دکتر صالح المطلک مصادف بودن توطئه اعلام حذف خود از لیست انتخاباتی با آمدن متکی وزیر خارجه آخوندها به عراق را مرتبط دانست

دکتر صالح المطلک دبیر کل جنبش ملی عراق مصادف بودن توطئه اعلام حذف خود از لیست انتخاباتی با آمدن متکی وزیر خارجه آخوندها به عراق را مرتبط دانست.
وی در گفتگو با تلویزیون الشرقیه(17دی88) ابتدا گفت: واقعیت این است که ما هم مثل شما و مثل تمام عراقیان  و شاید هم مثل تمام دنیا از چنین تصمیمی غافلگیر شدیم . آن  هم تصمیمی که  از سوی یک مدیر کل یعنی یک کارمند در دولت عراق به درجه مدیرکل صادر می شود و رئیس یک جریان سیاسی را حذف و پاکسازی می کند و از این هم فراتر رفته و یک جریان سیاسی شرکت کننده در انتخابات آینده را حذف و پاکسازی می کند و خوب است بگویم که رئیس یک جریان سیاسی و عضو شورای امنیت سیاسی کشور که بزرگترین ارگان در دولت می باشد که بر دولت نظارت دارد،  چنین فردی را یک کارمند به

 درجه مدیرکل  پاکسازی می کند و در مطبوعات ظاهر می شود و چنین چیزی را می گوید و این در حالی است که از قبل ما را در جریان هیچ نوع از این اطلاعات قرار نداده اند و حداقل این انتظار را داشتیم که اگر چنین اطلاعاتی دارند از ما سؤال می کردند و می گفتند مثلا  چند سؤال داریم و بیایید پاسخ دهید و از خودتان دفاع کنید ، بیایید صحبت کنیم ولی برعکس این موضوع را به این شیوه مطرح می کنند و در مورد رئیس جریان و خود جریان صحبت می کنند . آنها از چه روند سیاسی و چه دمکراسی صحبت می کنند؟  آیا طرفداران جبهه گفتگوی ملی در عراق کم هستند؟ جبهه گفتگوی ملی از بصره تا شمال عراق  امتداد دارد و پایگاه مردمی دارد و  با اینکارشان احساس تمامی این قشر از جامعه عراق را جریحه دار می کنند از ورود آنها به انتخابات  و کاندیداتوری جلوگیری می کنند به چه دلیل؟ ما می دانیم که آنها شکست را احساس می کنند و آنها بخوبی می دانند که در انتخابات آینده شکست خواهند خورد و مردم عراق از جنوب تا شمال از دست آنها رنج بسیار کشیده اند و لذا آنها بار دیگر آنها را قبول نمی کنند، … ولی آنها  عجله کردند و می خواهند دو ماه قبل از انتخابات به این شیوه به شکست خودشان اقرار کنند و  شکست خودشان را دو ماه قبل از انتخابات نشان دهند. …  من که صالح المطلک هستم  این تصمیم نمی تواند حتی یک تار موی من و  نه هیچ یک از افراد جبهه گفتگو را تکان دهد ولی می گویم که ممکن نیست که در قبال  این تعدی و تجاوز به احساس عراقیان سکوت کنیم ممکن نیست که سکوت کنیم و می خواهم کسانی که چنین تصمیمی اتخاذ کرده اند که شاید در عراق اتخاذ نشده و شاید هم در خارج عراق این تصمیم اتخاذ شده باشد، بدانند که این تصمیم چقدر به خودشان و دیگران ضرر خواهد زد.
