مرکز آمار حکومتی طی گزارش جدید به ارائه نتایج آمارگیری نیروی کار در پاییز 94 پرداخت. در این گزارش، نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر در کل کشور 10.7 درصد به دست آمده است. این شاخص در بین مردان 9.0 درصد و در بین زنان 18.9درصد محاسبه شده است. همچنین نتایج بیانگر آن است که نرخ بیکاری در نقاط شهری بیشنر از نقاط روستایی است. مقایسة این شاخص بین استانها نشان میدهد استان کرمانشاه با 18.6 درصد بالاترین نرخ بیکاری را داشته و بعد از آن، استان کهگیلویه و بویراحمد با 17.0درصد قرار گرفته است. از سوی دیگر پایینترین نرخ بیکاری با 5.0درصد مربوط به استان مرکزی است.
بیشترین نرخ بیکاری در گروه سنی 24-20ساله با 26.5 درصد بوده است. بررسی این شاخص در بین مردان و زنان نشان میدهد همین گروه سنی در بین مردان با 22.0 درصد و در بین زنان با 45.8درصد، بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
نسبت اشتغال نشان میدهد که چند درصد جمعیت واقع در سن کار، شاغل هستند. نتایج به دست آمده در فصل پائیز نشان میدهد نسبت اشتغال جمعیت 10 سال و بیشتر 34.0 درصد بوده است. این نسبت برای مردان به مراتب بیشنر از زنان بوده است، به طوری که نسبت مذکور در بین مردان 57.5 درصد و در بین زنان 10.7 درصد به دست آمده است.
در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ خورشیدی) نشریة تحقیقات اقتصادی خاورمیانه (میس) ـ در یک گزارش کامل تحلیلی از بحران بیکاری در ایران ـ نوشت: «بحران بیکاری ۴۰ درصدی در ایران که ۲۸ میلیون را شامل میشود، جمعیت کل کشور را به طور نسبی دچار فقر اقتصادی کردهاست» .
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کابینه آخوند روحانی، در خرداد ماه ۱۳۹۴ ـ در حاشیة همایش بینالمللی مهارت آموزی و اشتغال ـ گفت: «هم اکنون ۴۰ درصد از بیکاران کشور دانشآموختة دانشگاه هستند».