عراق - افشا شدن ارتباط داعش با رژیم ایران

منابع نظامی برجسته عراقی اعلام کردند: نیروهای ارتش عراق در شهرهای استان صلاح‌الدین به دلیل فاش کردن اطلاعات کشته‌های داعش که از ایران آمده بودند، توسط شبه‌نظامیان رژیم ایران تهدید شده‌اند. تلویزیون التغییر با انتشار این خبر گفت: این منابع خاطرنشان کردند که نیروهای ارتش عراق 17پاسپورت و تلفن موبایل را از کشته‌های داعش به‌دست آورده‌اندکه ملیت آنها پاکستانی، افغانی و از کشورهای شوروی سابق است. این پاسپورتها مهر وارد شدن به ایران را بدون این که مهر خروج از ایران را داشته باشد، نشان می‌دهد.

التغییر به نقل از منابع نظامی عراقی افزود: عکس یکی از کشته‌شدگان داعش، او را در نزدیکی گذرگاه مرزی مُنْذَریه نشان می‌دهد که اسم او اسماعیل علی، 22ساله و اهل چچن است. در پاسپورت او مهر ورود رسمی به ایران بدون این که مهر خروج از ایران را داشته باشد، دیده می شود. این منابع افزودند: عناصر شبه نظامی وابسته به رژیم ایران؛ همه پاسپورتها، عکسها و موبایلهایی را که در دست ارتش عراق بود و باعث محکومیت و افشای امکاناتی می شد که رژیم ایران در اختیار داعش می گذارد، مصادره کردند. التغییر گفت: به دنبال برملا شدن این رسوایی، رژیم ایران یک هیأت نظامی برجسته را برای امضا یادداشت تفاهم عبور و مرور بین دو کشور، به بغداد فرستاد.

تلویزیون التغییر در ادامه گزارش خود گفت: پاسپورتهایی که مهر ورود رسمی به ایران در آنها دیده می‌شود، در جیب لباس کسانی که در بمبارانهای هوایی آمریکا کشته شده بودند، پیدا شده بود. یک افسر عالی رتبه در فرماندهی عملیات صلاح‌الدین در یک موضعگیری مطبوعاتی تأکید کرد که پس از این رسوایی و فاش شدن عکسهای این پاسپورتها، تعدادی از افسران تسلیم تهدیدات فرماندهان شبه نظامیان شدند و 19پاسپورت حاوی این اطلاعات را مصادره و از دسترس خارج کردند. این افسر عالیرتبه در فرماندهی صلاح الدین تصریح کرد: این پاسپورتها نشان دهنده دست داشتن رژیم ایران در وارد کردن نیروهای مسلح داعش در عراق بود و دولت می‌توانست از این مدارک به نفع خود در طرح متوقف کردن ورود عناصر داعش به کشور استفاده کند.

اسامه النجیفی معاون رئیس جمهورعراق در پی دیدارش با پادشاه اردن تصریح کرد: ما اجازه نخواهیم داد که مردممان یعنی عشایر منطقه را با افراد دیگری غیر ازخودشان برای دفاع از خاک این مناطق جایگزین کنند. این وظیفه ما بود که به آن قیام کردیم و درخواست ما مستقیما از پادشاه اردن بود و درخواست کردیم در این موضوع نقش داشته باشد تا عشایر در هماهنگی با دولت عراق تسلیح شوند. هم‌چنین از تمامی کشورهای عرب از جمله پادشاهی عربستان خواستیم که نقش تعیین کننده‌ای در این وظیفه که مبارزه با تروریسم و برگشت وضعیت عادی به عراق است، داشته باشند.

تلویزیون الحره عراق هم در گزارشی در رابطه با عواقب حضور شبه نظامیان در الانبار گفت: سنی‌ها شبه نظامیان را به حملات انتقامجویانه در اثنای جنگهای اخیر الانبار متهم می کنند هم‌چنین آنها از بازگشت به اوج خشونت فرقه گرایانه سالهای 2006تا 2007 در وحشت اند. در آن دوره تیمهای مرگ شبه نظامیان شیعی شهروندان را برپایه هویت آنها به قتل می رساندند. سنی ها همچنین می گویند که انبار هدف تکرار تجاوزات نیروهای عراقی در سایه حاکمیت مالکی است. سنیها در دوره حکومت مالکی از ظلم و ستمی که نیروهای ارتش و پلیس بر پایه فرقه گرایی، در حق آنها انجام می دادند شکایت داشتند و این دو نهاد را…(ارتش مالکی) توصیف میکردند. الحره افزود: …اخیراً دولت عراق دو دلی خود را نسبت به گسترش شبه نظامیان در ابعاد بالا در استان الانبار؛ … نشان داده است.

دنیس ناتالی کارشناس امور خاورمیانه و گزارشگر روزنامه لس آنجلس تایمز در عراق؛ در مصاحبه با تلویزیون الحره عراق گفت: قانع کردن سنی های عرب و جذب آنها اهمیت بیشتری از بمبارانهای هوایی یا دادن سلاح دارد و اصل دعوا به ورود شبه نظامیان فرقه‌گرا به الانبار می‌گردد. دنیس ناتالی افزود: به نظر من اگر شبه نظامیان شیعه وارد این مناطق بشوند و دست به اقدامات انتقامجویانه علیه سنی‌ها بزنند، درگیریهای بسیار سخت تر از درگیری با داعش پیش رو خواهد بود.

برت مک گرک معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور عراق و ایران اعلام کرد: موضع نخست وزیر عراق حیدر العبادی در رابطه با نفوذ رژیم ایران در عراق قاطع است و عبادی اقدام رژیم ایران را یک عملکرد خصمانه در رابطه با دولت عراق دانسته است. مک گرک در مصاحبه با تلویزیون سی ان ان گفت: … به رغم نفوذ رژیم ایران در عراق ولی یک محور گسترده مقاومت در برابر آن وجود دارد شامل آیت الله سیستانی و برداشت وی از تشیع در اسلام که با برداشت علی خامنه ای متفاوت است.
برت مک گرگ افزود: نخست وزیر عراق در سفرش به آمریکا از هرگونه اقدام رژیم ایران برای تشکیل یک نیروی وابسته به خود در عراق با قاطعیت صحبت کرد و این گونه طرحها را به عنوان اقداماتی خصمانه در قبال دولت عراق دانست.