شورای حقوق بشر ملل متحد نقض حقوق بشر در ایران را بررسی می کند

مقر اروپایی سازمان ملل متحد اعلام کرد که از روز دوشنبه, بجث حقوق بشر در ایران توسط این شورا بررسی می شود. این شورا وضعیت نقض حقوق بشر، دستگیریها، احکام  اعدام و آزادیهای حق بیان و اجتماعات را در ایران مورد بررسی قرار خواهد داد.

خبرگزاری فرانسه
سازمان ملل – حقوق بشر ایران
از دنیس روسوآ
ژنو ـ 24 بهمن 88

وضعیت حقوق بشر در ایران از روز دوشنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل درژنو مورد بحث قرار خواهد گرفت.
این شورا وضعیت نقض حقوق بشر، دستگیریها، احکام  اعدام و آزادیهای حق بیان و اجتماعات را در ایران مورد بررسی قرار خواهد داد.
روز 22 بهمن پلیس توانست تظاهراتی که به مناسبت سی ویکمین سالگرد انقلاب, علیه احمدی نژاد برگزارشده بود را محدود کند.
یک منبع دیپلوماتیک در ژنو اعلام کرد که موضوع حقوق بشر درایران از عصر پنجشنبه ازمهمترین موضوعاتی بود که در لیست نمایندگان برای بررسی وضعیت حقوق بشر مورد بحث و تبادل نظرقرارگرفت.

کشورهای آمریکا، کانادا و فرانسه یک استراتژی همراه با انتقادات شدید علیه رژیم ایران را پی می گیرند.
برنارد والرود، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: ما نمیتوانیم درمقابل این میزان خشونت پلیس علیه تظاهرکنندگان سکوت اختیار کنیم. روزنامه ها وسایتهای اینترنتی بسته می شوند، رسانه های عمومی و بین المللی اجازه کار و گزارش دادن ازوضعیت ایران را ندارند و به طورسیستماتیک حتی رسانه های خارجی نیز تخریب می شوند.

کاخ سفید روز 5شنبه مجددا حمایت خود را از تظاهرکنندگان درایران اعلام کرد، وگفت مردم ایران مانند سایر کشورها حق دارند که عقاید خود را بیان کنند .سناتورهای آمریکایی نیزهمزمان درخواست حمایت برای طرفداران دموکراسی در ایران کردند.
84  کشور تاکنون برای صحبت کردن درمورد وضعیت حقوق بشر در ایران ثبت نام کرده اند و میخواهند مواضع خود دررابطه با وضعیت ایران را اعلام کنند. سوئد، جمهوری چک، آلمان، ژاپن، نروژ و لهستان براین باورند، که رژیم تهران به خاطر دستگیریها،احکام اعدام، اعدام مخالفین و هم چنین نقض قوانین آزادی بیان و اجتماعات به طور خاص بعد ازانتخاب احمدی نژاد در ژوئن 2009، باید محکوم شود.