جلسه استماع در کنگره آمریکا: بررسی پیوند رژیمهای ایران و سوریه و تأثیرات آن در منطقه

ـ حسن روحانی یک «میانه رو» نیست اگر او توانایی ایستادن در مقابل خامنه ای را داشت انتخاب وی غیر ممکن بود
ـ شاهدان: جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در ملل متحد و مارک دوبوویتس، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسیها

31ژوئیه 2013 (9مرداد92)
زیرکمیته خاورمیانه و آفریقا در کنگره آمریکا به ریاست ایلیانا رزلهتینن روز چهارشنبه 31 ژوئیه مطابق با 9 مرداد 92 یک جلسه استماع به منظور بررسی روابط رژیم ایران با حکومت سوریه و پیامدهای آن برای منطقه در واشنگتن برگزار کرد.
در این جلسه استماع جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در ملل متحد و مارک دو بوویتس مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسیها و کارشناس امور خاورمیانه شرکت داشتند. طی این جلسه بحران سوریه و مداخلات فزاینده رژیم آخوندی در کمک به هم پیمان خود بشار اسد، پرونده اتمی دیکتاتوری آخوندی و تحریمها و راه کارهای برخورد با بن بست اتمی، به ویژه با روی کار آمدن آخوند روحانی و همچنین افسانه وجود «میانه رو» در درون این رژیم مورد بحث و بررسی میان قانونگذاران و شهود قرار گرفت.
سفیر جان بولتون و مارک دوبوویتس، ضمن رد وجود میانه رو در درون رژیم ایران، بر ضرورت اتخاذ سیاست قاطع در قبال این رژیم تأکید کردند و گفتند آمریکا و غرب نباید زمان دیگری را با حسن روحانی از دست بدهد چرا که او یک فریب دهنده است. آنها راه حل نهایی را برای جلوگیری از دستیابی رژیم به سلاح اتمی، تغییر این رژیم در ایران توسط مردم دانستند.

ایلیانا رزلهتینن: دمشق میخ محوری رژیم ایران در منطقه خاور میانه

در ابتدا ایلیانا رز لهتینن، رئیس زیر کمیته خاورمیانه و آفریقا در سخنان افتتاحیه خود به نقش مخرب و خانمانسوز رژیم آخوندی در منطقه و به طور خاص در سوریه اشاره کرد و گفت دمشق میخ محوری رژیم ایران در منطقه خاورمیانه است. از این رو رژیم تهران به بشار اسد میلیاردها دلار منابع مالی مستقیم و اخیراً نیز ۴ میلیارد دلار خط اعتباری به او داده است تا به اعمال وحشیانه خود علیه اپوزیسیون ادامه دهد. همچنین مشاوران و پرسنل نظامی شامل سپاه پاسداران را برای کمک به اسد به سوریه اعزام کرده است تا در کنار آنها علیه مردم سوریه بجنگند.
خانم رزلهتینن ضمن انتقاد به بی عملی دولت اوباما نسبت به تحولات منطقه، سیاست مذاکره با رژیم آخوندی را یک گمراهی خواند و  افزود این نگرانی وجود دارد که دولت آمریکا به تهدید رژیم ایران اولویت لازم را ندهد. ما باید دولت را از دادن هرگونه امتیازی به حکومتی که حامی تروریسم است و ثبات منطقه را تضعیف میکند برحذر داریم.
رئیس زیر کمیته خاورمیانه و آفریقا در کنگره آمریکا در مورد آخوند روحانی گفت: رئیس جمهور جدید رژیم ایران، آن میانه رویی که بسیاری مشتاق دیدن آن در ایران بودند، نیست و از طرف دیگر، این ولی فقیه است که تصمیم گیری میکند و سیاستهای او تغییر نیافته است.