الشرقیه پرسید: چرا  در این زمانبندی؟ ایا ربطی به موضع شما علیه المالکی دارد؟  شما در انتخابات گذشته در انتخابات استانها  و  در تدوین قانون اساسی شرکت داشته اید ؟
صالح المطلک پاسخ داد: در واقع علت اصلی این است که جبهه گفتگو از دیرباز مواضع ثابتی داشته و شما می دانید که هر چه جبهه گفتگو گفت برای عراقیان ثابت شد و دیدند که درست می گوید و دیدند که در اتخاذ مواضع خود و عملکردش صادق بوده است. این موضوع وقتی بیشتر شدت گرفت که جبهه گفتگو با جنبش وفاق  متحد شدند و جنبش ملی عراق را شکل داند که  بیانگر یک طرح ملی بزرگ می باشد و همینطور بخاطر ائتلافش با طرفهای دیگر مثل برادر  اسامه نجیفی و برادر طارق الهاشمی و برادر کربولی و برادر حسین شعلان و برادر توفیق العبادی از بصره و برادر رافع العیساوی و برادر ظافر العانی  می باشد که تمامی این جریانات و شخصیتها به این جبهه پیوستند و یک وزنه سنگینی را شکل دادند که باعث ترس برخی  فراکسیونها شد و ترسیدند که این جبهه بیشترین کرسی را در پارلمان آینده کسب کند و دولت آینده را تشکیل دهد و این دولت یک  دولت ملی  برجسته ای خواهد بود که بین مردم بصره و انبار و بغداد و سلیمانیه فرقی قائل نخواهد شد و لذا می خواهند این طرح را از بین ببرنند. آنها همچنین می خواهند که جامعه را بار دیگر به سمت طائفه گرایی سوق دهند. من مردممان را مطمئن می سازم که اجازه نخواهیم داد که به چنین چیزی دست بزنند و در طرح خودشان موفق شوند. ما مردم بصره و نجف و دیالی و بغداد و انبار و موصل هستیم و بین این و آن فرقی قائل نیستیم و لذا ما صاحبان طرح ملی  هستیم که  به طرحهایی که می خواهند به ما تحمیل کنند ، تن نخواهیم داد و خوب است بگویم که من تماسهای زیادی  از مردم عراق داشتم و می خواستند که همین امشب به خیابانها بریزند و من به آنها گفتم تظاهرات نکنند و به انتظار بسنده کنند چرا که می خواهیم بدانیم که دقت این خبر چقدر می باشد و اینکه  چنین چیزی در قانون  آورده شده  و یا اینکه می خواهند آن را تصویب کنند. ما می دانیم قانونی که چنین چیزی را به آنها اجازه دهد وجود ندارد. خوب است بگویم که ستاد حسابرسی و عدالت که در مورد آن صحبت می کنیم اسامی برخی اعضای آن به پارلمان برای کاندیداتوری در مناصب این ستاد  ارائه شد و تماما رد شدند و رأی اعتماد از پارلمان نگرفتند اگر واقعا این ستاد عدالت داشته باشد چون من به آن می گویم ستاد حسابرسی بدون عدالت و چون امروز در مورد این ستاد صحبت شد بهتر است در مورد آن چیزی بگویم.  ستاد ریشه کنی بعث  منحل شده می باشد و به  حکم نخست وزیر منحل شده  ولی امروز از سوی رئیس این ستاد به اسم ستاد حسابرسی و عدالت صحبت می شود. ما با رئیس کمیسیون  قانونی پارلمان صحبت کردیم و از برادر بهاء الاعرجی که تماس گرفت متشکرم. وی گفت که این موضوع درست نیست و اطلاعی از این موضوع ندارد. چند ساعت قبل با رئیس جمهور صحبت کردم و گفت که در جریان این موضوع نیست و من با کمیسیاریا تماس گرفتم ، کمیساریا هم موضوع را نمی دانست. ما باید با چه  کسی تماس بگیریم که دقت این موضوع را بدانیم؟  آیا باید با المالکی تماس بگیریم و یا اینکه با خارج مرزها تماس بگیریم که بگویند موضوع چیست؟
در پاسخ به این سؤال که  منظورتان از خارج از مرز چیست. ایا منظور شما ایران است؟
صالح مطلک گفت: من یک هفته قبل در امان بودم یک طرف رسمی از ارگانهای رسمی از داخل عراق با من تماس گرفت و من را نسبت به بازگشت به عراق برحذر داشت چرا که یک طرح برای ترور من وجود دارد و طرفی که می خواهد ترور کند را مشخص کرد ولی با اینحال من به عراق بازگشتم چرا که می دانم هدف آنها دور کردن من از عراق می باشد و حتی این تصمیم هدفش دور کردن من از عراق می باشد ولی من در عراق باقی می مانم حتی اگر در عراق شهید شوم عراق را ترک نمی کنم چرا که درد و رنج هایی که روزانه شاهد آن در عراق هستم بر من و بر هر وطن پرستی واجب می کند که در برابر این ظلم مقاومت کند و تلاش کند که تغییر دهد حال هر شیوه ای که می خواهند آنها در پیش بگیرند، هر شیوه ای که می خواهند اتخاذ کنند باید این وضعیت فاجعه بار که بر سر عراق آمده  را تغییر دهد  تا یک دولت ملی بر سر کار آید که فرد عراقی در آن احساس کند که فرزند  آن عراق بزرگ و محترم است و نه فرزند عراقی که  نیروی خارجی به  مرزش تعدی کند و چاههای آن را  اشغال کنند و مقامات آن سکوت پیشه کنند و هیچ اقدامی نکنند و هیچ چیزی هم نگویند. از آنها انتظار می رود که کاری کنند وقتی نمی توانند، بیایند در تلویزیون  و به مردم بگویند که این چاهها اشغال شده و ما قادر به دفاع نیستیم ای مردم بیایید و شما خودتان از ثروتهای خودتان دفاع کنید و ببینید مردم چه کار خواهند کرد ولی اینکه دولت به این شکل سکوت کند این غیر قابل قبول می باشد، شاید که از موضوع کمی خارج شدم چون واقعیت این است که این موضوع برای من از تصمیم برای اخراج من از لیست مهمتر است...».
