مخالفتهای گسترده نمایندگان پارلمان و نیروهای ملی و دموکراتیک عراقی با سفر رئیس مجلس رژیم

سفر پاسدار لاریجانی به عراق با موجی از مخالفت اعضای پارلمان و شخصیتهای سیاسی این کشور روبرو شده است:
تلویزیون الشرقیه (13آبان88) گزارش داد: نزدیک به صد نماینده پارلمان عراق، علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم ایران را که در حال بازدید از عراق می باشد تحریم کردند.
 پارلمانترهای عراقی، علی لاریجانی را نماینده اشغال رژیم ایران در عراق می دانند.
الشرقیه افزود: اعضای پارلمان از ایاد السامرایی رئیس پارلمان که به محض ورود لاریجانی به عراق با وی دیدار کرد، خواستند تا لیستی از مدارک دخالتهای رژیم ایران در امور سیاسی و امنیتی عراق را به لاریجانی ارائه کند.
علی الصجری، نماینده پارلمان عراق، نارضایتی خود را از سفر علی لاریجانی به بغداد ابراز و اعلام کرد: 25 عضو مجلس نمایندگان عراق قصد دارند در یک نامه، خواستار توقف دخالتهای رژیم ایران در امور داخلی عراق شوند و نارضایتی خود را از سفر لاریجانی اعلام نمایند.

علی الصجری افزود سفر رئیس مجلس رژیم ایران به دو منظور صورت می‌گیرد. اولا برای اخراج سازمان مجاهدین خلق و ثانیا برای نزدیک کردن نظرات ائتلاف دولت قانون که ریاست آن با نوری مالکی است و ائتلاف ملی که مجلس اعلای انقلاب اسلامی و جریان صدر آنرا نمایندگی می‌کنند.
مرکز اطلاع رسانی دنگو باس نوشت: به نظر صجری رژیم ایران می‌خواهد به منظور رویارویی با نیروهای ملی و لیبرال، لیستهای دولت قانون و ائتلاف ملی را به توافق برساند تا پیروزی این دو لیست را در انتخابات پارلمانی آینده عراق تضمین نمایند.
تلویزیون العربیه گزارش داد: تعدادی از اعضای پارلمان عراق به این دیدار لاریجانی از بغداد اعتراض کردند و خواستار عدم استقبال از وی به دلیل سیاستی شدند که به گفته آنها رژیم ایران در عراق دارد.
اسامه النجیفی رئیس تجمع العراقیون گفت: این دیدار قابل قبول نیست و تاکید می کنیم که ما در این رابطه همکاری نخواهیم کرد و مطلقا از این مرد استقبال نخواهیم کرد
تلویزیون الرافدین عراق نیز گزارش داد: روشن نیست که آیا در دیدار لاریجانی از عراق تعرض های رژیم ایران به حقوق عراق در زمینه آب و بمباران مستمر روستاهای مرزی عراقی مطرح خواهد شد یانه.
از طرفی دیگر تعدادی از نمایندگان مجلس فعلی مخالفت خود را با دیدار علی لاریجانی از بغداد بدلیل نقش منفی و دخالتهای رژیم ایران در عراق ابراز داشتند. این نمایندگان گفتند مخالفتشان با دیدار لاریجانی بدلیل نقش منفی ایران در عراق و ارسال سلاح برای گروههای مسلح و قطع آب و تعرض به ثروت های ملی عراق می باشد. آنها گفتند که این دیدار مورد استقبال نیست و برای متحد کردن فراکسیون های طایفه ای و فشار به فراکسیونهای مشخصی برای ورود به انتخابات می باشد.
تلویزیون الحره نیز گزارشی از مخالفت اعضای پارلمان و شخصیتهای عراقی با سفر پاسدار لاریجانی به عراق پخش کرد:
 برخی طرفهای پارلمانی مخالفت و انتقاد خود نسبت به دیدار لاریجانی را ابراز داشتند و به سرعت با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی موضع مخالف و ناخشنودی خود را ن اعلام کردند. این اقدام به تعبیر آنها بخاطر نقش منفی رژیم ایران در عراق از طریق ارسال سلاح و حمایت از افراد مسلح و قطع آب بر عراق می باشد.
