بازتابهای تظاهرات بزرگ نه به روحانی در پاریس: روزنامه اوست فرانس: به مردم ایران گوش فرا دهیم، مردم ایران تشنه آزادی هستند و خود را از این ظلم رها خواهند کرد

بازتاب تظاهرات بزرگ «نه» به روحانی، «نه» به رژیم ولایت فقیه در جامعة سیاسی و مطبوعاتی کشورهای غربی و عربی در سراسر جهان، به قدری وسیعه که ما بعد از چند روز تهیة گزارش‌های مفصل از انعکاسات اون در خبرهای سیمای آزادی، فقط توانسته‌ایم گوشه‌یی از اون‌رو منعکس کنیم؛ پیام این تظاهرات در قلب پاریس هم‌زمان با حضور رئیس حکومت رکوردار اعدام باعث شده که طی چند روز بعد از برگزاری اون هم، هم‌چنان خبرها و گزارش‌های زیادی رو به خودش اختصاص می‌ده. بازتاب‌هایی که از قبل از برگزاری‌اش به‌راه افتاد، چون رسانه‌های مهم مثل خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، رویتر و وال استریت ژورنال پیشاپیش اعلام کرده بودند که چنین تظاهرات بزرگی در پاریس در پیش است. یعنی قبل از تظاهرات صدها انعکاس و مقاله دربارة اون منتشر شد.

در فرانسه بازتاب تظاهرات بزرگ «نه» به روحانی، نه به رژیم ولایت فقیه، بسیار گسترده و بی‌سابقه  است و هنوز موفق به جمع‌آوری همة اونن نشده‌ایم.
همة تلویزیون‌ها و رادیوهای اصلی در فرانسه و هم‌چنین بسیاری از روزنامه‌ها و سایت‌های مهم هم فرانسه و هم فرانسه‌زبان، پیام مقاومت ایران و حضور شخصیت‌های برجستة فرانسوی در این تظاهرات رو گزارش کردند و به مصاحبه با اعضای مقاومت و شخصیت‌ها مبادرت کردند. خبرگزاری فرانسه و سایر مطبوعات این کشور در گزارش‌های خودشون هم‌چنین به درج موضع‌گیری رئیس‌جمهور برگزیدة مقاومت پرداختند.

سفر روحانی به پاریس تظاهرات مجاهدین خلق ایران علیه سفر روحانی

علاوه بر تلویزیون‌های کانال 1، 2، 3، کانال پلوس، کانال 6 و تلویزیون پارلمان فرانسه که در بخش‌های اصلی خبری یا طی گزارش‌های ویژه به تظاهرات پرداختند، تلویزیون‌های خبری هم چندین گزارش از این تظاهرات مخابره کردند؛ ای تله گزارش‌های ساعت به ساعت زنده می‌داد و ب.اف.ام. و ال.ث.ای. هم از صحنة تظاهرات گزارش‌های زنده داشتند. روزنامه‌های اصلی فرانسه مثل لوموند هم تظاهرات را منعکس کردند.
و در میان رادیوها اشاره‌یی کنیم به رادیو فرانس انفو که رادیو خبری یک فرانسه است، این رادیو علاوه بر گزارش‌هایی که پخش کرد، مطلبی رو در پایگاه خبری‌اش به تظاهرات «نه» به روحانی اختصاص داد و نوشت: (هم‌زمان با سفر) روحانی و امضای حدود بیست قرارداد تظاهرکنندگان در پاریس وضعیت حقوق بشر درایران را افشا کردند.... صحنه آرایی بخوبی طراحی شده بود:  سیستم صوتی فوق‌العاده قدرتمند، صحنة عظیم بر روی یک سکو و تظاهرکنندگانی که پرچم ایران و پلاکارد «نه به روحانی» را در میدان دانفروشرو تکان می‌دادند».
نکتة قابل توجه اینه که تمام رسانه‌های فرانسوی به بحث نقض حقوق بشر و کارنامة روحانی به‌عنوان آیینه‌یی از کارنامة سیاه رژیم آخوندی در زمینة اعدام و نقض حقوق بشر در داخل و مداخلات تروریستی در خارج، به‌ویژه در سوریه اشاره کرده‌اند و جایی نبود که در گزارش‌های مربوط به سفر روحانی و عقد قراردادهای اقتصادی، بحث نقض حقوق بشر در ایران و پیام مردم و مقاومت ایران مطرح نباشه؛ تا جایی که اوست فرانس پرتیراژترین روزنامة فرانسه با 800 هزار نسخه، سرمقالة خودش رو تحت عنوان «به مردم ایران گوش فرا دهیم» به همین موضوع اختصاص داد:


 اعتراض به سفر روحانی به پاریس فرانسه و اروپا و ایتالیا

 

گزارش کانال پلوس فرانسه:
به هنگام آمدن روحانی به فرانسه ایرانیان علیه مجازات اعدام تظاهرات کردند.
آمدن رئیس‌جمهور (رژیم) ایران به فرانسه به قراردادهای متعدد صنعتی و البته با یک سکوت گوشخراش روی مسئله حقوق بشر در ایران منجر شد.
با این‌حال در ایران مجازات مرگ به‌طور وسیعی اعمال می‌شود تا مردم ایران را در وحشت یک دیکتاتوری مذهبی نگه دارند.
 در این کشور حتی کودکان نیز اعدام می‌شوند. این کودکان جزو هزاران نفری هستند که در سال 2015 این وحشی‌گری را متحمل شدند.
با این حال «این فرصتی بود برای آزادی‌خواهان فرانسوی که یادآور شوند، (لغو) مجازات‌های وحشیانه (در ایران) باید پیش‌شرطی باشد برای هرگونه گفتگو با حکومت‌هایی که این مجازات‌ها را اعمال می‌کنند. باور به این‌که حکومت مستبد (در) ایران تا ابد (حاکم خواهد بود)، (قضاوتی) عجولانه است. مردم ایران تشنة آزادی هستند و رژیم ایران از همین می‌ترسد.
حساب باز کردن روی یک دیکتاتوری مذهبی اهمیت ندادن  به ارادة مردمی است تحصیل‌کرده، با فرهنگ برآمده از تمدنی بزرگ که روزی خود را از این ظلم رها خواهد کرد.
قرار دادن حقوق بشر زیر بشکه برای به‌دست‌آوردن قرارداد، ترک وظیفة دموکراتیک ما است. لیکن از زمان چرچیل می‌دانیم که بی‌آبرویی نه صلح به ارمغان می‌آورد و نه سعادت.
 
رسانه‌های فرانسوی و بین‌المللی در بررسی سفر آخوند روحانی تأکید کردند که این بازدید رو، سفر رئیس یک دیکتاتوری مذهبی، رکوردار اعدام و اعدام‌کنندة نوجوانان توصیف کردند. و فعالیت‌های مقاومت ایران و یاران اشرف‌نشان باعث شد که چهرة واقعی این رژیم بار دیگه در معرض توجه عموم قرار بگیره. و هم‌زمان با بازتاب گستردة تظاهرات «نه» به آخوند روحانی، بسیاری از رسانه‌های فرانسه، مماشات و معاملات اقتصادی با رژیم رکوردار اعدام و رئیس حکومتی که در دوران اون تاکنون حدود 2300 اعدام صورت گرفته رو مردود دونستند و بر خواست مردم ایران که تغییر این رژیم و برقراری یک حکومت دموکراتیک هست تأکید کردند؛ یک نمونة اون سرمقالة اوست فرانس بود که بخشی از اون‌رو شنیدیم. علاوه بر این مجلة معروف پاری ماچ طی مقاله‌یی تحت عنوان «فرانسه پایبند به حقوق بشر: یادآوری نیشدار اولاند به روحانی»، به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه اشاره کرد و در ادامه خاطرنشان کرد: «به گفتة عفو بین‌الملل، جمهوری اسلامی بیشترین خردسالان را اعدام می‌کند. گزارشگران بدون مرز، (رژیم) ایران را یکی از 5 حکومت بزرگ زندان‌های جهان برای خبرنگاران دانست».