صالح مطلک  گفت: چیزی که می خواهم بگویم این است مصادف بودن  اتخاذ چنین تصمیمی آن هم در روزی که متکی اینجا است و با دولت عراق می نشیند. من نمی دانم که این چه تقاربی است؟ این موضوع کجا بوده است؟ چرا طی مدت گذشته این موضوع مطرح نشده بود چرا یک نفر از ستاد ریشه کنی بعث با من در این مورد صحبت نکرده بود؟ …حتی ستاد ریشه کنی بعث می گوید که ما در جریان این موضوع نیستیم. این یک تصمیم سیاسی است که امروز اتخاذ شده است و قبلا اتخاذ نشده و شاید که از سوی همین طرف مشخص اصرارهایی در باره چنین موضوعی وجود داشته  ولی در این روز مشخص این تصمیم اتخاذ می شود، یعنی روزی که وزیر خارجه ایران به عراق آمده است. …  اگر بگویند که ما صالح المطلک را به این خاطر  حذف کردیم که به روند سیاسی  مؤمن نبود و معتقد نبوده که این یک روند سیاسی بهتری  برای عراق است من به آنها حق می دهم ولی وقتی می گویند که صالح المطلک در روند سیاسی بوده بگذارید ثابت کنند و فقط حرف نزنند.... این دولت و این ارگانها چهار میلیون عراقی را کوچ داده اند که الان در بدترین شرایط معیشتی به سر می برند و بصورت کینه توزانه از زجر آنها لذت می برند حتی  اجرت آموزش کودکانشان را هم به آنها نمی دهند و حتی کارت سهمیه بندی ارزاق که حق هر شهروند عراقی است را به آنها نمی دهند حتی حقوق بازنشستگی آنها را نمی دهند … اگر می خواهد چنین  کاری بکند مفروض این بود که با من تماس بگیرد و بگوید  یک، دو ، سه دلیل داریم و بیا  از خودت دفاع  کن و از جریانت در این موضوع دفاع کن و نه اینکه به مطبوعات برود و در مطبوعات و العربیه  چنین تصمیماتی اتخاذ و اعلام کند. این چه شیوه اتخاذ تصمیمات است که در رسانه ها به این شیوه این خبر اعلام می شود.

از دکتر صالح مطلک سوال شدایا این تصمیم با دستگیری پسر برادر شما ربط ندارد که از وی علیه شما اعتراف گرفته اند؟
صالح المطلک پاسخ داد … منزل شخصی خودمن از سوی تیپ وابسته به شخص نخست وزیر مورد یورش واقع شد و بطور دقیق مورد بازرسی قرار گرفت و وقتی که هیچ چیزی که بتوانند علیه صالح المطلک از آن استفاده کنند یافت نکردند رفتند و یک ربع بعد برگشتند و نگهبان شخصی منزلم را  بدون حکم بازداشت دستگیر کردند و بعد از دو ماه و نیم  می خواهم بدانم که این شخص کجا است و در چه جایی است ولی کسی نمی داند. تصور کنید که رئیس یک جریان سیاسی و عضو پارلمان و عضو شورای سیاسی امنیت ملی کشور نمی تواند بداند که بر سر این شخص چه آمده است؟ قبل از آن نیز یکی از نزدیکانم را دستگیر کردند و مطلع شدم که به شدت وی را در زندان شکنجه کرده اند تا اینکه علیه من از وی اعتراف ساختگی یعنی اعترافات دروغین بگیرند تا اینکه به این شیوه به حیثیت صالح المطلک لطمه وارد کنند ولی به نظر می رسد که حتی همین اعترافات ساختگی هم که گرفته اند نتوانسته اند با آن علیه من استفاده کنند …  وقتی مردم می بینند که اینگونه تصمیم گیری می شود چگونه برای انتخابات بروند ولی بار دیگر به شهروند عراقی می گوییم برو  و شرکت کن  هر اقدامی هم که می خواهند بکنند، حتی اگر صالح المطلک و یا دیگران را خارج کنند هر کاری که کنند ولی شما شرکت کنید و رأی بدهید تا اینکه تغییر دهید چرا که نمی خواهند تغییر رخ دهد و به نظر می رسد که این بار این اقدام از سوی کسی صورت گرفته که احساس می کند که تغییر در راه است و چاه نفت فکه را بر می گرداند و  تمامی مناطق عراق که آنها را غصب کرده اند را به عراقیان باز می گرداند و به عراق کرامت و استقلال  وصلابت آن را باز می گرداند و لذا آنها این تغییر را نمی خواهند و دست به چنین کارهایی می زنند.
