رسانه های بین المللی و قیام مردم ایران علیه دیکتاتوری آخوندی

فیگارو درسرمقاله خود تحت عنوان«انقلاب ضد ملاها» نوشت:جنبش اعتراضی در ایران که همزمان با انتخابات تقلبی ژوئن گذشته متولد شد، در حال گرفتن چنان شدتی میباشد که حتی بقای رژیم ملاها را در معرض تهدید قرار داده است. الان دیگر صحبت از افشای این یا آن رهبر نیست، بلکه مشروعیت جمهوری اسلامی است که زیر علامت سوال رفته است.
فیگارو با اشاره به بزرگداشت شهیدان درایران نوشت : در این کشور شیعه که ستایش شهیدان از چنین اهمیتی برخوردار است، هر مراسم خاکسپاری فرصتی است برای آنکه باز هم حاکمیت به چالش کشیده شود. این پدیده که نقش به سزایی در سرنگونی شاه داشت، بار دیگر وارد عمل شده است ولی این بار بر علیه وارثان خمینی.
سرمقاله فیگار افزود: رژیم اسلامگرای حاکم برایران که بیش از پیش نظامی می شود، به هر کاری هم که برای

 پایان دادن به مخالفتها دست بزند، بقای آن دیگر تضمین ندارد. حالا دیگر نامتصور نیست که انقلاب ضد ملاها به پیروزی برسد قبل از اینکه  رژیم ایران موفق به کسب سلاح هسته یی شده باشد. 

تلویزیون فرانسه 24  در گزارش جدیدی از پیامدهای قیام مردم در روز عاشورا گفت:  صبح روز دوشنبه تنشهای جدیدی میان نیروهای امنیتی و مخالفان در ایران رخ داده است.
پلیس هرگونه شلیک به تظاهرکنندگان را تکذیب کرده وگفته است که مأموران شلیک هوایی کرده و از گاز اشک آور استفاده کرده اند. ولی تصاویری که مخابره شده نشاندهنده تعداد زیادی مجروح است.
یک استاد علوم سیاسی در دانشگاه پاریس گفت هدف اصلی اکنون خامنه ای است. همانطوری که در شعارهای مردم پیداست، آنها میخواهند او را سرنگون کنند. لذا ما شاهد رادیکال شدن این جنبش هستیم
در حالی که تظاهرات به شهرهای مختلف ایران کشیده شده، به نظر میرسد که تظاهرکنندگان مصمم هستند پیامشان را به روشنی به جهان برسانند.
تلویزیون فرانسه 24 (7دی88)گفت: برخی از فعالان امروز خواستار تبدیل مراسم تشییع کشته شدگان روز گذشته به تظاهرات دیگری شده اند. امروز فراخوانهای بیشتری برای   برگزاری تظاهرات بوده است. همچنین برای برگزاری تظاهرات در روزهای سوم، هفتم و چهلم کشته شدگان روز گذشته فراخوان داده شده است. تظاهرات سلسله وار که از سوم و هفتم و چهلم کشته شدگان به وجود میآید، وضعیتی تهدید آمیز و ناگوار را برای مقامات رژیم ایران ایجاد کرده است. 30سال پیش در دوران رژیم شاه نیز  اینگونه تظاهرات در مراسم عزاداری کسانی که  کشته شدند، شرایطی به وجود آورد که منجر به سرنگونی آن رژیم شد.

تلویزیون فرانسه 24 در خبر دیگری اعلام کرد: درگیریهایی بین مخالفین و نیروهای دولتی رخ داد که مرگبارترین درگیریها در ماههای گذشته بود. گزارشگر این تلویزیون خبر داد که در قسمتهایی از شهر نیروهای امنیتی مورد حمله تظاهر کنندگان قرار گرفتند.

