اداره حراست از قانون اساسی براندنبورگ، گول یک جاسوس دو طرفه ایرانی را خورد. اداره مربوطه سعی در لاپوشانی این شکست دارد.
براساس گزارش اداره حراست که توسط وزیر کشور ” دیمزیر” معرفی شد کشورهایی که در آلمان جاسوسی میکنند عبارتند از روسیه , چین و در مقام سوم ایران. فرستادگان ایران بسیار خشن عمل میکنند. همچنان که در پاییز 1992 در رستوران میکونوس چهار ایرانی عضو اپوزیسیون را با 37 گلوله گشتند.
اگرچه آبها از اسیاب افتاده اما دستگاه سرکوب ملاها، واواک همچنان نیروهای اپوزیسیون که در آلمان زندگی میکنند را مورد تعقیب قرار میدهد. اینکه این فرستادگان با چه مهارتی به کار خود مشغول هستند را می توان در مدارک پنهانی اداره حراست مطالعه کرد. در این نوشته ها گزارشهایی از عملیاتی وجود دارند که همیشه محرمانه باقی خواهند ماند. موردی مثل ارهان ـ ر ( نام فرد مورد نظر تغییر داده شده) از این موارد است که چندین مامور را گول زده است. این جاسوس دو طرفه ظاهرا اعلام آمادگی کرده است که با اداره حراست همکاری کند اما در واقع از همان ابتدا برای سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین کار میکرده . ارهان ـ ر آنچنان که از شواهد و قرائن بر میآید یک جاسوس دو طرفه بوده است. هشت سال پیش این فرد خود را به عنوان دانشجوی ایرانی که مشکل سیاسی داشته و هم جنس باز نیز بوده به اداره حراست معرفی کرد. بزودی اداره حراست پوتسدام قراردادی با این فرد بست و اسم مستعار کاتانگا به او داده شد ( نام نظامی بیرحمی از کشور کنگو ) اداره حراست شهر کلن اما انتظارات را تا حد زیادی پایین آورد و کشف کرد که فرد مذکور بعد از ملاقات با افراد اداره حراست پوتسدام، چند مهمان ازجانب اداره جاسوسی ایران را نیز پذیرا شده است. اداره حراست کلن خواستار کنترل و مراقبت تلفنی این فرد شد ولی با مقاومت شدید رئیس اداره حفاظت از قانون اساسی پوتسدام خانم ونیزیر شوایبر (Winfried Schreiber)که بعنوان «مادر اوبرین» Oberin معروف است مواجه شد که فرد مورد نظرش را بهیچوجه نمیخواست مورد تعقیب و تجسس قرار بدهد.
دو نفری که کاتانگا را به خدمت خود در آورده بودند و ماهیانه چند صد یورو به او می پرداختند نیز مخالف زیر نظر گرفتنش بودند. بخصوص که ارهان ـ ر گزارشهای درجه یکی راجع به گروه اپوزیسیون ایرانی, سازمان مجاهدین خلق و یا گروههای چپ افراطی ارائه میکرد.
اما آنگونه که یکی از صاحبنظران میگوید, تمامی این اطلاعات , تنها برای گمراه کردن ما بوده است .
ایرانیها جاسوس خود را به اطلاعات جالبی مجهز کردند تا در پیش ما سابقه خوبی پیدا کند. اما وظیفه اصلی او کشف کردن شبکه اطلاعاتی ما و افشای کارمندان مخفی وزارت کشور و حدود اطلاعات آنها بوده است. یعنی چک جاسوس دو طرفه واقعی” .
شخصیت جاسوس مورد نظر هنگامی مورد تردید قرار گرفت که کارمندان در تحقیقات متوجه شدند که او با خانمی رابطه دارد, با اینکه خود را همجنس باز معرفی کرده بود. این خانم محل کار بسیار جالبی داشته آنهم سفارت ایران در برلین بود که او اتاقهای محصوص آنرا تمیز میکرده است.
یک مامور اداره حفاظت میگوید ” این در واقع مانند یک بمب صدا کرد. چرا که تمامی افرادی که اجازه ورود به اتاقهای سفارت ایران در برلین را داشتند شدیدا مورد کنترل و بازرسی قرار میگرفتند وابستگانشان نیز همینطور . این غیر ممکن به نظر می امد که سفارت ایران به نامزد فردی که تحت تعقیب است اجازه کار کردن در سفارت را بدهد”
آیا فرد مورد نظر واقعا یک جاسوس ایرانی بوده که سر همه را کلاه گذاشته؟ دادستان برلین میگوید: اگر اینگونه باشد میتوان او را بعنوان جاسوس تحت تعقیب قرار داد اما دلایل و مدارک بسیار اندک هستند و تقریبا غیر قابل مصرف . کارکنان اداره حفاظت هیچ علاقه ای به محاکمه کاتانگا ندارند. تمامی فعالیتهای جاسوس ایرانی اکنون قطع و ممنوع شده است و مدارک مربوط به او و فعالیتهایش مهر” سری ” خوردهاند. وزارت کشور پوتسدام نیز همین گونه رفتار میکند. و از دادن هر گونه اطلاعات بیشتر به دلایل خاصی خودداری کرده است.