تصویب بررسی و پیشبرد لایحه تحریمهای جدیدعلیه سپاه پاسداران با رای قاطع بیش از ۹۰ سناتور

بعد از ظهر چهارشنبه سنای آمریکا، به‌رغم برخی از درخواست‌های مماشاتگرانه برای به تعویق انداختن رأی‌گیری، با اکثریت قاطع ۹۱ رأی مثبت در برابر ۷ رأی منفی، به پیگیری دستور کار سنا برای بررسی و تصویب لایحه دوحزبی اعمال تحریم‌های جدید علیه رژیم آخوندی، رأی داد.

خبرگزاری رویتر گزارش داد: «سنای آمریکا با اکثریت قاطع به پیشبرد لایحه‌ای رأی داد که تحریم‌های جدیدی را علیه رژیم ایران تصویب خواهد کرد. با این اقدام، راه برای رأی‌گیری بعدی به‌منظور تصویب این لایحه هموار شد».

روز پنجشنبه اجلاس سنای آمریکا برای بررسی این لایحه ادامه پیدا کرد.

تصویب بررسی و پیشبرد لایحه تحریمهای جدیدعلیه سپاه پاسداران با رای قاطع بیش از ۹۰ سناتور

در این جلسه، سناتور میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا، ضمن استقبال از تصویب پیگیری دستور کار لایحه تحریم‌های رژیم آخوندی با ۹۱ رأی مثبت، گفت: «ما باید به کارمان برای تصویب نهایی این لایحه ادامه بدهیم؛ این لایحه روشن می‌سازد که... رفتار تجاوزکارانه رژیم ایران... و مداخلات آن در منطقه خاورمیانه باید متوقف شود... دولت اوباما تمایلی به هیچ‌گونه اقدامی که روی برجام تأثیر بگذارد، نبود. آنها این رویکرد را حتی وقتی رژیم ایران از تروریسم و شبه نظامیان شیعی حمایت می‌کرد و کشتی‌های آمریکا را مورد اذیت و آزار قرار می‌داد... ادامه دادند... پیش‌برد این لایحه این نکته منطقی را روشن می‌سازد که که ضروریست آمریکا از یک استراتژی جامع برای پاسخ‌گویی به همه زمینه‌های تجاوزات رژیم ایران برخوردار باشد. این لایحه ابزارهای لازم بیشتری را در اختیار دولت کنونی قرار می‌دهد تا بتواند رویکرد قوی‌تری نسبت به دولت قبلی اتخاذ کند. لایحه شامل تحریم‌های الزام‌آور جدید موشک‌های بالیستیک، تحریم‌های جدید تروریسم و مکانیسمی برای تضمین اجرای بهتر تحریم تسلیحاتی علیه این رژیم است».
سناتور میچ مک‌کانل افزود: «می‌خواهم بار دیگر بر حمایت گسترده دوحزبی این لایحه تأکید کنم و همکارانم از هر دو حزب را تشویق می‌کنم که به کار مشترک ادامه بدهند تا بتوانیم آن را تصویب کنیم».

تصویب بررسی و پیشبرد لایحه تحریمهای جدیدعلیه سپاه پاسداران با رای قاطع بیش از ۹۰ سناتور

لایحه جدید دوحزبی سنای آمریکا با شماره اس ۷۲۲، تحریم‌های جدیدی را بر رژیم آخوندی به‌خاطر برنامه موشک‌های بالیستیک، انتقال تسلیحات، حمایت از شبه نظامیان افراط‌گرا و نقض حقوق بشر اعمال خواهد کرد. در این لایحه تحریم‌های مشخصی نیز علیه فعالیت‌های تروریستی سپاه پاسداران آخوندی در نظر گرفته شده است.

در جریان اجلاس سنای آمریکا درباره لایحه جدید تحریم‌های رژیم آخوندی، سناتور میچ مک‌کانل رهبر اکثریت سنا، سناتور چاک شومر رهبر دموکرات‌ها، سناتور جان مک‌کین رئیس کمیته قوای مسلح، سناتور منندز از اعضای برجسته دموکرات کمیته روابط خارجی و شمار دیگری از سناتورها، بر حمایت قوی دوحزبی از تصویب تحریم‌های جدید و بر لزوم حسابرسی از رژیم به‌خاطر نقض فاحش حقوق بشر، مداخلات تروریستی و برنامه موشک‌های بالیستیک تأکید کردند.