از صالح مطلک سوال شد ایا این تصمیم علیه شما به اظهارات شما علیه نوری المالکی ربط دارد؟
صالح المطلک در پاسخ گفت:  من در این گفتگو نمی خواهم فرد مشخصی را در این موضوع متهم کنم ولی دولت را بطور عام متهم می کنم و می گویم که وقتی که رئیس جمهور از چنین تصمیمی خبر ندارد و  اگر از نخست وزیر هم بپرسید، در جریان نیست دیگر این دولت، دولت نیست.  وقتی این تصمیم در مورد رئیس یک جریان و یک جریان سیاسی از سوی یک مدیرکل گرفته می شود،  معتقدم که چیزی به اسم دولت در این کشور  وجود ندارد … معتقدم که این یک توطئه بزرگ است که هدف آن متوقف کردن روند تغییر مورد نظر  در عراق می باشد که بزودی زود داشت محقق می شد ولی خداوند بزرگ آنها را مفتضح کرد و قبل از اینکه دو ماه دیگر  بخواهند ساقط شوند، همین الان آنها را ساقط کرد، آنها را امروز ساقط کرد . می باید که دو ماه صبر می کردند ولی آنها نمی توانند برای سقوط خود صبر کنند و  امروز و  قبل از روز انتخابات آینده ساقط شدند. …  موضوع بزرگتر از نوری المالکی است و من معتقدم که ارگانهایی وجود دارد که این کشور را اداره می کنند که شاید نوری المالکی اصلا در جریان آن نباشد و شاید هم در برخی از آنها ذیربط باشد ولی شاید در جریان این موضوع نباشد. ظرف یکی دو روز آینده روشن خواهد شد که المالکی در این مورد چه می گوید و دیگران و رؤسای فراکسیونهای سیاسی چه می گویند. امروز این کار را با صالح المطلک کردند و فردا نوبت دیگران است و نوبت تک به تک  می رسد و روزی همین کاری که با من کردند را با آنها نیز خواهند کرد ولی انشاء الله نمی توانند چنین کنند چون مردم عراق آگاه هستند و بزرگتر از توطئه هستند  و توطئه های آنها را نقش  بر اب   می کند و چه صالح المطلک در لیست باشد و یا نباشد، روز تغییر فرا خواهد رسید. تغییر در راه است. من همیشه طرف هر روند تغییر خواهم بود و مجاهدی در راه تغییر خواهم بود حال چه در روند سیاسی باشم و یا نباشم».

در پی توطئه اعلام حذف دکتر صالح مطلک دبیرکل جنش ملی عراق از انتخابات پارلمانی از سوی یکی از اعضای ستاد حسابرسی شماری از شخصیتها و اعضای پارلمان عراق این اقدام را پاداشی به رژیم ایران دانستند.
تلویزیون العراقیه گفت: ستاد حسابرسی وعدالت تصمیم گرفت که 14 تشکل را بدلیل وابستگی رهبران این لیستها به حزب منحله بعث از انتخابات پارلمانی آینده کنار بگذارد که مهم ترین آنها دو لیست صالح مطلک ونهرو عبدالکریم می باشند. مدیر اجرائی در این هیأت علی فیصل اللامی گفت که ستاد حسابرسی وعدالت از کمیساریای انتخابات خواهان دادن اسامی کلیه کاندیداهای لیستهای کنار گذاشته شده، در جهت محروم کردن آنان از رقابت انتخاباتی گردید.