واشینگتن پست درگزارشی از مراسم عاشورای حسینی درکر بلا نوشت:  شیعیان عراق بر ضد مالکی تظاهرات میکنند. روز یکشنبه، یک گروه 5000 نفره از شیعیان عراق با تظاهرات خود صحنه مراسم مذهبی عاشورا را به یک اعتراض سیاسی علیه دولت نوری المالکی تبدیل کردند. همزمان با نزدیک شدن انتخابات حساس ماه مارس، آنها انتقادت گسترده خود را از این طریق ابراز داشتند.
واشینگتن پست  افزود: تظاهر کنندگان که برای خوشامدگویی به صدها هزار زائر در اطراف حرم امام حسین گرد آمده بودند شعار میدادند. “ ما به کسانی که پول مردم را میدزدند رأی نمیدهیم”.یک شاعر 70 ساله دراین تظاهرات گفت “ ما به دولت مالکی و خیلی از سیاستمداران اعتماد کردیم و فکر کردیم که آنها با ما هستند و از آنها حمایت کردیم... اما نهایتاً دریافتیم که آنها ما را نمایندگی نمیکنند، بهیمن علت تصمیم گرفتیم برای اولین بار در عاشورای امسال بر علیه آنها تظاهرات کنیم”.

واشیگتن پست با اشاره به اینکه رژیم ایران با یک بحران عمیق و ماندگار اعتماد روبروشده است نوشت: هر درگیری جدید، دلایل بیشتری را مبنی بر اینکه ایرانیان در تمامی طیفهای سیاسی به طور فزایندهیی دشمن رژیم ایران هستند، ارائه میدهد. آنها به دنبال سرنگونی و حل مساله  به طور ریشهیی هستند. این نشان میدهد چرا موسوی و کروبی دیگر شخصیتهای برجستهیی در صحنه سیاست نیستند. ایرانیان اینک به خوبی درک میکنند که اهداف این دو سیاستمدار دیرینه نظام، خاتمه دادن به رژیم کنونی نیست بلکه حفظ آن ولو به شکل دلپذیرتری نسبت به جامعه بین المللی است.
واشینگتن پست در بخش دیگری از گزارش خود مینویسد: وقتیکه دولت اوباما تعامل خود را با این رژیم در پائیز شروع کرد، او یک ایران در خروش با چشم انداز نامشخص را با یکی از افراطی ترین رژیمهای جهان در یک سازش تاکتیکی، معامله کرد. در انجام چنین کاری کاخ سفید بطور مغرضانهیی حمایت آمریکا از اپوزیسیون ایران را کاهش داد و خود را در سمت اشتباهی در نبرد قدرت که اینک در خیابانهای تهران صورت می گیرد قرار داد.

تلویزیون یورو نیوز(7دی88) اعلام کرد درگیری میان نیروهای امنیتی و مخالفان در طول شب گذشته نیز ادامه داشت. در شدیدترین ناآرامیها از زمان انتخابات مورد مناقشه ماه ژوئن… دهها تن از مأموران امنیتی نیز مجروح شدند.

تلویزیون سی.بی. اس آمریکا (7دی88)گفت درگیریهای خشونتبار و مرگبار میان تظاهرکنندگان ضدحکومتی و نیروهای امنیتی روز یکشنبه در تهران و سایر شهرهای کشور به اوج خود رسید.
ایرانیان در تهران و شهرهای مختلف در خشونتبارترین اعتراضات ضدحکومتی به خیابانها ریختند. بطور رسمی قرار بود این روز یک روز مذهبی به مناسبت روز عاشورا باشد، ولی تظاهرکنندگان خشمگین این مراسم را به یک قیام سیاسی تبدیل کردند. آنها خیابانها را در مرکز شهر به تصرف و کنترل خود در آوردند و به آتش زدن موتورسیکلتها و حمله به نیروهای امنیتی پرداختند. در ابتدا تلویزیون انگلیسی زبان دولتی تلاش کرد وسعت تظاهرات را کوچک جلوه دهد. ولی تصاویری که از تلفنهای همراه روی اینترنت گذاشته شده بود، داستان دیگری تعریف میکرد. شاهدان گفتند  که تظاهرکنندگان بیش از هر  زمان دیگر شجاع شده بودند و نیروهای امنیتی خسته و فرسودتر. گزارشها حاکی است که پلیس مستقیما به سوی مردم شلیک کرده است و تظاهرکنندگان نیز به نیروهای امنیتی پاتک زدند. در این تصویر مردم یک مأمور  امنیتی را که دستگیر کرده اند، گوشمالی میدهند. اوضاع در ایران گواه این است که صحنه برای قیامها و ناآرامیهای بیشتری با هدف سرنگون کردن رژیم اسلامی ایران آماده شده است.