در جریان اجلاس روز چهارشنبه سنای آمریکا لایحه تحریم‌های رژیم آخوندی که توسط سناتور باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی ارائه شده و از ۵۵ حامی مشترک برخوردار است به بحث گذاشته شد.

سناتور میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا در سخنان خود، گفت: سناتورها امروز از فرصت به پیش‌بردن قانون دوحزبی مهم تحریم‌های رژیم ایران برخوردار خواهند شد.

پس از آن سناتور چاک شومر رهبر دموکرات‌ها در سنای آمریکا، تصریح کرد: ما این هفته لایحه دوحزبی برای اعمال تحریم بر رژیم ایران به‌خاطر آزمایش موشک‌های بالیستیک، نقض حقوق بشر و حمایت آشکار آن از تروریسم را بررسی می‌کنیم؛ من از این لایحه حمایت می‌کنم و در انتظار رأی دادن به آن هستم؛ مهم است که ما این کار را انجام بدهیم.

سناتور شومر در بخش دیگری از جلسه، اظهار داشت: «می‌خواهم به‌روشنی بگویم که دموکرات‌ها به قرار گرفتن لایحه (تحریم‌های رژیم ایران) برای رأی‌گیری در سنا، رأی خواهند داد؛ چون اغلب ما از آن حمایت می‌کنیم».

سناتور رابرت منندز از حزب دموکرات در شروع سخنان خود، گفت: «من امروز برای ابراز حمایت قوی خود از قانون سال ۲۰۱۷ برای مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کنندة رژیم ایران صحبت می‌کنم...».
وی با اشاره به حوادث روز چهارشنبه در تهران، گفت: «این وقایع به ما یادآوری می‌کند که... آمریکا و همه جامعه جهانی باید علیه تروریسم و افراط‌گرایی در همه اشکالش با هم متحد بشوند. این به معنی حسابرسی از حکومت‌هایی است که به تحریک، تأمین مالی و تشویق تروریسم ادامه می‌دهند. در حالی که مردم ایران امروز متحمل یک حمله وحشتناک شدند، واقعیت ناگوار این است که خشونت، بی‌ثباتی و درد و رنج انسانی عمیقی که خاورمیانه را به‌خطر می‌اندازد، اغلب اوقات به حکومت ایران مرتبط است. این رژیم در سراسر منطقه به ادامه سیاست‌هایی می‌پردازد که منافع امنیت ملی آمریکا را به‌خطر می‌اندازد و به حمایت از تروریسم و اعمال نفوذ بر... عوامل نیابتی در سراسر شام و یمن ادامه می‌دهد».
سناتور منندز، اضافه کرد: «در حالی که این حکومت به تأمین تروریست‌ها با پول، تسلیحات و منابع ادامه می‌دهد، مردم ایران هم‌چنان تحت یک رژیم سرکوبگر رنج می‌کشند که هیچ‌گونه احترامی برای حقوق بشر قائل نیست... ما نمی‌توانیم اجازه بدهیم چنین موضوعات بسیار مهمی برای آینده ما، تحت پوش سیاست‌های حزبی‌مان قرار گیرد...».
وی افزود: «حمایت دوحزبی گسترده‌ای از قانون مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کنندة رژیم ایران وجود دارد. از این‌که با سناتور کورکر، سناتور کاردین و شمار دیگری از همکارانمان بر روی لایحه‌ای کار کرده‌ام که حمایت نزدیک به ۶۰ حامی مشترک را کسب کرده است، خوشبختم... لایحه ما رئیس‌جمهور آمریکا را به اتخاذ یک استراتژی منطقه‌ای برای مقابله با تهدیدات... رژیم ایران در سراسر خاورمیانه فرا می‌خواند... در زمینة حقوق بشر، برخی تلاش دارند تصویر زیبایی را از اصلاحات در ایران ترسیم کنند. ولی با نگاهی دقیق‌تر متوجه نقض‌های حقوق بشری هشداردهنده و وحشتناک رژیم ایران می‌شویم... به همین دلیل لایحه ما، محدوده نقض‌های شایان تحریم را گسترش می‌دهد؛ از جمله علیه کسانی که مسئول کشتارهای فراقانونی روزنامه‌نگاران و فعالانی هستند که می‌خواهند سرکوب مردم ایران را افشا کنند... به طور خلاصه این لایحه پاسخی به دقت تدوین‌شده به تجاوزات رژیم ایران در خاورمیانه است».