 اسامه النجیفی رئیس لیست عراقیون: رژیم ایران سیاستهای ظالمانه ای را در قبال عراق پیش برده است. به عراق سلاح ارسال نموده و نیروهای شبه نظامی را آموزش داده و آب را قطع کرده و به ثروت نفتی عراق تجاوز کرده و تلاش زیادی برای دامن به فتنه طائفی در عراق به عمل آورده است.
عزالدین الدوله عضو مستقل پارلمان عراق: تا این لحظه طرف ایرانی به ما نشان نداده است که در حل هر مشکلی از مشکلات بلاتکلیف بین دو کشور جدی بوده است، بلکه بالعکس در صحنه عراق دخالت می کند و تلاش می نماید که بر تصمیم گیری سیاسی در عراق اثر بگذارد.
گزارشگر الحره: اعضای پارلمان از جبهه توافق این دیدار و زمان آن را اقدامی می دانند که لاریجانی از طریق آن می خواهد بر دو فراکسیون ائتلاف ملی عراق و ائتلاف دولت قانون برای ورود به انتخابات پارلمانی آینده و روند سیاسی در یک لیست واحد به عنوان نماینده موجودیت شیعی در عراق فشار وارد کند.
احمد العوانی نماینده پارلمان از جبهه توافق: منابعی هستند که تاکید می کنند که لاریجانی بعد از اختلافاتی که در ایران بروز کرد و به دلیل خرابی اوضاع داخلی ایران، برای متحد کردن دو ائتلاف به منظور تشکیل یک لیست شیعی قوی برای ورود به انتخابات آینده به عراق آمده است.
مخالفتهای گسترده نمایندگان پارلمان و نیروهای ملی و دموکراتیک عراقی با مداخلات حکومت آخوندی و سفر رئیس مجلس رژیم، در خبرگزاریهای بین المللی منعکس شد.
خبرگزاری فرانسه (13آبان88)گزارش داد:
چندین تن از اعضای سنی پارلمان عراق با سفر لاریجانی اظهار مخالفت کردند. رژیم ایران مدت هشت سال با عراق درجنگ بود که باعث از دست رفتن جان حدود یک میلیون نفرگردید.
اسامه النجیفی گفت رژیم ایران به عراق سلاح ارسال میکند و آب را به روی جنوب این کشور می بندد.
اسامه النجیفی با اشاره به چند حزب شیعی عراق گفت « سفر لاریجانی به عراق یک سفر مطلوب نیست و با انگیزه حمایت از لیستهای بسته در انتخابات عمومی عراق که برای ماه ژانویه برنامه ریزی شده صورت می‌گیرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس(13آبان88) گزارش داد: در حالی که اعضای پارلمان عراق مشغول بحث در مورد پیش نویس قانون انتخابات هستند، دیدار روز چهارشنبه علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم ایران، فریادهایی را از جانب برخی از اعضا پارلمان عراق در اعتراض به دخالت سیاسی رژیم ایران برانگیخت.
اسامه النجیفی قانونگذار سنی گفت: این سفر مطلوب نیست و با انگیزه های مثبت صورت نگرفته است.
آسوشیتدپرس افزود: رهبران سنی و بسیاری از شیعیان عراق همواره به رابطه‌ با رژیم ایران با دیده شک نگاه کرده‌اند، آنها نگران دخالت بیش از حد رژیم ایران در عراق هستند.
ولید شرکه نمایندة پارلمان عراق از لیست کردی هشدار داد رژیم ایران در انتخابات عراق مداخله می کند.
به گزارش تلویزیون الحره(12آبان88)، وی گفت: رژیم ایران با حمایت از برخی جریانات سیاسی عراق بر سر راه انتخابات سراسری مانع تراشی می کند.