ادامه بازتابهای خیزش 16آذر در رسانه های بین المللی

روزنامه واشینگتن پست(17آذر88) گزارش داد: بدنبال تظاهرات روز دانشجو، شاهدان گفتند، هزاران تن از اعضای بسیج در روز سه شنبه به محوطه دانشگاه تهران یورش بردند و به گروهی از دانشجویان معترض حمله کردند. اعضای بسیج در حالیکه مسلح به چماقهای فلزی، باتونهای برقی و گاز اشک آور بودند، در ابتدا یک گروه حدودا 700 نفره دانشجویان را که در جلوی دانشگاه فنی، جمع شده بودند، محاصره کرده و سپس به آنها حمله کردند. نیروی انتظامی در خارج دانشگاه با تمام قوا در خیابانهای اطراف بوده و دانشگاه را محاصره کرده بودند.
 یک دانشجو بنام حامد در یک مصاحبه تلفنی گفت: آنها شیشهها را شکستند و برخی از ما را با قطعات شیشه زخمی کردند. ما در جلو

 ورودی دانشکده آتش روشن کردیم، ولی آنها به داخل دانشکده ریختند و زد و خورد به کریدورهای دانشکده کشیده شد. شاهدان گفتند سرویس تلفنهای همراه در منطقه قطع شده بود. دانشجویان به مقاومت برخاستند.
واشینگتن پست افزود: دانشجویان ضد رژیم اعلام کرده اند که اعتراضات بیشتری برگزار خواهد شد.
پیش از این، دادستان کل، محسنی اژهای اخطار داده بود که از این نقطه، ما رحمی به معترضین یا خانواده هایشان نخواهیم کرد.

مجله نیوزویک(16آذر88) قیام 16آذر را بیانگر رادیکالیزه شدن قیام مردم ایران علیه رژیم آخوندی دانست.
نیوزویک نوشت :ویدیوها، عکس ها و نوشته هایی که درسایت های مخالفان و یوتیوپ گذاشته شده، نشان می دهد که تظاهرکنندگان رادیکالیزه شده اند.
یکی از شعارها در تهران ” خامنهای قاتله ، ولایتش باطله” بود. شعار دیگری این بود ” شعار ملت ماست دین از سیاست جداست”. اما احتمالا بیشترین چیزی که می گفتند: ” موسوی بهانه ست، کل نظام نشانه ست”، که اشاره به موسوی می باشد.

برای اولین بار در تاریخ 30ساله رژیم تظاهرکنندگان پرچم ایران را بدون علامت الله آن حمل کردند. وال استریت ژورنال(17آذر88) که این خبر را در مطلبی در مورد تظاهرات روز شانزدهم آذر درج کرده، نوشت: دانشجویان وارد درگیری مستقیم تری با دولت ایران شدند. تصاویر خامنه ای و خمینی به آتش کشیده شد و شعارهایی مبنی بر جدایی دین از دولت سر داده شد.
وال استریت ژورنال در ادامه این مطلب افزود: عوامل رژیم ایران از تظاهرکنندگان فیلم و عکس تهیه می کردند) در تصویری از یوتیوب خانم جوانی فریاد میزند عکس مرا بگیر ولی نمیتوانی مرا ساکت کنی.

تلویزیون الجزیره (18آذر88)گزارش داد: بهدنبال سلسله انفجارهای روز سه شنبه عراق، پارلمان این کشور نخست وزیر نوری المالکی، وزیر کشور جواد البولانی و وزیر دفاع عبدالقادر جاسم العبیدی و چندین مقام دیگر را احضار کرد.
این اقدام بعد از انفجارهای روز سه شنبه بغداد صورت می‌گیرد که منجر به کشته شدن 130نفر گردید. آنها متهم به کوتاهی در قبال حفاظت از مردم هستند.
 الجزیره افزود: این سومین بار است که بغداد شاهد تهاجماتی به این ابعاد از ماه اوت گذشته می‌باشد که به مثابه آزمایش سخت دیگری در برابر دولت است.