طراحی خامنه ای برای اشغال صنعا و در قدم بعد تصرف کل یمن

کمیسیون‌‌‌‌‌امنیت و ضدتروریسم
طراحی خامنه ای برای اشغال صنعا و در قدم بعد تصرف کل یمن
هواپیمای بازگردانده شده از صنعا، متعلق به سپاه پاسداران و حامل گروهی از فرماندهان حوثی ها بود

بر اساس گزارشهایی که به تازگی از درون رژیم به دست مقاومت ایران رسیده است، خامنه ای در خردادماه گذشته به نیروی تروریستی قدس دستور داد، طرح اشغال صنعا توسط حوثی ها و تسلط بر یمن تسریع شود. این اقدام به دنبال بالاگرفتن بحران در عراق و تصرف بخشهای زیادی از این کشور توسط داعش و تشکیل ائتلاف بین المللی در این رابطه، صورت گرفت. بر اساس این گزارشها خامنه ای گفته بود، توجهات آمریکا به داعش و عراق از یکسو و مذاکرات اتمی از سوی دیگر باعث می شود، آمریکا حساسیت کمتری نسبت به دخالت رژیم ایران در یمن نشان دهد. وی تأکید کرده بود با استفاده از این فرصت، ما با گسترش نفوذ در یمن می توانیم مشکلاتی را که در عراق با آن مواجهیم تحت‌الشعاع قرار دهیم.
1-    در روز 21 تیر 93 سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس، در جمع گروهی از فرماندهان این نیرو، دوره جدیدی از عملیات انصارالله را در یمن اعلام کرد. وی گفت ما با این عملیات عربستان سعودی را در وضعیت آسیب پذیری قرار می دهیم. این اظهارات که در بولتن داخلی پاسداران درج شده، به دنبال یک رشته آماده سازی‌های نظامی و آموزشی حوثی ها در ایران، یمن و لبنان صورت گرفت.
2-    همزمان با ورود انصارلله به صنعا، در روز 30 شهریور 93 حسین عبداللهیان، معاون عربی و افریقایی وزارت خارجه رژیم؛ در جمعی از مقامهای این وزارتخانه گفت: «به زودی در یمن شاهد پیروزیهایی خواهیم بود و جمهوری اسلامی با کمترین هزینه دستاورد بزرگی در یمن خواهد داشت. یمن آینده مورد حمایت کامل ایران خواهد بود».
3-    شورای ملی مقاومت در روز 20 مهر 93 طی اطلاعیه یی بر اساس منابعی از درون رژیم فاش ساخت: خامنه ای اعلام کرده است محور عراق، سوریه، لبنان و یمن برای رژیم تعیین کننده است و نباید از آن عقب نشینی کرد و از طریق این حلقه باید بقیه کشورهای عربی به خصوص عربستان سعودی و اردن را محاصره و کشورهایی مانند مصر را تحت فشار قرار داد.
4-    در روز 27 مهر 93، علی اکبر ولایتی مشاور امور خارجه خامنه‌ای، در دیدار با گروهی از حوثیها در تهران تحت عنوان «علما و فرهنگیان یمنی» گفت: «همان نقشی که حزب‌الله در لبنان دارد، انصارالله باید در یمن داشته باشند».
5-    در بهمن 93 (ژانویه 2015) پس از اشغال کاخ ریاست جمهوری در صنعا، یک هیأت از سردمداران حوثی ها به تهران سفر کرد و با دفتر خامنه ای و سپاه قدس و سایر نهادها ملاقات کرد.
6-    همزمان با این ملاقاتها، نیروی قدس در یک بریف داخلی خود نوشت: «تشکیلات منسجم و قوی انصارالله نتیجه کارهای ایران است. آنها سالیان ایران بودند. ایران 15 سال به طور مستمر با جنبش انصارالله کار کرده است، آنها با پشتیبانی و آموزشها و تغذیه مستمر و اطلاعات ما به این نقطه رسیده اند. علاوه بر این سپاه قدس با استفاده از حزب الله و گروههای عربی آنها را تأمین کرده است. انصارالله به طور کامل از ایران فرمانبری دارد».
7-    بعد از شروع توفان قاطعیت، در یک سند محرمانه نیروی قدس، تصریح شده است سپاه پاسداران از دو سال پیش انواع سلاحها از جمله شمار زیادی موشکهای زمین به زمین و زمین به دریا را به یمن ارسال کرده و در اختیار حوثی ها گذاشته، به همین دلیل آنها مشکلی از بابت موشک و سلاح ندارند (سند نزد مقاومت ایران موجود است).