 

نه به سفر روحانی به اروپا پاریس و ایتالیا


کانال پلوس، از تلویزیون‌های سراسری و پربینندة فرانسه، گزارشی رو تهیه کرد از عقد قراردادهای تجاری شرکت‌های فرانسوی با حکومت آخوندی و مماشات با یک دیکتاتوری مذهبی رو به باد حمله گرفت؛ این تلویزیون پذیرش رئیس حکومت رکوردار اعدام رو مورد انتقاد قرار داد و گفت:
 
هدف اصلی دیدار روحانی تجارت و قراردادها است... روحانی در انعقاد چندین قرارداد بین شرکت‌های فرانسوی و ایرانی در زمینة انرژی، حمل و نقل و هواپیمایی شرکت کرد. مثلاً 118 ایرباس به (رژیم) ایران فروخته شد. لذا شرکت‌های فرانسوی خیلی به این موضوع توجه ندارند که (رژیم) ایران یک دیکتاتوری مذهبی است و... قدرت مطلقه در دست یک آخوند است، زنان از حقوق برابر برخوردار نیستند، اقلیت‌ها سرکوب و مخالفان زندانی می‌شوند و حدود 1000 نفر طی سال گذشته حلق‌آویز شده‌اند، از جمله نوجوانان.
کانال پلوس بعد از اون، گزارش خبرنگار خودش را از مقر اتحادیة کارفرمایان فرانسه هم‌زمان با حضور آخوند روحانی و عقد قراردادهای تجاری با رژیم آخوندی پخش کرد که بخشی از اون‌رو می‌بینیم:

گزارش کانال پلوس:
 
صدای صحنه: این فصل جدیدی برای گروه پژو-سیتروئن است. اجرای سیستم‌های جدید.
خبرنگار: سلام
برنارد کامبیه - از مدیران شرکت رنو: سلام
خبرنگار: فرصت‌های جدیدی برای رنو در ایران هست؟
کامبیه: فرصت جدیدی نیست، ما از 2003 در ایرانیم؛ لغو تحریم‌ها فرصتیه تا خودروهای خیلی بیشتری در آینده بسازیم.
خبرنگار: نباید این واقعیت رو در نظر گرفت که حقوق بشر در این کشور رعایت نمی‌شه، برای کسی مثل شما در تجارت؟
کامبیه: من واقعاً هر روز صبح بهش توجه دارم و هر شب موقع خواب و آخر هفته که کار نمی‌کنم.
خبرنگار: ولی نه در ایران، چون اونجا رعایت نمی‌شه و یک دیکتاتوری مذهبیه.
کامبیه: ببخشید باید برم.
خبرنگار: قبول دارید که یک دیکتاتوری مذهبیه؟
کامبیه: قبول دارم که باید به صحبت‌هایی که می‌شه گوش بدم.
 
خبرنگار: شما از کجا هستید؟
نفر شرکت: مؤسسة فرانسوی نفت و انرژی جدید، قراردادی رو امضا کردیم و این رئیسه و می‌تونید ازش سئوال کنید.
خبرنگار: سلام
رئیس: سلام
خبرنگار: فرصت‌های جدیدی در ایران هست؟
دیدیه اوسن رئیس مؤسسة فرانسوی نفت: بازگشایی بازار در ایران می‌تونه برای گروه ما مهم باشه.
خبرنگار: و چه احساسی دارید که یک دیکتاتور رو برای اولین بار از نزدیک می‌بینید؟... چون در ایران یک دیکتاتوری مذهبی حاکمه.
(جواب نمی‌دهد و به نفر دیگر می‌گوید)
دیدیه اوسن: چرا من رو وارد مصاحبه با اینها کردید؟
 
خبرنگار: پشت دوربین‌ها کارلوس تاوارز رئیس شرکت رنو-سیتروئن هست که قراردادی رو با (رژیم) ایران امضا کرده.
خبرنگار: اولین باری بود که یک دیکتاتور رو از نزدیک دیدید؟
تاوارز: به این سئوال جواب نمی‌دم.
خبرنگار: چرا؟
تاوارز صحنه را ترک می‌کند
ژان بورل وارد صحبت می‌شود
ژان بورل رئیس بخش بین‌الملل اتحادیة کارفرمایان فرانسه: اگه فقط با دموکراسی‌های بزرگ تجارت می‌کردیم، بی‌کار می‌شدیم.
خبرنگار: پس این بخشی از تجارته که با دیکتاتوری‌های مذهبی تجارت کنید؟
ژان بورل: 195 کشور در جهان هست؛ چند تا دموکراسی می‌شناسید؟
خبرنگار: پس این بخشی از بازیه؟
 
