اعتراضات مردم و نیروهای سیاسی عراق علیه جنایتها و دخالتهای رژیم آخوندی و سفر لاریجانی به این کشور

اعتراضات مردم و نیروهای سیاسی عراق علیه جنایتها و دخالتهای رژیم آخوندی و سفر لاریجانی به این کشور بالا میگیرد.
رسانه های عراق گزارش دادند: دیدار دکتر طارق الهاشمی، نایب رئیس جمهور عراق با علی لاریجانی، شاهد اختلافات زیادی در نقطه نظرات بود.
خبرگزاری اصوات العراق نوشت: یک منبع مطلع درباره دیدار روز پنجشنبه نایب رئیسجمهور طارق الهاشمی و رئیس مجلس رژیم ایران، علی لاریجانی، گفت: این دیدار شاهد اختلافات زیادی در نقطه نظرات طرفین بود.
این منبع به خبرگزاری اصوت العراق گفت: نایب رئیسجمهور، طارق الهاشمی با رئیس مجلس ایران علی لاریجانی، پنجشنبه شب برای گفتگو در مورد تعدادی از مسائل مورد علاقه طرفین دیدار کرد، اما این دیدار شاهد اختلافات زیادی بر سر نقطه نظرات طرفین در مورد مسائل طرح شده توسط لاریجانی طی سفرش به بغداد، بود.

این منبع افزود: هاشمی با تعدادی از درخواستهای لاریجانی از عراق، از جمله عفو برخی از ایرانیان زندانی در دستگاههای امنیتی که بدلیل ورود غیرقانونی به عراق دستگیرشدهاند، مخالفت کرد.
وی گفت: طارق الهاشمی از گفتگو در باره زندانیان ایرانی تا تعیین تکلیف موضوع عراقیان زندانی در ایران خودداری کرد.

روزنامة المشرق(14آبان88): علی الصجری، نماینده پارلمان عراق و دبیرکل «جریان مردم»، مخالفت نمایندگان مجلس عراق با دیدار لاریجانی از عراق را ابراز کرد و گفت: 25 نماینده پارلمان تصمیم گرفتند سندی که خواستار توقف دخالتهای رژیم ایران در امور عراق است را امضا کرده و این دیدار را غیر قابل قبول بدانند. الصجری در ادامه گفت: دیدار لاریجانی دو هدف را در پی دارد: اول اخراج مجاهدین خلق از عراق و دوم نزدیککردن لیست دولت قانون به رهبری نوری مالکی و لیست ائتلاف ملی شیعی، متشکل از مجلس اعلای اسلامی و جریان صدر میباشد.
 وی اضافه کرد رژیم ایران میخواهد آنها را برای مقابله با نیروهای ملی و لیبرال و تضمین پیروزی آنها در انتخابات آینده به وحدت برساند.

تلویزیون بغداد(13آبان88) :در فضایی که عراق را فراگرفته است و مهمترین آن تاریخ طولانی از دخالتهای منفی رژیم ایران در امور داخلی عراق می باشد، علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم ایران در راس یک هیات به عراق آمد.
منابعی فاش ساختند که ایاد السامرائی، رئیس پارلمان عراق، بحثهایی را با هیات ایرانی باز خواهد کرد که شامل چندین پرونده ازجمله وجود قرارگاههای آموزشی شبه نظامیان مختلف در ایران در اوج درگیریهای طایفی در عراق در سال 2006 می باشد. زیرا که در این وضعیت بود که جان دهها هزار عراقی بیگناه توسط آن شبهنظامیان گرفته شد و جهان تا به امروز شاهد ورود هزاران بسته انفجاری و چسبنده است که از ایران به عراق وارد می شود.
تلویزیون بغداد افزود: همچنین اسرایمان را فراموش نمیکنیم که طی جنگ ایران و عراق از سال1980تا 1988 به اسارت در آمدند و گزارشات حاکی است که آنها هنوز در زندانهای ایران زندانی هستند.
علاوه بر این، پرونده زندانیان و پناهندگان عراقی در ایران نیز میباشد. پرونده هواپیماهای عراقی که در سال 1990به امانت گذاشته شده بودند و تا بحال به عراق برگردانده نشدهاند. این علاوه بر زیانهایی است که به عراقیان و بخصوص کشاورزان از طریق قطع آب رودخانههایی که به عراق میریزد وارد آمده است. این وضعیت باعث از بین رفتن کشاورزی شد ولی دولت دربارة آن سکوت مطلق کرده بود.
عمر الجبوری نماینده پارلمان عراق، خواستار گشودن پروندههای دخالت رژیم ایران در امور داخلی عراق گردید. الجبوری گفت پروندههای زیادی با رژیم ایران وجود دارد که معلق مانده و تعیین تکلیف نشده است. وی خاطر نشان کرد رژیم ایران آب رودخانههایی که به عراق میریزد را قطع کرده است و به مرزهای عراق تجاوز کرده و سلاح و مواد منفجره بمنظور ناآرام کردن وضعیت امنیتی وارد عراق نموده است.

