بازتاب قیام قهرمانانه مردم ایران در رسانه های خبری بین المللی

روزنامه واشینگتن پست، طی مقاله یی پیرامون بیحاصلی سیاست مماشات در قبال رژیم آخوندی و در انتقاد به غفلت اوباما از تحولات قیام مردم ایران، نوشت: مساله مردم، دیگر انتخابات نیست. انقلاب در ایران شروع شده و مردم سرنگونی میخواهند. حتی اگر دنبال راه حل بحران اتمی هستید، سرنگونی رژیم و پیروزی قیام مردم، بهترین راه حل بحران اتمی است.
واشینگتن پست مینویسد: سال 2009  به پایان می رسد و ما یک سال را از دست دادیم. سالی که به مانند هرسال دیگری نبود. بلکه سال یک انقلاب بود که با انتخاباتی اعتراض آمیز شروع شد و در این هفته در تظاهرات سوگواری برای مرگ حسین علی منتظری، اوج  گرفت.  جنبش مردم دیگر خواستار شمارش  مجدد انتخابات بسرقت رفته نبود بلکه، خواستار سرنگونی دیکتاتوری مذهبی بود.

 واشینگتن پست با اشاره به سکوت و کنار کشیدن در مقابل رژیم آخوندی می نویسد: این موضوع، بسیارمهم است ، بدلیل آنکه انقلابات درلحظه ای استثنایی در چرخش نامحسوس تاریخ ،  زمانیکه خلقها و مشخصاً حاکمان ، تشخیص دهند که این رژیم اختیار آسمانی خود را ازدست داده است، موفق می شوند... ولی اوباما اینقدر ازواقعیت امروز ایران دور افتاده که در روز 13آبان که رژیم برای ابراز نفرت از آمریکا تظاهرات می کند، تظاهرکنندگان مخالف رژیم  ایران هم  شعار می‌دادند اوباما با ما هستی یا با اونا یعنی با حاکم سرکوبگر؟
واشینگتن پست مینویسد: این بی‌تفاوتی سردو یخ، چیزی بیشتر از خیانت، به  ارزشهای ماست. این یک اشتباه استراتژیک از نوع ردیف اول است. حتی اگر حقوق بشر را فراموش کنید. و فرض کنید فقط در مورد مقوله اتمی می‌خواهید کار کنید. چطور می‌خواهید آن را خنثی سازید؟ مذاکرات به جایی نرسیده است و هر تحریمی هم ملل‌متحد اعمال کند باز ضعیف، محدود، با اکراه و غر و لند و دیر خواهد بود.
مقاله واشینگتن پست سپس در پاسخ به این سوال که چه باید کرد، می نویسد: فشار از بیرون - - قطع مواد بنزینی بطور مثال - - تکمیل و افزایش فشار از درون. این فشار باید با هدف قرار دادن نه تنها تغییر سیاست اتمی فعلی این ر ژیم که هیچگاه پیش نخواهد آمد بلکه با تغییر خود رژیم صورت گیرد.
یاد آوری می کنیم که وال استریت ژورنال نیزسه روزپیش در مقاله ای با عنوان طغیان مردم در ایران، باتاکید برهمین مضمون نوشت: درحالی که مهلت ماه دسامبر بدون هیچ امتیازی از جانب رژیم تهران به پایان رسیده،کاخ سفید همچنان خواستارگفتگو نیزمیشود، اما تیک تاک ساعت جامعه ایران هم اکنون سریعتر از ساعت هسته ای آن میزند.....یک رژیم جدید در تهران بهترین راه حل مسالمت آمیز برای متوقف کردن برنامه هسته ای رژیم ایران است. آیا نباید سیاست آمریکا در مسیر دستیابی به این هدف هدایت شود؟
سایر رسانه های آمریکا واروپا نیز دراین روزها با تاکیدبراعتلای قیام مردم ایران، سیاست مماشات را مورد انتقاد قرارمی دهند و بر ضرورت تغییردموکراتیک درایران بدست مردم ومقاومت ایران که طی سالهای گذشته به عنوان راه حل جامع بحرانهای ناشی از حاکمیت فاشیسم مذهبی، ازسوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت پیوسته خاطرنشان شده، تاکید میکنند.

