه است. در این بیانیه انجام تعهدات نیم‌بند برجامی اروپا بعد از سه سال به پذیرش تعهدات استعماری FATF مشروط شده است و با ادبیات دستوری پذیرش تعهدات فراقانونی خود را از دولت خواسته اند».

یک سایت حکومتی نوشت: بغض ظریف شکست!

ظریف در گفتگو با رسانه‌های حکومتی گفت:«هیچ‌وقت از دست طرف مقابل به ستوه نیامدیم، اما از فشارهای داخل واقعاً‌ به ستوه آمدیم». وی گفت: «اگر چه مذاکره برای بعضی‌ها امر مذمومی است، ولی تک‌تک دستاوردهای ما از طریق مذاکره به دست آمده است». وی افزود: «برجام دستاوردی با هدایت و حمایت‌های رهبراست».
مشابه این اعترافات از طرف مقامات و مهره‌های همسو با روحانی و شرکایش دیده می شود.

حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه رژیم گفت: «البته آنها(اروپایی ها) به دنبال این هستند که قدم به قدم امتیازاتی را از ایران در مورد مسائل مختلف بگیرند».

علی بیگدلی کارشناس همسو با باند روحانی گفت: «الان شرایط به گونه‌است که به عقیده برخی کارشناسان، سیاست خارجی ایران در حالتی بحرانی قرار گرفته است. از طرف دیگر شرایط ایران در میان همسایگان هم خیلی مناسب نیست. از یک سو روابط پرتنش و در برخی موارد خصومت آمیز با کشور‌های حوزه خلیج فارس، گریبانگیر سیاست خارجی شده است...در برخی مسائل مانند حقق بشر و مسائل موشکی، اختلافات جدی با جمهور اسلامی دارند و حتی اخیرا مسئله تحریم‌های جدید علیه ایران را مطرح کرده اند و موجب شده به نوعی رابطه میان ایران و اتحادیه اروپا هم تا حدودی شکرآب شود»، وی نتیجه گرفت: «سیاست خارجی ما فلج شده است. یک نمونه آن همین اجلاس ورشو است که در اواخر بهمن ماه برگزار می‌شود. اگر بخواهیم واقع بینانه به این مسئله نگاه کنیم باید قبول کنیم که کاخ سفید تا حدودی هم در مورد اینکه مسئله ایران را تبدیل به یک موضوع جهانی کند، موفق عمل کرده است». این کارگزار سراسیمه نظام افزوده است: «این نگرانی هم وجود دارد که سال آینده وضعیت به مراتب سخت‌تر باشد و ما با مشکلات بیشتری مواجه شویم. مگر اینکه واقعا الان مسئولان نظام یک فکر اساسی کنند و اجازه ندهند ما با این وضعیت سال آینده را شروع کنیم».