ارزیابی صندوق بین المللی پول

صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود ارزیابی مثبتی از اقتصاد عربستان و چشم اندازهای آن ارائه می دهد. به ویژه رهایی این اقتصاد از وابستگی به نفت.

کریستین لاگارد رئیس صندوق بین‌المللی پول در دیدار با وزرای اقتصادی و رؤسای بانک‌های مرکزی عربستان و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، نسبت به اصلاحات اقتصادی عربستان اظهار خوشبینی کرد.
به گزارش سایت رسمی صندوق بین‌المللی پول، کریستین لاگارد گفت: عربستان برای مقابله با افت چشمگیر قیمت نفت، تغییر سیاست‌های مالی عمده‌ای را آغاز کرده است. طرح «چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان» و «برنامه تحول ملی» حاوی اصلاحات بلندپروازانه برای کاهش اتکای کشور به درآمدهای نفتی، تحکیم رشد اقتصادی غیرنفتی و افزایش فرصت‌های شغلی است.
عربستان اردیبهشت ماه سال جاری طرح اصلاحات اقتصادی آن کشور برای ۱۵ سال آینده را اعلام کرد. بر پایه این طرح پنج درصد از سهام شرکت نفتی آرامکو که یکی از بزرگترین کمپانی‌های نفتی دنیاست به فروش خواهد رسید. ارزش این شرکت دولتی عربستان حدود دو هزار میلیارد دلار ارزیابی شده است.
ایجاد صندوق ذخیره ارزی به ارزش دو هزار میلیارد دلار برای توسعه شهرهای عربستان نیز از دیگر برنامه های اصلاحات اقتصادی عربستان است.
قیمت نفت از ۱۱۵ دلار در نیمه سال ۲۰۱۴ به حدود ۲۵ دلار در اواسط ژانویه ۲۰۱۶ سقوط کرد و هم‌اکنون حول ۵۰ دلار در نوسان است. عربستان حدود ۷۰ درصد از درآمد خود را از محل صادرات نفت تامین می‌کند.