در این نامه آمده است: با این که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید کرده اقدامات رژیم ایران در جهت اجرای برجام است، اما به طور مشخص و با اطمینان، آشکار نکرده چه مقدار سانتریفیوژ برای غنیسازی استفاده شده یا درصد غنیسای اورانیوم چه مقدار است.
۱۵ سناتور دموکرات آمریکا از اوباما خواسته اند، تا اطمینان حاصل کند که آژانس تمام اطلاعات فنی مرتبط را منتشر کرده تا آنها قادر به قضاوت و بررسی درباره وضعیت برنامه اتمی رژیم ایران باشند.
سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در جلسه استماع این کمیته گفت: «ما با جدیت تمدید قانون نظارت بر توافق هستهای را به روش فراحزبی پیگیری میکنیم». وی افزود: «طرحی فراحزبی را در نظر داریم که برای فعالیتهای موشکی و رفتارهای تهدید آمیز رژیم ایران، تحریمهای سخت در نظر خواهد گرفت تا اطمینان یابیم رژیم ایران با تهدید به رها کردن توافق هستهای، سیاست آمریکا را به گروگان نگیرد».
سناتور دموکرات بن کاردن نیز گفت: «من متعهد هستم که مسایل نگران کننده از سوی رژیم ایران، پیگیری شود».
همچنین مارک دوبوویتز مشاور کنگره در تدوین طرح های تحریمی علیه رژیم ایران نیز در این جلسه استماع اظهار داشت: «منابع مالی حاصل از لغو تحریمها، موجب تشدید فعالیتهای غیرقانونی رژیم ایران شده است».
طی دو روز گذشته مجلس نمایندگان آمریکا سه طرح درباره محدودیت دسترسی به سیستم مالی امریکا، ممنوعیت فروش آب سنگین و حسابرسی از رژیم آخوندی به خاطر نقض حقوقبشر و حمایت از تروریسم علیه این رژیم تصویب کرد. امام جمعه خامنهای با سوز و گداز در این زمینه گفت: «اکنون می بینید در مجلس امریکا در اونجا مصوبه میگذرانند میگویند ایران از تروریست حمایت میکنه, تروریست کیه؟».
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای به مناسبت اولین سالگرد برجام، به اعمال سرزدهترین بازرسیهای تاریخ از تأسیسات اتمی رژیم ایران اشاره کرد و گفت: با امضای برجام، رژیم ایران ۹۸ درصد اورانیوم غنی شده خود را از ایران خارج کرده، دو سوم سانتریفیوژهایش را از کار انداخته و رآکتور آب سنگین اراک را با سیمان پر کرده و قویترین و دست بازترین بازرسی های ممکن در تاریخ قراردادهای اتمی را پذیرفته است.
اوباما هشدار داد که آمریکا تا زمانی به تعهدات خود پایبند است که رژیم آخوندی تعهداتش را انجام دهد.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در سالگرد توافق اتمی ضمن دفاع از این توافق گفت: اختلافهای آمریکا با رژیم ایران همچنان باقی است و توافق اتمی به معنای حل و فصل همه مسائل نیست.وی موضوع حقوقبشر، برنامه موشکی، بحران سوریه ویمن و تروریسم را از دیگر موارد اختلاف میان آمریکا و رژیم آخوندی عنوان کرد.
جک لو، وزیر خزانهداری آمریکا نیز در پیامی تصریح کرد: اگر رژیم ایران به حمایت از تروریسم و برنامه موشکی خود ادامه دهد، آمریکا از اهرم های دیگری از جمله تحریم ها استفاده خواهد کرد.
وزیر انرژی آمریکا نیز گفت: توافق اتمی با بررسی های فنی دقیق توسط کارشناسان در وزارت انرژی آمریکا و هفت آزمایشگاه و دو سایت اتمی آمریکا تعریف شده است و آنان در نظارت بر اجرای این توافق نیز نقش مهمی خواهند داشت.
مهرههای باند خامنهای نتایج برجام در زمینه درآمدهای نفتی را مسگری با طلای سیاه توصیف کردند.
منابع سپاه پاسداران خطاب به دولت آخوند روحانی نوشتند: مسئولان "دیپلماسی مذاکره" به این سوال پاسخ دهند که چرا علیرغم رشد ۲برابری صادرات نفت در سال اول برجام, درآمد نفت نه تنها ۲برابر نشده بلکه در مقایسه با یک سال قبل از برجام ۳ میلیارد دلار کمتر شده و خسارتی ۱۲ میلیارد دلاری از کاهش قیمت نفت بهجا مانده است.