8-    تا قبل از ائتلاف عربی مجروحان حوثی به طور مستمر به ایران منتقل می شدند. از جمله در روز 3 فروردین، نیروی قدس 52 تن از مجروحان انصارالله را از طریق هوایی به بیمارستان بقیه الله سپاه تهران منتقل کرد. پاسدار قاآنی شخصا از آنها عیادت نمود.
9-    هواپیمای شرکت ماهان (وابسته به سپاه پاسداران) که در روز 9 اردیبهشت 94 (29 آوریل 2015) از فرودگاه صنعا مجبور به بازگشت شد شماری از فرماندهان انصارالله را که در تهران و لبنان بودند، به یمن می برد. همین هواپیما قرار بود عده یی از حوثیها را تحت عنوان مجروح به تهران منتقل کند. به همین منظور بخشهایی از بیمارستان بقیه الله سپاه خالی شده است.
10-    پرونده یمن از سالها پیش دست نیروی قدس بود، اما از سال گذشته خامنه ای به طور مستقیم آن را از طریق نیروی قدس دنبال می کند. این نیرو ارگانهای دیگر حکومتی را نیز به این منظور به خدمت می گیرد. نمایندگان حوثی ها در تهران، جلسات ثابتی در دفتر خامنه ای دارند و مسئول امور حوثیها در دفترخامنه ای شعبانکاری است.
11-    از شروع عملیات توفان قاطعیت، جلسه سران رژیم در این باره به طور مستمر در شورایعالی امنیت ملی تشکیل میشود. سعید ایروانی، معاون سیاسی و بین المللی دبیرخانه این ارگان، مسئول هماهنگی امور یمن است.
12-    در این فاصله پاسدار سرلشگر قاسم سلیمانی، فرمانده جنایتکار نیروی قدس، در تهران جنگ یمن را به عنوان مأموریت اصلی این نیرو دنبال می کند. سرتیپ پاسدار امیریان، یکی از معاونان سلیمانی که مسئول شبه جزیره عربستان در نیروی قدس است، فرمانده مستقیم رژیم در جنگ یمن است. وی ستاد این جنگ را روزانه در تهران تشکیل می دهد.
13-    نیروی قدس یک ستاد نیز در لبنان برای مداخله در جنگ یمن با همکاری حزب الله تشکیل داده است. در یک گزارش درونی از سپاه پاسداران آمده است: «حسن نصرالله تمام عیار پشت جنگ یمن است و بخش بزرگی از کار از لبنان انجام می شود. او با فرماندهان و مقامات حوثی در لبنان نشست دارد...حسن نصراله زیر نظر قاسم سلیمانی با حوثی ها کار می کند. آنها در ناحیه جنوبی بیروت ستاد دارند و فرماندهان قدس از طریق لبنان مسایل یمن را دنبال می کنند».
14-    به دنبال شروع عملیات توفان قاطع و بسته شدن راههای قبلی کمک رسانی به حوثی ها تهران به طور مشخص در سه زمینه زیر به کمک به حوثی ها ادامه داده است:
-    حضور برخی از فرماندهان نیروی قدس در صحنه که به طور عملی طراحی و هدایت حوثی ها را به عهده دارند.
-    برقرار کردن سیستمهای ارتباطی ضروری به نحوی که حوثیها و پاسدارانی که در یمن هستند بتوانند به طور مستقیم با نیروی قدس در تهران در ارتباط بوده و از آنجا خط کار بگیرند و هدایت شوند.
-    اعزام نیرو و فرماندهان بیشتری از حزب الله لبنان برای کمک به انصارالله: با توجه به اینکه ورود پاسداران به یمن سخت تر شده است، رژیم برخی از فرماندهان حزب الله را از طرق مختلف به یمن اعزام کرده است. برخی از آنها از جبهه های عراق بیرون کشیده شده و به یمن منتقل شده اند.
15-    برخی از باندهای درون رژیم به ویژه در وزارتخارجه توفان قاطعیت را یک ضربه سنگین و استراتژیک به رژیم می دانند. یک گزارش درونی از این باند برچند نکته تأکید می کند:
-    «در یمن خیلی زیاده روی شد. گرفتن صنعا خوب بود ولی پیشروی به سمت عدن اشتباه بود. وقتی وزیر خارجه اردن پیام صلح با عربستان را به ایران آورد و خواست ایران در یمن دخالت نکند امر بر نیروی قدس مشتبه شد و استراتژی تسخیر یمن مشابه سوریه و عراق را طراحی کرد.