سفیر جان بولتن: راه حل در به زیر کشیدن رژیم تهران است

سفیر جان بولتون اظهار داشت: تمامی مشکلات اصلی که در منطقه خاورمیانه رخ میدهد از رژیم ایران و دخالتهای این رژیم از طریق نوری المالکی در عراق و رژیم اسد در سوریه و حزب الله در لبنان  ناشی می شود، برای چند دهه رژیم ایران بانکدار جهانی تروریسم بوده و تهدید اصلی نیز به وضوح برنامه اتمی رژیم ایران است.
جان بولتون افزود تحریم ها ابتکار خوبی است اما برای بازداشتن رژیم ایران از سلاح اتمی کافی نیست، بلکه راه حل در به زیر کشیدن رژیم در تهران است. این رژیم حاضر است خونهای بسیاری از مردم سوریه  بریزد و رژیم اسد را در قدرت نگه دارد. رژیم ایران فاصله زیادی با اتمی شدن ندارد. من بر این باورم که تنها گزینه ما حمله نظامی پیشگیرانه بر روی سایتهای اتمی این رژیم است، من طی سالیان این نظریه را داشته ام. میدانم که این گزینه بسیار نامطلوبی است اما وقتی که رژیم ایران مسلح به سلاح اتمی را در نظر میگیریم که چه کارهائی میتوانند با سلاح اتمی انجام دهند، چندان نا مطلوب به نظر نمیرسد.
در رابطه با روحانی سابقه او گواه خوبی است بر این موضوع که او آدم همین رژیم است و در عرض سی و چند سال هم اینچنین بوده است. و اگر او توانایی ایستادن در مقابل خامنه ای را داشت، اصلا انتخاب او غیر ممکن بود.
جان بولتون در پاسخ به سؤال یکی از قانونگذاران که پرسید آیا فکر میکنید ارزش دارد با روحانی وارد مذاکره شد؟ گفت من فکر نمیکنم او ارزش گفتگو کردن را داشته باشد. ما به مدت ۱۰ سال گفتگو کردیم و در نقطه ای باید پرسید ما چه مقدار بیشتر میتوانیم منتظر بمانیم. انتقاد از احمدی نژاد توسط به اصطلاح میانه روها هیچ ربطی به اهداف رژیم ایران برای به دست آوردن توانایی اتمی نداشته است.
بنابراین من فکر میکنم روحانی کاملا در مقامی قرار گرفته است که دقیقا نقش و استراتژی زمان خریدن را بازی کند تا درجریان گفتگو امتیاز دریافت کند و زیرساختهای اتمی را گسترده تر سازد.
جان بولتون در بخش دیگری از اظهارات خود سیاست بی عملی اوباما را رد کرد و گفت خطر عمل نکردن این است که رژیم ایران تاسیسات بیشتری ایجاد میکند. به این دلیل، این نظریه که حالا زمان مذاکره است، یک نظریه بسیار بسیار خطرناک است.

مارک دوبویتس: روحانی در قتل عام دهها هزار تن از سوریها مشارکت داشته است
مارک دوبوویتس، مدیر بنیاد دفاع از دموکراسیها در مورد آخوند روحانی گفت پیروزی انتخاباتی روحانی افسانه میانه روی رژیم را مجدداً به میان آورده است. اما این ساده لوحی خواهد بود اگر انتظار تغییر قابل توجهی در سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی در دوران روحانی داشته باشیم. در طی جنگ سوریه، روحانی نماینده شخصی ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی بود. بنابراین او در قتل عام دهها هزار تن از سوری ها مشارکت داشته است. سابقه او روشن میکند که او فریب دهنده اتمی بوده است و به او در مورد موضوع سوریه نیز نمیتوان اعتماد کرد.
مارک دوبوویتس غرب را از دادن هرگونه امتیازی به رژیم آخوندی در مذاکرات اتمی بر حذر داشت و تأکید کرد این ایده که به رژیم ایران حق غنی سازی داخلی داده شود، ایده های خیالی است چرا که این یک رژیمی است که تمایل خودش برای فریبکاری و حقه بازی را اثبات کرده است.
در جلسه استماع کنگره، قانونگذاران آمریکایی نیز بر تهدید فزاینده رژیم آخوندی برای منطقه تأکید داشتند.
از جمله، نماینده کنگره تد دویچ گفت برآورد میشود که رژیم ایران به بشار اسد ۵۰۰میلیون دلار در ماه میدهد و برایش روزانه ۵تن محموله نظامی می فرستد. زیرا سقوط اسد یک ضربه خرد کننده به توانایی رژیم ایران برای فرستادن تسلیحات سنگین به لبنان خواهد بود.  
نماینده کنگره، مارک کینزینگر نیز گفت هنگام حضورش در عراق، بدترین وضعیتی را که شاهد بوده است، مداخلات رژیم ایران در عراق بوده که باعث از دست رفتن جان بسیاری انسانها شده است.