مجله آمریکایی ویکلی استاندارد(3دی88) نوشت: در سال 2009، ما سعی کردیم با رژیم ایران وارد تعامل شویم. بگذارید در سال 2010 تغییر آن را امتحان کنیم.
این مجله بعد از اشاره به شکست سیاست تعامل با رژیم ایران، میافزاید: روشن باشد که مشکل، رژیم ایران است و تنها راهحل، تغییر این رژیم است. اوباما یک فرصت منحصر به فرد را در انتخابات تابستان برای متزلزل کردن رژیم از دست داد.
ویکلی استاندار با اشاره به اینکه زمان آن رسیده که اوباما، علامتی از یک تغییر چشمگیر در استراتژی ارائه دهد، مینویسد: اوباما باید بسرعت و قاطعانه، بعد از سال نو، چهار کار زیر را انجام دهد.
روشن سازد که در طرف اپوزیسیون ایران است و هر کاری که بتواند برای افزایش قدرت آنها انجام خواهد داد. شدیدترین تحریمهای ممکن را علیه رژیم ایران به خصوص در زمینه پالایش نفت اعمال کند. روشن سازد که حمایت رژیم ایران از تروریسم را تحمل نخواهد کرد و برای ممانعت از دستیابی آن به تسلیحات اتمی، گزینه استفاده از نیروی نظامی را از روی میز برنداشته است.

رادیو ان.پی.آر (3دی88) در آمریکا، در گزارشی از تظاهرات مردم ایران علیه رژیم آخوندی، قتل عام زندانیان مجاهد توسط رژیم آخوندی را میراثی توصیف کرد که همچون کابوس، رژیم را دنبال خواهد کرد.
در این گزارش با اشاره به درگذشت آقای منتظری، آمده است: اولین درگیری که منتظری را به دشمن دولت تبدیل کرد، اعتراض قاطع و علنی وی به قتلعام هزاران تن از اعضای مجاهدین که خواهان سرنگونی رژیم مذهبی حاکم هستند، بود. این رادیو گفت: در نامه معروفی به خمینی، منتظری قویاً قتلعام را محکوم کرد و آنرا عملی که بازتاب بدی در رژیم خواهد داشت، خواند. به جای اعتنا به فراخوان وی، ماشین تبلیغاتی جمهوری اسلامی بهشدت تلاش کرد وی را به عنوان فردی ضعیف و ناتوان که لیاقت رهبری را ندارد نشان دهد.

خبرگزاری رویتر(3دی88)   تهاجمات وحشیانه نیروهای امنیتی رژیم ایران به تظاهرکنندگان در دو شهر ایران را مورد توجه قرار داد و نوشت: تنشهای فزاینده در ایران، شش ماه بعد از یک انتخابات مورد منازعه، که جمهوری اسلامی را در عمیقترین بحران درونی خود بعد از سه دهه فرو برد، هم چنان ادامه دارد. نیروهای امنیتی ایران، مسلح به باتون و گاز اشک‌آور، روز گذشته با تظاهرکنندگان در دو شهر ایران درگیر شدند.
خبرگزاری رویتر یادآوری کرد‌: مراسم عاشورا، فرصت دیگری برای اپوزیسیون خواهد بود تا قدرتنمایی کند.

روزنامه لس آنجلس تایمز (3دی88) در گزارشی از تظاهرات مردم تهران نوشت: بر اساس گزارش شاهدان، هزاران تظاهرکننده به خیابانهای تهران آمدند و با نیروهای امنیتی درگیر شدند. این آخرین ناآرامیها در پایتخت این کشور در حالی صورت میگیرد که رژیم ایران خود را برای بروز خشونتها در سراسر کشور در روز عاشورا در آخر این هفته آماده میکند.

یونایتدپرس بین المللی(3دی88)  در گزارشی با عنوان اعتراضات علیه خامنهای به خشونت کشیده شد، به نقل از منابع مجاهدین خلق، نوشت: «مجاهدین خلق ایران گفتند اعتراضاتی که در نجفآباد علیه ولیفقیه، علی خامنهای صورت گرفت، به خشونت گرایید. این گروه مخالف رژیم ایران، گفت تظاهرکنندگان، شعارهایی علیه رژیم حاکم سر میدادند و جاده میان نجفآباد و اصفهان را مسدود کرده بودند. نیروهای دولتی با مردم درگیر شده و تنی چند از معترضان زخمی شدند.