-    این یک شکست استراتژیک در منطقه است...همچنانکه در عراق نیز نیروهای طرفدار ایران را در تکریت پس زدند و آمریکا تهدید کرد اگر شبه نظامی ها به عقب نروند بمباران نمی کند.
-    سپاه نمی تواند با حوثی ها به کل یمن مسلط شود. اگر حوثیها در صنعا می ماندند عربستان می خواست مذاکره کند، ما در موضع قویتری بودیم. تسخیر یمن اشتباه و مرحله سوزی بود که منجر به این لشگر کشی علیه ایران شد که در این چند دهه بیسابقه است.
-    ایران باید در یمن مدل حزب الله در لبنان را بازی می کرد. می گذاشت عدن دست منصور هادی می ماند. بعد از اتمام مذاکرات و گشایش در بحثهای هسته یی، خرد خرد در منطقه پیشروی می کرد... متأسفانه برادران سپاه منطقی و استراتژیک نگاه نمی کنند.
-    فرماندهان سپاه غافلگیر شدند و پیش بینی این وضعیت (توفان قاطعیت) را نمی کردند...
-    انتشار خبرها و عکسهای حاج قاسم در فضای مجازی برای سپاه دامی بود که منطقه را علیه ایران شوراند و نیروهای وفادار به ایران را تضعیف کردند. همین الان همه سرمایه های سالیان ایران در لبنان و یمن و سوریه و عراق تضعیف شده است».
16-    به طور متقابل در یک گزارش درونی نیروی قدس آمده است: «هیچ کنار کشیدنی ازسوی حوثی ها مطرح نیست، خط آنها پیشروی است، تسلیحات و موشک هم خوب دارند و می توانند بایستند، اینها 180 هزار بسیجی آماده رزم دارند، 20 هزار نفر فدایی تشکیل داده اند، در نتیجه حوثی ها برنده و عربستان بازنده این داستان خواهند بود. مهمترین مسأله هم این است که پس از گذشت 33 سال یک انقلابی شبیه انقلاب جمهوری اسلامی با رهبریت مقام معظم رهبری در یمن دارد شکل می گیرد».
17-    در شرایط کنونی و در زمانی است که حوثی ها در صنعا حاکم هستند، سیاست رژیم در صحنه سیاسی، تأکید بر آتش بس هر چه سریعتر است تا در مذاکرات دست بالا را داشته باشد. بر اساس گزارشهای درونی نیروی قدس «این وضعیت برای عربستان قابل ادامه نیست و هر چقدر وضع یمن خراب بشود به ضرر عربستان است و کشورهای ائتلاف از آن کنار می کشند و عربستان نمی تواند هژمونی داشته باشد. لذا انصارالله لازم است که صبر پیشه بکند».
در یک گزارش دیگر نیروی قدس آمده «اگر یک ماشین در یکی از پایتختهای ائتلاف منفجر بشود آن کشور از ائتلاف خارج می شود ». به گفته برخی از منابع هدف این گزارشها روحیه و امیدواری دادن به نیروهای رژیم است.
18-     پاسدار سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران، در روز 28 فروردین 94 در یک قدرتنمایی پوشالی گفت: «انصار الله توان حمله به نیروی دریایی سعودی و مقابله با حمله زمینی سعودی ها را دارند... انصارالله دارای توان موشکی و توان زرهی هستند و از آتش توپخانه برخوردار هستند. آنها در منطقه تقریباً از یک ارتش قدرتمند برخوردار هستند... اگر حملات عربستان همینطور ادامه پیدا کند مطمئناً آنها با حمله به نیروی زمینی ارتش عربستان و ورود به خاک سعودی واکنش نشان می دهند. مسلماً انصار الله درباره حملات سعودی ها دست بسته نخواهد بود».
کمیسیون امنیت و ضد تروریسم شورای ملی مقاومت ایران با تأکید بر نکات فوق و بسیاری از فاکتها و جزییات دیگر، بر این حقیقت تأکید می کند که تا این رژیم ضد بشری در ایران حاکم است، دست از صدور تروریسم و بنیادگرایی و جنگ افروزی در کشورهای منطقه برنخواهد داشت. به همین خاطر تنها راه دستیابی به صلح و آرامش در منطقه اخراج رژیم ایران و نیروهای وابسته به آن در منطقه، به ویژه عراق و سوریه و لبنان و یمن و در نهایت سرنگونی این رژیم در ایران است.

شورای ملی مقاومت ایران
کمیسیون امنیت و ضد تروریسم
12 اردیبهشت 1394 (2 می 2015)