قیام مردم در لبنان علیه حزب الشیطان، کلان ضربه دیگری بر رژیم آخوندی



به دنبال عراق و قیام مردم علیه دست نشاندگان ولایت فقیه، اکنون قیام مردم لبنان علیه دستگاه فاسد حکومتی و حزب‌الشیطان، کلان ضربه دیگری بر رژیم آخوندی وارد آورده است.

تلویزیون اسکای نیوز خبرداد:‌ در سومین روز تظاهرات مردم لبنان و علیرغم اینکه نیروهای امنیتی به طور گسترده در مناطق مختلف مستقر شدند. تظاهرکنندگان جاده منتهی به کاخ ریاست جمهوری را بستند. این در حالی است که دولت لبنان روز گذشته از افزایش مالیاتها عقب نشینی کرد.
جاده بیشتر شهرها و شهرکها بسته است، راه منتهی به فرودگاه بین المللی با به آتش کشیدن لاستیک ها کماکان بسته است . بانکها و مدارس در سراسر لبنان بسته است. بیشتر موسسه های تجاری بسته‌اند.
باوجودی که نیروهای امنیتی برای پراکنده کردن آنها از نیروی قهر استفاده کردند معترضین میدان «ریاض الصلح» در مرکز بیروت را ترک نکرده اند. تظاهر کنندگان به ادارات دولتی حمله کردند و تعدادی از آنها را به آتش کشیدند.

روز جمعه نیز تظاهرکنندگان در مرکز بیروت و نواحی اطراف آن با شعار مردم خواهان سرنگونی حکومت هستند با مأموران درگیر شدند. به گزارش تلویزیون العربیه در جریان تظاهرات و درگیریهای روز جمعه لبنان حداقل ۲تن کشته و ۷ تن مجروح شدند.
تظاهرکنندگان هیأت حاکمه را به دزدی و فساد و انجام معاملات از جیب مردم متهم کردند. تظاهرکنندگان همچنین با آتش زدن لاستیک ماشین، راههای منتهی به فرودگاه و نواحی مختلف اطراف پایتخت را مسدود کردند. مردم شهر نبطیه در جنوب لبنان برای نشان دادن خشم خود دفاتر و خانه های تعدادی از مقامهای حزب الله و امل را به آتش کشیدند.

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: روز جمعه دهها هزار اعتراض کننده در سراسر لبنان لاستیک آتش زدند و خیابانها را بستند، و خواستار برکناری طبقه سیاسی شدند. طبقه سیاسی که معترضین میگویند سوء مدیریت و فساد آنها اقتصاد را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
وعده های مقامهای بلندپایه تأثیری بر خشم در خیابانها نداشت و معترضین شب دوم هم به اعتراض ادامه دادند. در میان شعارهای ”انقلاب“ و ”مردم سرنگونی رژیم را میخواهند“. لاستیک آتش زدند، جاده ها را بستند و در مقابل ساختمانهای دولتی تجمع کردند..

سمیر جعجع رهبر حزب نیروهای لبنانی گفت:‌ آنچه در لبنان در حال وقوع است انقلاب مردمی حقیقی است. وی حزب الله را مسئول نابسامانی در عراق دانست و گفت: «حزب الله خیلی نگران است و بخشی از هوادارانش علیه این حزب قیام کرده‌اند. حزب الله از اوضاع کنونی در لبنان ضرر می‌کند».

فواد سینیوره نخست وزیر پیشین لبنان در مصاحبه با اسکای نیوز تاکید کرد علت بحرانی که لبنان با آن مواجه است سیطره حزب الله بر این کشور است.
وی افزود:‌ چنگ انداختن حزب الله بر حکومت لبنان موجب اخلال در قانون اساسی و توافقنامه طائف شده است.
اقتصاد لبنان از سال ۲۰۱۱ تاکنون به دلیل نفوذ حزب الله در نهادهای اصلی دولت لبنان روز به روز بدتر شده است.
به دنبال اوجگیری اعتراضات در لبنان و درگیریهای شدید عربستان سعودی و بحرین از شهروندان خود خواستند خاک لبنان را ترک کنند.
وزارت خارجه بحرین طی بیانیه یی اعلام کرد به‌دلیل وقایع جاری در لبنان، شهروندان بحرینی فوراً لبنان را ترک کنند. در این بیانیه آمده است بحرینی‌ها برای امنیت خود نباید تحت هر شرایطی به لبنان سفر کنند.
در بیانیه وزارت خارجه عربستان سعودی از شهروندان این کشور خواسته شده بسیار محتاط باشند و در صورت لزوم با سفارت عربستان سعودی در بیروت تماس بگیرند.