به نوشته سایت صوت العراق(113آبان88) خبرگزاری آکی ایتالیا نوشت: نمایندگان پارلمان عراق وابسته به تجمع «عراقیون» به رهبری اسامه النجیفی و فراکسیون گفتگوی ملی به رهبری صالح مُطلک، نارضایتی خود را از سفر لاریجانی رئیس مجلس رژیم ایران به بغداد ابراز داشتند، چرا که به گفته آنها مقامات جمهوری اسلامی «مسئول حملات تجاوزکارانه به عراق» هستند.
النجیفی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرگزاری آکی ایتالیا، از ایاد السامرایی، رئیس پارلمان عراق خواست از لاریجانی استقبال نکند تا رژیم ایران سیاستهای ظالمانهاش را در قبال عراق تغییر دهد. وی گفت: مقامات ایرانی پیوسته مسئول بسیاری از اَعمال تجاوزکارانه در حق عراق بوده اند. از جمله این اَعمال، جلوگیری از ورود آب به عراق، مصادره منابع نفتی عراق و دست داشتن مستقیم در حمایت مالی و آموزش شبهنظامیان، برای بیثباتکردن امنیت و فتنهانگیزی طائفهای در کشور میباشد.
اسامه النجیفی افزود: ما در تجمع عراقیون سفر لاریجانی به کشورمان را نادیده گرفتن حقوق و مطالبات عراق میدانیم و مخالف هرگونه نزدیکی از هر نوعی با مسئولین رژیم ایران هستیم تا زمانی که آنها گامهای ملموسی که حاکی از حسن نیت باشد، بردارند.
محمد تمیم، نماینده فراکسیون گفتگوی ملی نیز مخالفت فراکسیونش با سفر لاریجانی به عراق را ابراز داشت. وی طی اظهاراتی به خبرگزاری آکی ایتالیا گفت: چندین موضوع بلاتکلیف بین ما و رژیم ایران وجود دارد. این موضوعات نشاندهنده استمرار دخالتهای منفی تهران در امور داخلی عراق است. آنها اقدام به بستن رودخانههایی که به اروند رود میریزند کرده اند. اضافه بر آن و بهرغم گذشت نزدیک به دو دهه از پایان جنگ عراق و ایران، آنها پرونده اسرا و مفقودین عراقی را بطور نهایی تعیین تکلیف نکرده اند.

احمد العلوانی، نماینده پارلمان عراق، سفر پاسدارعلی لاریجانی به این کشور را با هدف دخالت بیشتر در عراق و پیشبردن طرحهای فرقه یی دانست.
به گزارش تلویزیون بغداد(14آبان88)، العلوانی دربارة سفر لاریجانی به عراق گفت: این دیدار توسط رئیس مجلس کشوری انجام می شود که در تصمیم گیریهای سیاسی و پرونده امنیتی عراق دخالت دارد. نماینده پارلمان عراق افزود: سفر لاریجانی ظاهراً یک دیدار رسمی است اما واقعیت این است که او به عراق آمده تا فضا را بین ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملی عراق بهبود ببخشد تا یک فراکسیون بزرگ تشکیل بدهند و عراق به نقطه اول خود یعنی سمتگیری فرقهیی بر گردد و عراق میدانی برای درگیریهای سیاسی و فرقهیی شود.

حیدر ملا، از اعضای جنبش ملی عراق، دربارة سفر رئیس مجلس ارتجاع به بغداد و تلاش وی برای یک کاسه کردن لیستهای انتخاباتی دستنشاندگان رژیم در عراق، گفت: گفتگو بین دو لیست ائتلاف ملی عراق و ائتلاف دولت قانون در دو ماه گذشته در جریان بود، ولی روشن شد توافق و ادغام این دو ائتلاف در همدیگر، نیاز به تأییدیه آقای علی لاریجانی داشته است. متأسفانه امروز موضوعات حساس جامعه عراق را اشخاصی چون علی لاریجانی مشخص میکنند. یکی از این موضوعات، قانون انتخابات میباشد.
حیدر ملا که با تلویزیون الحره (13آبان88)گفتگو میکرد افزود: مردم عراق امروز مخاطرات دخالتهای رژیم ایران در صحنه در عراق را درک میکنند،کما اینکه خطرات ناشی از بروز ائتلافی با بار و مضمون فرقهیی، همانطور که در انتخابات 2005 رخ داد را درک می کنند و لذا وقتی ائتلافها با عنوانهای ملی چه ائتلاف ملی عراق و چه ائتلاف دولت قانون اعلان شدند ما هشدار دادیم و الان نیز می گوییم که عنوان و اسم و رسم ملی بر خود گذاشتن کافی نیست.

تلویزیون الشرقیه(12آبان88) خبر داد: برخی منابع در لیست ائتلاف ملی عراق گفتند که طارق نجم عبدالله، مدیر دفتر نوری المالکی چند روز قبل در تهران گفتگوهایی جدی با طرفهایی در لیست ائتلاف شیعی به منظور ادغام لیست ائتلاف با لیست ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری المالکی انجام داده است. برخی منابع دیگر در بغداد گفتند که این هیأت که شامل احمد چلبی و جلال الدین صغیر از لیست ائتلاف و طارق نجم از لیست ائتلاف دولت قانون بوده در حضور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و منوچهر متکی وزیر خارجه ایران گفتگو کرده اند.