قاسم العبودی عضو کمیساریای عالی انتخابات در یک گفتگوی تلفنی با الحره دریافت هر گونه نامه رسمی در این خصوص را رد کرد ولی همزمان نیز چنین چیزی را بعید ندانست.
تلویزیون البابلیه گفت: به دستور منوچهر متکی وزیر خارجه رژیم ایران ستاد حسابرسی و عدالت، دکتر صالح المطلک را از شرکت در انتخابات پارلمانی محروم کرد.
بابلیه افزود: محروم کردن صالح المطلک و جریان سیاسی وی از شرکت در انتخابات تن دادن مالکی به یک خواست ایرانی است که در آن امید عراق را می بیند. به دلیل ترس رژیم ایران از لیست العراقیه، دفتر نوری المالکی به ستاد حسابرسی و عدالت دستور داد تا دکتر صالح المطلک و جریان سیاسی وی را از شرکت در انتخابات محروم کند.
تلویزیون الجزیره با پخش تصمیم ستاد حسابرسی و عدالت در مورد حذف صالح مطلک افزود: رئیس کمیسیون قانونی مجلس عراق صدور چنین قراری در حق مطلک و لیست وی را تکذیب کرد و گفت که خبر صادره از سوی طرفهای غیر رسمی بوده است.
تلویزیون الشرقیه در این باره  گفت: تصمیم ستاد بدنام حسابرسی و عدالت مبنی بر حدف نام صالح المطلک از شرکت در انتخابات آینده تصمیمی با هدف منهدم کردن روند دموکراسی و تصمیمی مبنی بر حذف دیگران بر اساس طائفه گرایی و قومی گرایی می باشد. انتظار می رود که این تصمیم واکنش گسترده ای که مهمترین آن تظاهرات توده ای و محکومیت محلی از سوی فراکسیونهای ملی که مخالف اصل حذف و تبعیض با انگیزه های انتخاباتی و سیاسی  و یا به دلیل داشتن مواضع مخالف ایران و نیروهای وابسته به ایران هستند، را بدنبال داشته باشد. اطلاعات متفاوتی حول تصمیم ستاد حسابرسی و عدالت مبنی بر حذف صالح المطلک از لیست العراقیه در انتخابات آینده وجود دارد و  در حالیکه  رافع العیساوی هرگونه حذف اسامی کاندیداهای لیست العراقیه را تکذیب می کند،

برخی منابع داخل ستاد حسابرسی و عدالت تاکید کردند چند ساعت بعد از اظهارات اخیر صالح المطلک علیه نوری المالکی ، نوری المالکی فورا برای حذف صالح المطلک  از لیست کاندیداهای انتخاباتی به ستاد حسابرسی و عدالت دستور می دهد. صالح المطلک، نوری المالکی را فردی طائفی توصیف کرده بود و این چیزی بود که خشم نوری المالکی را بر انگیخته و فورا به ستاد حسابرسی و عدالت دستور می دهد تا اسم صالح المطلک را از لیست کاندیداهای انتخاباتی آینده حذف کنند.
متعاقباً فراکسیون عراق ملی تهدید کرد که در صورت اصرار هیأت حسابرسی و عدالت در محروم کردن دکتر صالح مطلک از شرکت در انتخابات آینده، از روند سیاسی بیرون خواهد کشید.
حیدر ملا سخنگوی رسمی جنبش ملی عراق این تصمیم را به دیدار وزیر خارجه رژیم ایران منوچهر متکی از عراق مربوط دانست وگفت وی دستوراتی در این رابطه بهمراه آورده بود.
دکتر سلمان الجمیلی، نماینده پارلمان عراق  و دبیرکل تجمع مستقبل ملی در مصاحبه با تلویزیون الجریزه در پاسخ به این سؤال که  این تصمیم را چگونه ارزیابی میکنید و علت آن چیست؟ گفت:  هدف این تصمیم جنبش ملی  عراق است که شخص صالح المطلک یکی از ستونهای اصلی آن است. دوم شخص دکتر صالح مطلک به خاطر این که سمبل این جریان است هدف قرار دارد. جنبش ملی عراق که از سوی بسیاری از نیروهای ملی تشکیل شده فراکسیونهای طائفی دیگر را به وحشت انداخته و از تأیید گسترده ملی در صحنه عراق برخوردار است. در رابطه با دکتر صالح المطلک و موضع ملی وی و خط عربیت روشن و ثابت او از زمان شروع و رشد این خط عربی به ویژه بعد از اشغال فکه توسط ایران و بعد از برپایی تظاهرات توسط عربهای عراق در بصره، العماره، ناصریه و نجف و تمامی استانهای عراق، این امر خط ایرانی و وابستگان به ایران در داخل را نگران کرد. در نتیجه می‌خواستند با سرنگون کردن یکی از شخصیتها و ستونهای جنبش ملی عراق که دکتر صالح المطلک است به آقای متکی در سفر امروزش به عراق پاداش دهند.

