آمریکا اعلام کرد ضربالاجل مذاکرات اتمی را تا روز جمعه 19تیرماه تمدید کرده است.این در حالی است سرگئی لاوروف به مسکو بازگشت و اکثر وزیران خارجه کشورهای گروه 1+5 وین را ترک خواهند کرد. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، خروج وزیران خارجه از وین به معنای شکست مذاکرات نیست و آنها احتمالاً بازمیگردند.
روز دوشنبه نیز دیدارهای پیشبینیشده بین جواد ظریف و وزیران خارجه فرانسه و انگلیس نیز انجام نشد.
در همین حال جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید میگوید شرط اصلی توافق ایران و 1+5 در وین، متعهد ماندن رژیم ایران به قول و قرار لوزان است و گزینه نظامی هم هنوز روی میز باقی مانده است.
صبح روز سهشنبه وزیران خارجه گروه 1+5 با یکدیگر دیدار کردند. یک دیپلمات آلمانی در وین گفت: احتمال شکست مذاکرات منتفی نیست.
رسانههای رژیم گزارش دادند، هنوز در هر سه حوزه اتمی، تحریم و قطعنامه شورای امنیت مسائلی وجود دارد که حل نشده و اختلافات جدی است.
لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: هفت، هشت موضوع حل نشده باقی مانده که مسأله تحریم تسلیحاتی یکی از آنهاست.
به گزارش خبرگزاری رویتر یک دیپلومات در وین گفت: رژیم ایران میخواهد تحریم موشکهای بالستیک لغو شود. (اما) از جانب ما هیچ اشتیاقی برای این امر وجود ندارد.
رسانههای رژیم در واکنش به این خبر نوشتند: آمریکاییها بر خلاف نص صریح توافق ژنو درباره لغو تحریمها، می گویند حاضر به پذیرفتن لغو قطعنامه 1747 شورای امنیت سازمان ملل که به بهانه برنامه هستهای، خرید و فروش تسلیحات متعارف را تحریم کرده بود، نیستند.
خبرگزاری سپاه پاسداران نوشت: جان کری تلویحا «رسیدن به توافق» را نیازمند تصمیم گیری سخت نظام دانست... بعد از جان کری، نوبت به «لوران فابیوس» رسید تا با سخنان خود در ساعت های پایانی مذاکرات، بر ایران فشار وارد کند. حتی «فرانک والتر اشتاین مایر» که همیشه لحنی ملایم در اظهارنظرهای خود دارد، گفت: «دو طرف نمیخواهند به هر قیمتی توافق کنند. به این ترتیب، هر سه رسیدن به توافق را به «اراده سیاسی» نظام منوط کردند و با پیش کشیدن «اندک فرصت باقی مانده» و «شکست احتمالی» مذاکرات کوشیدند مذاکره کنندگان ایرانی را برای عقب نشینی از خطوط قرمز تحت فشار قرار دهند.
فارس، ایسنا، رویتر، آسوشیتدپرس 15 و 16 تیرماه94