رسانه های حکومتی با انتشار گزارش مرکز پژوهشهای مجلس رژیم آخوندی نوشتند: اغلب بانکها در عمل ورشکسته هستند و تنها دلیل ادامه حیات آنها استقراض از بانک مرکزی است.
در باره بحران ورشکستگی نظام بانکی در حکومت آخوندی که خود زمینه ساز عوارض خطرناک دیگری از نظر اقتصادی و اجتماعی است، آقای یزدان حاج حمزه از اعضای شورای ملی مقاومت ایران به سیمای آزادی گفت: «بانکها ی کشور بانکهای فعال مطالبات غیرقابل وصولشان که به سفارش حکومت و دولت.. خودی ها دادند. ویا خود دولت وام گرفته ازبانکها و... آنقدر افزایش یافته که در بسیاری از موارد بانکها سرمایه شان کمتر از این مطالبات غیر قابل وصول هست اینها را در دفاتر حسابداری و ترازنامه ها و ترازنامه بانکها این مطلبات سوخت شده را همچنان دارند زیر عنوان مطالبات غیر جاری ومتوقف می آورند. یعنی این جزء دارایی های ماست در حالیکه این سوخت شده و رفته و اصولا اگر استقراض و پولی که وامی که اینها دارند از بانک مرکزی می گیرند بانکها نبود عملا باید تعطیل میکردند چون چیزی ندارند تو دست کار بانک وام دادن و این قبیل کارهاست و نمی توانستند این کار را ادامه بدهند.
بهرحال باوجود استقراضی که ازبانک مرکزی می کنند بانکها بصورتی فقط شدند و نمی توانند پاسخگوی نیاز پولی شرکتها نیاز پولی شرکتها که در واقع بانکها رگ حیاتی شرکتها هستند و باید سرمایه درگردش و تنها گردان انها برای چرخ فعالیت انها فراهم کنند.
انقدر درمانده شدند که الان رکود حاکم براقتصاد بر کشور که یکی ازعلتهایش نبود همین نقدینگی و سرمایه در گردش که بانکها باید تامین کنند کاملا خودش رانشان می دهد.
بطوری که حتی رهبر رژیم نمی تواند ان را لاپوشانی کند و توی مشهد می گوید که ۶۰ در صد کارگاه های تولیدی ما الان یا تعطیل است و یا دارد به حداقل ظرفیت کارمیکند. وهمین مرکز پژوهش مجلس روز ۱۶ خرداد درمورد عوارض رکورد وعرض شود تعطیل شدن کارخانجات ونبود کار گزارشی به مجلس جدید مجلس دهم می دهد که حدود ۶ ونیم میلیون نفر بیکار گزارش می رود به این مرکز کارشناسی».
آقای یزدان حاج حمزه درپاسخ به این سوال ما، که دولت روحانی در قبال این بحران بانکی چه اقدامی کرده است؟ گفت: «دولت روحانی با وقوف این بانکها و اینکه نمی شود ازداخل این رکود خطرناک برای رژیم را که می تواند پشتش شورشهای اجتماعی و نارضایتهای اجتماعی را بالا ببرد چشم دوخته الان به منابع خارجی که از انجا هم جواب مساعدی نمی تواند بگیرد به علت الودگی سیستم بانکی ایران و نبود از جمله همین ورشکستکی شان و رشوه خواری وعرض شود حضورتان که پولشویی و تامین مالی تروریست و اینها آلودگی هایی است که سیستم بانکی ایران دارد و در زمان تحریم هم بالاتر رفته بهرحال این وضعیت هست وهنوز جوابی از خارج نگرفته با وجود اینکه تمام امکانات و سفرا و نمایندگی هایش را بسیج کرده برای جلب کمک خارجی بصورت وام و استقراض بصورت فایناس یا جذب سرمایه، بنابراین اولین اثر این وضعیت ادامه رکود است به وضعیتی که داریم می بیینم چون هنوز جوابی از خارچ گرفته نشده ا ست و اصولا خارج نمی تواند جاگزین بانکهای کشور شود».