سؤال: آیا این امر به خاطر مواضع روشن صالح المطلک در قبال دخالتهای ایرانی است آنطور که می‌گویند درباره موضوع چاه فکه است؟ آیا این امر به خاطر اظهارات اخیر صالح المطلک و تردید وی به روند سیاسی است و به المالکی انتقاد کرد که غیر ملی است…
جواب: این سیاست کنار گذاشتن که توسط دولت پیگیری می‌شود و سیاست حذف و تصفیه دشمنان از مدت طولانی قبل بکار گرفته می‌شود. سیاست پرونده‌سازی برای کنار گذاشتن بسیاری از نمایندگان براساس طائفی و همچنین سیاست دستگیریها و احکام دستگیری علیه بسیاری از رقبای فراکسیونهای دولتی و فراکسیونهای حزبی. علیه 5تن از اعضای شورای استان دیالی حکم دستگیری صادر شده است. همه این ها به خاطر تصفیه دشمنان و آماده کردن صحنه برای انتخابات آینده است. این سیاست کنارگذاشتن و سیاستی است که دولت آن را بکار می‌گیرد. روز گذشته هیأت دولت پرداخت غرامت به الانبار را که انفجار رخ داد تصویب نکرد در حالیکه برای سایر استانها تصویب شده است. این سیاست کنار گذاشتن و سیاست طائفی و  سیاست مبتنی بر حقد و انتقام از همه مخالفان احزاب حکومتی و طائفی است.
وی در پاسخ به این سؤال که این تصمیم یعنی حذف صالح المطلک از انتخابات چه تأثیری روی موضع شما در انتخابات دارد؟ گفت:
به نظرم مردم با این امر برخورد خواهد کرد و ما در فراکسیون عراق ملی در قبال این برخورد موضع خواهیم گرفت. بسیاری از شخصیتهای ملی هدف قرار خواهند گرفت. به نظرم این سیاستی برای از بین بردن و تخریب دولت و تخریب  پیوندهای اجتماعی و ملی است. به نظرم کسانی که این تصمیم را گرفتند قبرهایشان را با دستان خود می‌کنند و این سیاست به ناآرامی بیشتر در روند سیاسی و ناآرامی بیشتر در ثبات می‌افزاید. به نظرم اتخاذ چنین تصمیماتی علیه صالح المطلک که یک فعال سیاسی در عراق و عضو پارلمان است، تصمیم گیری غیر مسئولانه است و پیامهایی خواهد داشت که فرجام آن نامشخص است». 

دکتر صالح مطلک در مصاحبه با تلویزیون العربیه اطلاعات رژیم ایران را پشت این تصمیم معرفی کرد و در پاسخ به این سؤال که  دلیل این حذف چیست گفت: من دلایل را نمی دانم و کسانی که با من تماس گرفتند نیز دلیل آنرا نمی دانند.  چند دقیقه پیش آقای رئیس جمهور با من تماس گرفت و به من گفت که با کمیساریا تماس گرفته است که آنها نیز اطلاع نداشته اند، اگر با آقای مالکی نیز تماس بگیریم شاید که نداند و چه بسا مجبور شویم که با اطلاعات ایران تماس بگیریم تا اینکه دلیل این حذف را به ما بگوید.

دکتر صالح مطلک در پاسخ به این سؤال که گام بعدی چیست گفت: در دادگاه استیناف اعتراض خواهد شد و امیدواریم که درعراق دادگاه استیناف  و قانون باشد.
عراقیان اصلا این موضوع را قبول نمی‌کنند، و ما هم قبول نمی‌کنیم و از آنها شکایت خواهیم کرد، و با تمام توان و امکانات و فهم خودمان آنها را مورد پیگرد قرار خواهیم داد تا به آنها بگوییم که کاری که میکنند، یک کار پست و باطل است و دیگر به هیچ وجه دارای هیچ اعتبار و مشروعیتی نیست».