گزارش تلویزیون‌ها و لوپوئن:
ام سیس کانال شش تلویزیون فرانسه:
سفر حسن روحانی مورد موافقت همه قرار ندارد. تظاهرات‌هایی برای اعتراض به سفر رئیس رژیمی که اعدام‌های علنی و شکنجه انجام می‌دهد، برگزار شد.
مخالفین رژیم تهران در خیابان‌های پاریس راهپمیایی کردند تا رفتار مقامات (رژیم) ایران را افشا کنند.
امید خدیر گفت: « روحانی مدره نیست. در دو سال و نیم ریاست او تن در ایران اعدام شده‌اند
 
مجلة لوپوئن در پایگاه اینترنتی خود با انتشار فیلمی از تظاهرات و راهپیمایی شش ساعته نه به روحانی در پاریس گزارش داد:
روز پنجشنبه 28 ژانویه هزاران تظاهر کننده گرد آمدند که به آمدن روحانی نه بگویند. در سال 2015 بیش ازهفتصد نفر درایران اعدام شده اند.
تظاهرکنندگان همچنین آمده اند که از مریم رجوی ، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران که سمبل این مقاومت است حمایت کنند.
سایت مجله لوپوئن 28 ژانویه 2016
تلویزیون فرانسه کانال 3- اخبار27ژانویه
به اعتقاد مخالفان رژیم ایران، روحانی مسئول نقض شدید حقوق بشر است . این وضعیت توسط یک مقام سابق سازمان ملل در زمینه حقوق بشر افشا میشود.
طاهر بومدرا: ”نمی توان از یک رئیس مدره صحبت کرد وقتی که می دانیم  تحت ریاست جمهوری وی تنها در سال 2015 هزار و صد اعدام وجود داشته است. اعدامهایی که خود وی تایید کرده است”.
 بازتاب راهپیمایی 6 ساعتة روز پنجشنبه در رسانه‌ها و مطبوعات بین‌المللی هم بسیار گسترده و برجسته بود. هم به‌لحاظ کمی، هم به‌لحاظ کیفی و بیان محتوای خواست تظاهرکنندگان و نه بزرگ مردم ایران به آخوند روحانی و رژیم ولایت فقیه و محکومیت هرگونه مماشات با این رژیم. طیف گسترده‌یی از مهم‌ترین رسانه‌های بین‌المللی و هم‌چنین رسانه‌های جهان عرب، خبرگزاری‌های اصلی مثل رویتر، آسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه و جدای از وایر خبری‌شون فیلم تظاهرات رو هم منتشر کردند. برخی از اونها حتی بخش‌هایی از تظاهرات رو به‌طور زنده پخش کردند که این امر در زمینة مطبوعاتی، معمولاً فقط به مهم‌ترین خبرها و تحولات جهان اختصاص داره. گزارش‌های دیگه‌یی هم داشتیم در روزنامه‌های تراز اول جهان، مثل نیویورک‌تایمز، واشینگتن پست و وال استریت ژورنال که سه روزنامة اول آمریکا به‌شمار می‌رن یا گاردین و تلگراف در انگلستان و البته سایر رسانه‌ها که اینجا دیگه فرصت نام بردن از همة اونها نیست.
در همین حال آژانس‌های معروف عکس جهان؛ مثل گتی ایمیج که از اصلی‌ترین اونهاست و معمولاً تصاویرش رو در انبوه سایت‌ها و روزنامه‌های جهان می‌شه مشاهده کرد، تصاویر متعددی رو از تظاهرات نه به روحانی درج کردند. در یکی از تصاویر گتی ایمیج، هم خواست تظاهرکنندگان و همة مردم ایران و هم بازتاب گستردة این تظاهرات رو به خوبی می‌شه مشاهده کر: همین تصویری که مشاهده می‌کنید: نه مردم ایران به ولی فقیه ارتجاع و رئیس‌جمهور رژیم آخوند روحانی با لگدمال کردن تصاویر منحوسشون و حضور انبوه خبرنگاران رسانه‌ها در صحنة تظاهرات.
و حالا نگاهی داریم به گزارشهای تصویری آژانس گتی ایمیج و گزارش برخی دیگر از رسانه های مهم جهان از جمله کانال دو تلویزیون آلمان و برخی رسانه های دنیای عرب.