سناتور منندز در بخش دیگری از سخنانش درباره هدف قرار گرفتن سپاه آخوندی توسط لایحه دوحزبی سنا، تصریح کرد: «سپاه پاسداران رسماً مسئول امنیت داخلی رژیم ایران است و نیرویی برابر با حدود ۱۰۰ هزار تن را در اختیار دارد. ولی هم‌چون بسیاری دیگر از نهادهای شبه نظامی-سیاسی در حکومت‌های غیر دموکراتیک در سراسر جهان، سپاه نفوذ بسیار گسترده‌ای بر اقتصاد و امور عمومی ایران دارد. بر روی کاغذ، نیروی قدس سپاه پاسداران، مسئول اصلی شبکه تروریستی رژیم ایران در سراسر جهان است و ایالات‌متحده آن را همین‌طور نام‌گذاری کرده است؛ اما واقعیت این است که سپاه پاسداران قدرت اقتصادی و سیاسی عظیمی در سراسر ایران دارد و این رژیم را قادر می‌سازد که به تأمین مالی و حمایت از تروریست‌ها در خاورمیانه و فراتر از آن بپردازد. به همین دلیل لایحه ما مشخصاً به تحریم‌های مرتبط با تروریسم علیه سپاه پاسداران فراخوان می‌دهد...».

در این جلسه سناتور جان مک‌کین در سخنان خود، گفت: «زمان حسابرسی آمریکا و جامعه جهانی از رژیم ایران از خیلی وقت پیش گذشته است. حسابرسی از این رژیم نه فقط بر سر التزاماتش طبق توافق اتمی، بلکه هم‌چنین به‌خاطر فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در سراسر خاورمیانه. این لایحه همین کار را شروع می‌کند؛ آن هم از طریق اعمال تحریم‌های جدید بر برنامه موشک بالیستیک رژیم ایران، اعمال تحریم‌های تروریسم بر سپاه پاسداران...، تحریم کسانی که... در نقض حقوق بشر نقش دارند و سخت‌تر کردن اجرای تحریم تسلیحاتی علیه رژیم ایران».

یکی دیگر از سخنرانان جلسه سنا، سناتور ریچارد بلومنتال از حزب دموکرات بود؛ وی گفت: «آن‌چه روز چهارشنبه در تهران رخ داد، متأسفانه گواه دیگری بر آن است که حمایت بی‌قید و شرط رژیم ایران از بشار اسد، مستقیماً خلاف منافع مردم ایران و تلاش‌های جاری ما برای شکست‌دادن داعش است. ما باید (رژیم) ایران را به‌خاطر فعالیت‌های بدخواهانة بسیارش...، از طریق افزایش و اعمال تحریم‌های قوی هدفمند، حسابرسی کنیم... ما باید رژیم ایران را به‌خاطر نقض‌های فاحش حقوق بشر و جنایات جنگی که... در سوریه مرتکب می‌شود، مورد حسابرسی قرار بدهیم».

سناتور بلومنتال هم‌چنین، گفت: «این لایحه شامل تحریم‌های مرتبط با تروریسم علیه اعضای سپاه پاسداران و وابستگان به آن است و از تحریم اعضای نیروی قدس فراتر می‌رود که هم‌اکنون هم تحت تحریم قرار دارند. این برنامه تحریم‌ها تحت هیچ عنوانی خلاف توافق اتمی با رژیم ایران نیست و آن را تضعیف نمی‌کند... کنگره باید هر اقدام ممکن را برای مجاز کردن تدابیر جدید علیه رژیم ایران انجام بدهد و تضمین کند که دولت جدید آنها را به‌طور مؤثر به‌اجرا بگذارد».