گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا: محکومیت اعدام و شکنجه، مجازات وحشیانه، و سرکوب و سانسور توسط رژیم آخوندی

وزارت خارجة آمریکا گزارش سالانة حقوق بشر خود را منتشر کرد. ۴۵ صفحه از این گزارش به موضوع نقض حقوق بشر توسط رژیم آخوندی اختصاص یافته است.

گزارش سالانة وزارت خارجة آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۱۵، روز چهارشنبه توسط جان کری وزیر خارجة آمریکا به کنگره تحویل داده شد. کری این گزارش را در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر وزارت خارجه در واشینگتن، به مطبوعات معرفی کرد.
گزارش وزارت خارجة آمریکا در ارتباط با ایران، نخست در یک مقدمه، رژیم آخوندی را یک حکومت مذهبی بر پایة ولایت فقیه توصیف کرده و سپس خلاصه‌یی از جنبه‌های عمدة نقض حقوق بشر را که در این گزارش به آن پرداخته شده، ذکر می‌کند؛ از جمله:
محدودیت شدید آزادی‌های مدنی، شامل آزادی تجمع، تشکل، آزادی بیان از جمله از طریق اینترنت، مذهب و مطبوعات.
فقدان انتخابات آزاد و عادلانه
سوء استفاده از روند دادرسی ‌همراه با به‌کارگیری فزایندهی مجازات اعدام برای مواردی که جزو جدی‌ترین جرایم نیستند و یا علیه متهمان نوجوان.
گزارش وزارت خارجة آمریکا سپس به نمونه‌های دیگری از نقض حقوق بشر توسط رژیم پرداخته و این موارد را ذکر کرده است:
دستگیری‌های خودسرانه و غیر قانونی، شکنجه، قتل، ناپدید شدن، رفتار یا مجازات‌های بی‌رحمانه، غیر انسانی یا تحقیرآمیز از جمله قطع اعضای بدن و شلاق‌زدن
خشونت و سرکوب با انگیزة سیاسی
شرایط سخت و تهدیدکنندة حیات در مراکز بازداشت و زندان‌ها
این گزارش در این رابطه به نمونه‌هایی از مرگ در بازداشت، دستگیریهای خودسرانه و بازداشت‌های طولانی و گاه انفرادی بدون محاکمه اشاره کرده و سپس با تأکید بر فقدان محاکمات عادلانه در سیستم قضایی رژیم تصریح می‌کند که این امر به اجرای اعدام بدون روند دادرسی عادلانه منجر می‌شود.
گزارش وزارت خارجة آمریکا هم‌چنین به وجود زندانیان سیاسی، سرکوب روزنامه‌نگاران، سانسور مطبوعات، فساد رسمی، تبعیض و خشونت قانونی و اجتماعی علیه زنان، قومیت‌ها و پیروان مذاهب مختلف و محدودیت‌های شدید حقوق کارگری اشاره کرده است.
بعد از این مقدمه، گزارش وزارت خارجة موارد ذکر شده را با جزییات بیشتر تشریح کرده است.
این گزارش آمار اعدام‌ها توسط رژیم آخوندی در سال ۲۰۱۵ را بیش از ۹۶۴ مورد، شامل ۳۳ اعدام در ملاء عام و اعدام ۴ نفر که حین ارتکاب جرم انتسابی نوجوان بوده‌اند ذکر کرده و سپس تأکید می‌کند، گزارش سازمان‌های غیر دولتی نشان می‌دهد که آمار واقعی اعدام‌ها، بسا فراتر از این است.
در گزارش وزارت خارجه هم‌چنین آمده است که قانون حکومت آخوندی اعدام‌ها را بر پایة اتهاماتی هم‌چون «اقدام علیه امنیت ملی»، «دشمنی با خدا» (محاربه) و توهین به خمینی و خامنه‌ای توجیه می‌کند. قضات رژیم به‌طور مکرر از محاربه برای اتهام‌زدن به مخالفان سیاسی و روزنامه‌نگاران استفاده می‌کنند.
گزارش خاطرنشان می‌کند که رژیم در ۲۰ فوریه سال گذشتة میلادی، شش هموطن کرد از جمله زندانیان سیاسی علی و حبیب افشاری را به اتهام محاربه و «فساد فی‌الارض» اعدام کرده و خانواده‌هایشان از به خاک‌سپردن آنها و برگزاری مراسم تشییع جنازه منع شدند.
وزارت خارجة آمریکا در قسمت مربوط به زندانیان سیاسی در گزارش سالانة خود نوشته است، در سال ۲۰۱۵ حکومت ایران دانشجویان، روزنامه‌نگاران، وکلا، فعالان سیاسی، فعالان حقوق زنان، هنرمندان و اعضای اقلیت‌های مذهبی را دستگیر کرد، بسیاری را به اتهاماتی هم‌چون «تبلیغ علیه نظام» و توهین به خامنه‌ای متهم کرد و با چنین مواردی به‌عنوان محاکمات امنیتی برخورد کرد.
بنا به گزارشات، حکومت ایران هم‌چنین افرادی را بر پایة اتهامات جنایی هم‌چون قاچاق مواد مخدر دستگیر کرد، در حالی که اتهام اصلی آنها سیاسی بوده است. براساس گزارش‌ها، رژیم ایران افرادی را به‌مدت سال‌ها بر پایة اتهامات بی‌اساس هواداری از گروه‌هایی که ادعا می‌کند تروریست هستند در زندان نگه داشته است.
مقامات رژیم ایران روزنامه‌نگار و مدافع حقوق بشر نرگس محمدی را در روز ۵ مه دستگیر کردند و او را از جمله به «تبلیغ علیه نظام» متهم کردند.... او به‌طور مکرر از رسیدگی درمانی منع شده است.
یکی دیگر از موضوعات مورد اشارة گزارش سالانة حقوق بشر وزارت خارجة آمریکا مرگ‌های مشکوک در زندان‌های رژیم آخوندی است؛ گزارش در این رابطه به نمونة مرگ مشکوک زندانی سیاسی مقاوم شاهرخ زمانی در زندان گوهردشت کرج اشاره و تصریح شده است، این مدافع حقوق کارگری باتهام تلاش برای تشکیل یک اتحادیة کارگری به ۱۱ سال حبس محکوم شده بود؛ بر روی بدن او علائمی از کبودی به چشم می‌خورد.
در گزارش وزارت خارجه سایر موارد نقض حقوق بشر و جنایات رژیم در زمینه‌های مختلف نیز با جزییات بیشتری ذکر شده است.
سایت وزارت خارجة آمریکا - ۲۶ فروردین ۹۵