تلویزیون فاکس نیوز(6دی88) درگزارشی از قیام عاشورای حسینی مردم ایران  گفت هزاران تن از تظاهرکنندگان ضدحکومتی که شعار میدادند مرگ بر دیکتاتور، امروز مجددا به خیابانهای پایتخت وشهرهای دیگر ریختند. آنها امروز در جریان شدیدترین درگیریها طی ماههای گذشته با نیروهای حکومتی میجنگیدند. مردم با نادیده گرفتن اخطارهای حکومتی علیه احمدی نژاد و کل رژیم تظاهرات  کردند. وبسایتهای مخالف و شاهدان صحنه اعلام کردند که نیروهای حکومتی به روی مردم آتش گشودند.

تلویزیون اسکای نیوز (6دی88)گفت تظاهرکنندگان ضدحکومتی به خوبی سازمانیافته بودند و توانستند دستگاه رژیم را به هم بریزند. تلویزیون رژیم این تظاهرات را پراکنده توصیف کرده است، ولی تصاویری که توسط تلفنهای همراه در مرکز شهر تهران گرفته شده، بخوبی نشان میدهد که چنین نبوده است.
جنبش اپوزیسیون زمان اعتراضات خود را به دقت انتخاب کرده بود تا با اوج مراسم  عاشورا همزمان شود. مذهبیون تندرو علیه هرگونه تجمع غیرقانونی هشدار داده بودند، ولی هواداران ضدحکومتی از تجمع قانونی وسیع مذهبی به عنوان سکوی اعتراضات خود استفاده کردند.
آنچه که تحلیلگران را نگران کرده این است که تظاهرات بسیار فراتر از مناقشه بر سر انتخابات ریاست جمهوری رفته و مشروعیت و اعتبار کل نظام را زیر علامت سؤال برده است. رژیم به شدت شکننده است.

شبکه بی بی سی جهانی گفت(7دی88) : پایگاه اینترنتی اپوزیسیون خبر از شلیک گاز اشک آور بسوی تظاهر کنندگان می دهد. در گیریهای روز یکشنبه دست کم 8 کشته برجای نهاد.
گزارشگر بی بی سی گفت: این تظاهرات خشونت بار ترین این حرکات از زمان انتخابات جنجال برانگیز ژوییه گذشته بوده است.
مقامات تایید میکنند که برخی از مردم کشته شده اند ولی پلیس و نیروهای امنیتی در آن نقشی نداشته اند. پلیس می گوید که یک نفر از روی پل سقوط کرد و دو تن دیگر در تصادف کشته شدند و شلیک به آنها صورت نگرفته است.
تلویزیون دولتی ادعا کرد که دهها تن از نیروهای پلیس شامل فرمانده آنها مجروح شده اند. صدتا تن از تظاهر کنندگان نیز در درگیریها با نیروهای امنیتی مجروح گردیده اند.

دویچه وله اعلام کرد در پی کشته شدن چند شهروند تهرانی، مردم خشمگین به درگیری تن به تن با نیروهای امنیتی روی آورده‌اند. دویچه وله از قول یکی از وبسایتها گزارش کرد از شرکت‌کنندگان در مراسم عاشورا در دانشگاه که از طیف‌های بسیجی هستند، خواسته شد که برای مقابله با معترضین به سوی خیابان انقلاب حرکت کنند.