ائتلاف بزرگ نیروهای ملی و دموکراتیک عراقی با همبستگی سیزده فراکسیون پارلمانی

ائتلاف بزرگ نیروهای ملی و دموکراتیک عراقی با همبستگی سیزده فراکسیون پارلمانی،ازجمله فراکسیون العراقیه به رهبری دکتر ایاد علاوی نخست وزیر پیشین عراق، لیست تجدید به رهبری دکتر طارق الهاشمی نایب ریاست جمهوری عراق و جبهه گفتگوی ملی به رهبری دکتر صالح مطلک، برای شرکت درانتخابات عمومی عراق تشکیل شد. ین ائتلاف سراسری، یک تحول بزرگ سیاسی وتاریخی درآستانه انتخابات عراق در ماه ژانویه است که جریانها و رهبران ملی ودموکراتیک عراقی را از مذاهب و استانهای مختلف عراق- از کرکوک تا بصره- دربرمی گیرد.

تلویزیون الشرقیه (6آبان88 ) گفت:منابع مطلع در بغداد گفتند که 13 فراکسیون، تشکیل یک ائتلاف را به منظور ورود به انتخابات پارلمانی آینده امضاء کردند . این فراکسیونها شامل فراکسیون لیست العراقیه به رهبری ایاد علاوی، جبهه عراقی گفتگوی ملی به رهبری صالح المطلک و طارق الهاشمی رئیس لیست تجدید و جمال کربولی رئیس جنبش اصلاح و توسعه (الحل)، حسین شعلان، اسکندر وتوت، اسامه نجیفی رئیس لیست عراقیون ، عمر الجبوری رئیس جریان عربی و نمایندگان استانهای بصره و کرکوک می باشند. این منابع گفتند که امضاء کنندگان بر سر تشکیل یک کمیته هماهنگی به منظور مشخص کردن مکانیزمهای کار این ائتلاف و اسم آن که بزودی اعلام می شود، به توافق رسیده اند».
خبرگزاری فرانسه(6آبان88) در یک گزارش خبری ازبغدادگفت: «نایب رئیس جمهور عراق طارق الهاشمی به نیروهایی جهت تشکیل یک ائتلاف جدید با نخست وزیر سابق علاوی می‌پیوندد.
یک دستیار نایب رئیس جمهور عراق اعلام کر د : نایب رئیس جمهور طارق الهاشمی قبل از انتخابات عمومی در ماه ژانویه، به نیروهایی برای تشکیل یک ائتلاف جدید سیاسی با نخست وزیر پیشین ایاد علاوی می پیوندد.
سیف‌الدین عبدالرحمان، به خبرگزاری فرانسه گفت ” نایب رئیس جمهور عراق طارق الهاشمی تصمیم گرفت که یک ائتلاف با ایاد اعلاوی و صالح المطلک تشکیل دهد”.
شکل گیری «جنبش ملی عراق» توسط جنبش وفاق ملی علاوی، و جبهه گفتگوی ملی متعلق به صالح المطلک، مورد تائید قرار گرفت....
علاوی، یک شیعه سکولار از ژوئن 2004 تا آوریل 2005 ،نخست وزیر عراق بود، و صالح مطلک، یک سنی سکولار ،عضو مجلس ملی عراق است».
ازسوی دیگر، و درشرایطی که تشکیل ائتلاف بزرگ وسراسری نیروهای ملی ودموکراتیک عراق در آستانه انتخابات عمومی این کشور، یک ضربه مهلک به مطامع فاشیسم دینی حاکم برایران برای بلعیدن عراق ارزیابی میشود، پاسدار حسن کاظمی قمی سفیررژیم آخوندی دربغداد، درخبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، از سفر شتابزدة پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم به عراق خبرداد.
همزمان، روزنامه خبر، ارگان لاریجانی، درگزارشی تحت عنوان«دستور کارهای فشرده لاریجانی در سفر به بغداد»،ضمن مرورسفرهای چند ماه پیش رئیس مجلس رژیم به عراق، تصریح کرد که وی قصد پیگیری توطئه های رژیم علیه مجاهدین را دارد.
ارگان لاریجانی باتیتر« منافقین، موضوع مذاکرات ایران و عراق» نوشت:«پس از پایان دوره حکومت رژیم بعثی صدام حسین در عراق، اخراج منافقین از این کشور، از جمله مطالبات همیشگی ایران از سران جدید این کشور بوده است که نوری المالکی و جلال طالبانی همواره در این خصوص قول‌های مساعدی داده بودند. از آنجا که در سفر رئیس مجلس عراق به ایران در ماه گذشته نیز این مسئله به یکی از محورهای مذاکرات طرفین تبدیل شد، می‌توان پیش‌بینی کرد که هفته آینده نیز موضوع وضعیت حضور منافقین در خاک عراق در مذاکرات رؤسای مجالس ایران و عراق پیگیری شود».
ارگان لاریجانی درمورد استمرار اعمال فشارها وتوطئه های رژیم علیه مجاهدان اشرف اضافه نمود که سفر رئیس مجلس عراق به ایران در ماه گذشته « این فرصت را ایجاد کرد که همکاری لازم برای اینکه تروریست‌هایی مثل منافقین در منطقه حضور نداشته باشند، صورت گیرد. موضوع منافقین و تأثیر منفی حضور آنها در عراق و این که برخی‌ها در عراق رغبتی به اخراج منافقین از عراق ندارند نیز از سوی لاریجانی مطرح شد».

