فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۶۵ شهر از ۱۷۷ هزار و ۳۰۰ نفر بیشتر است


فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۶۵ شهر از ۱۷۷ هزار و ۳۰۰ نفر بیشتر است

•    سخنگوی وزارت بهداشت رژیم: بیشترین میزان مرگ در یزد، کردستان، اردبیل و خراسان جنوبی گزارش شده است
•    رئیسی: در تهران به‌طور خاص وضعیت کاملاً شکننده است، ممکن است دوباره به وضعیت قرمز برگرده و ما مجبور بشیم دوباره محدودیتها را تشدید کنیم
•    معاون وزارت بهداشت: تهران به دلیل جمعیت بالا و رونق اقتصادی، شکننده است و می‌تواند شرایط پایتخت را تغییر دهد.
•    دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۳ بیمار کرونا در مراکز درمانی استان جان باخته‌اند
•    دانشگاه پزشکی گلستان: در ۱۰ روز اخیر فوتی های دو رقمی بوده است. وضعیت در برخی از شهرها افزایشی است بندرترکمن جزو هفت شهر کشور است که شرایط آن بالاتر از قرمز است

سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۶۵ شهر از ۱۷۷ هزار و ۳۰۰ نفر گذشت. شمار قربانیان در آذربایجان غربی به ۶۶۲۰ نفر، در اردبیل به ۲۰۹۲ نفر، در اصفهان به ۱۰۲۳۰ نفر، در ایلام به ۱۸۶۰ نفر، در تهران به ۴۳۷۹۱ نفر، در خراسان جنوبی به ۱۶۱۶ نفر، در خراسان رضوی به ۱۲۴۱۵ نفر، در خوزستان به ۹۳۰۰ نفر، در سمنان به ۲۵۸۹ نفر، در فارس به ۵۱۶۷ نفر، در کردستان به ۳۱۰۶ نفر، در کرمان به ۳۶۳۹ نفر، در گیلان به ۵۸۷۱ نفر، در لرستان به ۷۲۳۵ نفر، در مازندران به ۶۷۱۷ نفر، در مرکزی به ۳۵۱۸ نفر، در هرمزگان به ۱۹۰۵ نفر، در همدان به ۴۳۷۵ نفر و در یزد به ۳۱۳۲ نفر رسیده است.

روحانی امروز در ستاد کرونا گفت: «۷ شهرستان وضعیت فوق قرمز و قرمز شدید دارند و شرایط‌شان صعودی است و باید برای این ۷ شهرستان اقدامات فوری انجام بگیرد. شرایط تهران نارنجی است اما لب مرز هستیم. همه نیروهای ما باید در شرایط نارنجی تهران تلاش کنند به دقت همه مقررات را اجرا کنند و اگر مقررات به خوبی اجرا نشود، ممکن است بعد از یکی دو هفته به وضعیت قرمز برگردد».

سخنگوی وزارت بهداشت رژیم گفت: «میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در هفته دوم آذرماه حدود ۱۷ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزارنفر گزارش شده که بیشترین میزان به ترتیب در ایلام، سمنان، اردبیل، یاسوج و یزد گزارش شده است که با اختلاف قابل توجهی بیشتر از میانگین کشوری است. میانگین کشوری مرگ و میر ۳۶ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است که بیشترین میزان در استان‌های یزد، کردستان، اردبیل و خراسان جنوبی گزارش شده است .به رغم کاهش شهرستان‌های قرمز و کاهش نسبی موارد بستری و مرگ و میر، نمودار وضعیت بستری بیماران در برخی استان‌ها مانند مازندران، گیلان و گلستان در حال صعود است. بنابراین شرایط حال حاضر همچنان ناپایدار، حساس و شکننده است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۵ آذر).

در تهران، رئیسی سخنگوی ستاد کرونا گفت: «وضعیت تهران درست است به وضعیت نارنجی برگشته از قرمز، ولی الآن وضعیت حالت کاملاً شکننده داره، ممکن است دوباره به وضعیت قرمز برگرده و ما مجبور بشیم هفته آینده را دوباره شاید محدودیتها را تشدید بکنیم» (تلویزیون رژیم ۱۵ آذر).

محسن فرهادی، معاون وزارت بهداشت، در پایان دو هفته تعطیلی در مورد تهران گفت: «با وارد شدن به وضعیت نارنجی از وضعیت قرمز حساسیت‌ها بیشتر می‌شود. طیف وسیعی در گروه شغلی ۲ قرار دارند و ممکن است شرایط دوباره قرمز شود. وضعیت تهران به دلیل جمعیت بالا و رونق اقتصادی شکننده است و این شکنندگی می‌تواند شرایط پایتخت را تغییر دهد» (ایرنا ۱۴ آذر).

دراصفهان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گفت:«در۲۴ ساعت اخیر ۴۳ بیمار کرونا در این استان جان باخته‌اند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۵ آذر).

در گلستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی از فوت ۱۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته خبرداد و گفت: «در۱۰ روز اخیر آمار فوتی های روزانه گلستان دو رقمی بوده است .در حال حاضر ۵۷۴ بیمار بستری هستند که از این تعداد ۱۱۳ نفر در ICU و ۵۴ نفر هم به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند. بندرترکمن جزو هفت شهری است که شرایط بالاتر از قرمز است»(خبرگزاری حکومتی مهر ۱۵ آذر).

در کرمان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: “تعداد فوتی های طی ۲۴ ساعت ۱۷ نفر و مجموع جان باختگان به ۲۰۲۲ نفر رسیده است» ( جوان ارگان سپاه پاسداران ۱۴ آذر).

در گیلان، فرماندار تالش، با بیان اینکه شهرستان تالش از سه شنبه هفته گذشته در وضعیت قرمز قرار دارد، از پر شدن تخت‌های ‌ICU توسط بیماران کرونایی خبر داد و گفت براساس دستورالعمل های ابلاغی ستاد کرونا، محدودیت های ویژه را اعمال کردیم» (ایسنا ۱۵ آذر).

یک روزنامه حکومتی با اشاره به تصمیمات متناقض حکومت نوشت: «مسئولان سه روز جلوتر اعلام کرده‌اند که استان «فوق قرمز» تهران بعد از دو هفته محدودیت تغییر به رنگ نارنجی می‌دهد، آن هم در روز شنبه (۱۵ آذر) و در پایان مهلت محدودیت‌های دو هفته‌ای! آیا با کاهش حدود ۱۰۰ نفر از فوتی‌ها و با عدم تغییر در ابتلای روزانه، می‌توان با قاطعیت چنین امیدی را به مردم داد» (آرمان ۱۵ آذر).

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۵ آذر ۱۳۹۹ (۵ دسامبر ۲۰۲۰)