اعتراض به سفر روحانی به پاریس فرانسه و اروپا و ایتالیا
 
کانال دو تلویزیون آلمان
هم‌زمان با حضور روحانی در پاریس، ایرانیان در تبعید علیه دیدار او تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان نقض حقوق بشر در ایران و هم‌چنین آمار بالای اعدام‌ها را محکوم کردند.
 
تلویزیون الحره در گزارش خود از تظاهرات بزرگ پاریس گفت: هزاران تن در اعتراض به سفر حسن روحانی به پاریس دست به تظاهرات زدند و نقض حقوق بشر و اجرای مجازات اعدام در ایران را محکوم کردند.
الحره گفت: در راهپیمایی برگزار شده  به دعوت شورای ملی مقاومت ایران که ارگانهای اپوزیسیون در تبعید را گردهم می آورد و برجسته ترین آنها جنبش مجاهدین خلق است؛ تظاهرکنندگان  پلاکاردهایی را برافراشتند که رژیم ایران را محکوم می کرد…

نه به روحانی تظاهرات مجاهدین خلق ایران علیه سفر روحانی

روزنامه های عکاظ و الجزیره عربستان:
روحانی در سفر اولش به فرانسه با موجی از نارضایتی و خشم و غضب از سوی فرانسویان در خصوص سیاست خصمانه رژیم ایران  مواجه شد. پارلمانترها نیز دیدار روحانی را از پارلمان رد کردند
سفر روحانی به پاریس ضمنا با محکومیت سازمانهای حقوقی بین المللی و همینطور اپوزیسیون ایران مواجه شد که در خیابانهای پاریس در محکومیت این سفر دست به تظاهرات زدند.
 
در تظاهرات بزرگ نه به روحانی، علاوه بر شخصیت‌های برجستة فرانسوی، نمایندگان یکی از سندیکاهای این کشور هم حضور یافت و سخنرانی کرد و ضمن تأکید بر حمایت از مبارزة مردم و مقاومت ایران علیه حکومت آخوندی، نامة امضا شده از سوی مهم‌ترین سندیکاهای فرانسه خطاب به رئیس‌جمهور و وزیر خارجة این کشور رو اعلام کرد که نقض گستردة حقوق بشر و به‌ویژه دستگیری و زندانی کردن فعالان حقوق کارگری در ایران رو محکوم کرده‌اند.

نکتة قابل توجه اینه که امضاکنندگان این نامه شامل رؤسای مهم‌ترین و بزرگ‌ترین سندیکاهای فرانسه هستند؛ به‌خصوص CGT کنفدراسیون عمومی کار که در سپتامبر سال 1895 تأسیس شده و از اصلی‌ترین سندیکاهای این کشور به شمار می‌ره؛ و CFDT کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار که با بیش از 860 هزار عضو، به این لحاظ در رتبة اول سندیکاهای فرانسوی قرار داره.
هم CGT و هم CFDT خبر ارسال این نامه با امضای 7 سندیکا رو در سایت رسمی خودشون درج کردند.
پایگاه رسمی CFDT نوشته که هم‌زمان با دیدار روحانی از فرانسه، مجموعه‌یی از سندیکاهای فرانسوی شامل CFDT, la CGT, la CGC, la CFTC, la FSU, Solidaires et l’Unsa نامه‌یی را به رئیس‌جمهور و وزیر خارجه نوشتند تا توجه آنها را به سرنوشت تعداد زیادی از فعالان سندیکایی در ایران جلب کنند.

CGT هم در پایگاه رسمی خبری‌اش این خبر و متن نامه رو درج کرد و نوشت که هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور رژیم ایران به فرانسه، هفت سندیکا به فرانسوا اولاند فراخوان می‌دهند.
«خبرهای بسیار نگران‌کننده‌یی از ایران به‌طور مداوم به‌دست می‌رسد. بسیاری از فعالان سندیکایی مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرند، دستگیر، اخراج و زندانی می‌شوند. شرایط بازداشت آنها اسفناک است. اغلب اوقات، تنها «جرمشان» این است که خواهان انجام فعالیت‌های سندیکایی خودشان طبق قانون بین‌الملل بوده‌اند...».