برخی از این فراکسیونهای ائتلاف بزرگ ملی به منظور شرکت در انتخاباتی آینده پارلمان عراق عبارتند از:
فراکسیون عراق ملی العراقیه به رهبری ایاد علاوی، جبهه گفتگوی ملی عراق به رهبری صالح المطلک، لیست تجدید به رهبری طارق الهاشمی معاون رئیس جمهور عراق، حسین شعلان، اسکندر وتوت، اسامه النجیفی رئیس لیست عراقیون، عمر الجبوری رئیس جریان عربی و نمایندگان استانهای بصره و کرکوک می باشند.
تلویزیون الشرقیه به نقل از منابع مطلع گفت: امضاء کنندگان بر سر تشکیل یک کمیته هماهنگی به منظور مشخص کردن مکانیسم های کار این ائتلاف و اسم آن به توافق رسیده اند.
تلویزیون بابلیه(6ابان88) نیز گفت: این ائتلافی است که در آینده برخی جریانات ملی دارای محبوبیت مردمی و مورد اعتماد در صحنه سیاسی به آن خواهند پیوست. یک منبع مطلع گفت که درها بر روی تمامی فراکسیونها و جریانات و شخصیتها ملی به منظور پیوستن به این ائتلاف تا آخرین روزی که کمیساریا اجازه ثبت نام ائتلافات را می دهد، باز می باشد».
البابلیه همچنین افزود: اعلان تشکیل جنبش ملی عراق بعد از شکست مفتضحانه نیروهای سیاسی طائفه گرایانه در هدایت و رهبری روند سیاسی صورت می گیرد که خودش را در نسبت دادن اتهامات آماده به کشورهای عربی و دست آویز کردن شکست امنیتی به آن بدون اجرای هیچگونه تحقیقات روشن و شفاف نشان می دهد. تحقیقاتی که نتایج آن به شهروند اعلام نمی شود، آن هم در شرایطی که از ایران چشم پوشی می شود، همان ایرانی که مرگ صادر می کند و آب را قطع می کند و مواد مخدر را در عراق رایج می دهد.
به گزارش تلویزیون الحره(5آبان88) اسامه النجیفی رئیس تجمع عراقیون از تشکیل چندین کمیته به منظور تدوین نظامنامه داخلی و برنامه سیاسی و مشخص کردن موعد اعلان ائتلاف جدید، خبر داد.
از سوی دیگر به گزارش تلویزیون بغداد محمد تمیم نماینده مجلس و عضو جبهه گفتگوی ملی عراق گفت: توافقی که بین فراکسیون عراق ملی به ریاست ایاد علاوی و جبهه گفتگوی ملی عراق به ریاست صالح المطلک برای تشکیل یک حزب شده است گامی مهم و پیشرفته برای شرکت در انتخابات می باشد.

تلویزیون الجزیره(5آبان88) مصطفی الهیتی، نماینده پارلمان عراق از جبهه گفتگوی ملی از سایر نیروهای سیاسی ملی خواست تا به ائتلاف ”جنبش ملی عراق“ بپیوندند:
مصطفی الهیتی در پاسخ به این سوال که چرا صالح المطلک مشخصاً ائتلاف با علاوی را انتخاب کرده و نه کس دیگری، گفت: این ائتلاف پیامی به مردم عراق می دهد که به روشنی می‌گوید که این دو جریان از سال 2003 تا امروز اصول ملی برای یک عراق متحد را ثابت کردند. در اصل ما نمی‌توانیم شقه شقه باشیم و براساس نظریه جزء به کل وقتی با کل متحد شویم قویتر خواهیم شد و وقتی که اجزاء جدا از هم باشند ضعیف خواهند بود. این پیامی به مردم عراق و فراکسیونهای سیاسی کوچک است که باهم ادغام شوند تا مردم عراق در ابهام باقی نمانند و آرای آنان تجزیه نشود و پاسخی هم به ضربات قوی تروریستهاست که ناشی از تفرقه فراکسیونهای سیاسی و جنگیدن با هم است.
نماینده پارلمان عراق ضمن رد هر گونه فرقه گرایی مذهبی و قومی گفت: جبهه گفتگوی ملی در طول حیاتش هیچگاه جبهه سنی نبوده است. ممکن است که اعضایش از اهل تسنن باشند ولی هیچگاه طائفی نبودند. جبهه گفتگوی عراق دارای ترکیبهای واقعی است و حتی مسیحیان نیز در این لیست هستند. دکتر ایاد علاوی نیز به عنوان شخصیت ملی عراقی شناخته شده است. ما می گوییم که این جریان بر روی تمام کسانی که دارای سابقه ملی هستند باز است.
این همچنین پیامی به مردم عراق است که ممکن است رهبران باهم متحد شوند و فرقی بین این و آن نیست و نزاعی بین رهبران جریان ملی که توسط افراد ملی رهبری می‌شوند نیست. کسی که می‌گوید ملی و میهنی هستیم باید موضوع ریاست را ترک کند و به این که چگونه به مردم خدمت کند بیندیشد. دیدار گسترده‌ای بین دو لیست بوده است و هریک به دیگری می‌گفت که اگر می‌خواهی رهبری این تشکیلات را برعهده بگیری مانعی نیست. بنابراین کار ادغام بسیار زیبا بود. در رابطه با فراکسیونهای کوچک که در حال حاضر در عراق هست، آنطور که مردم می‌گویند باید گفت که دکانهای کوچک را باید جمع کرد. بیایید با توجه به سوابق باشکوه این دو لیست سیاسی و این دو جنبش درهم ادغام شوید.… خواهش می‌کنیم که با ما دراین جریان ملی ادغام شوید. هیچ خط سرخی نیست مگر این که کسی سمت گیری فرقه یی داشته باشد.

تلویزیون بغداد(5آبان88)محمد تمیم نماینده پارلمان عراق از جبهه گفتگوی ملی گفت توافقی که بین فراکسیون عراق ملی به ریاست ایاد علاوی و جبهه گفتگوی ملی عراق به ریاست صالح المطلک برای تشکیل یک حزب شده است گامی مهم و پیشرفته برای شرکت در انتخابات می باشد. وی به تلویزیون بغداد گفت راه برای پیوستن همه تشکلهای ملی باز است.