تأثیر تحریمهای اتحادیه اروپا بر ایران به آلمان بستگی دارد

لس آنجلس تایمز - به قلم هیثر رابینسون – در حالیکه وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای تصویب تحریمها ملاقات می کنند, آلمان, دومین شریک تجاری ایران، مسئولیت دارد و از قدرت نفوذی برخوردار است که تضمین کند که تحریمهای جدید، موثر باشند…


اولریک بکر، عضو موسس یک گروه حقوق بشری به نام «بمب را متوقف کنید»، یک سازمان حقوقبشری از روشنفکران و فعالین آلمانی و اتریشی اختصاص یافته برای جلوگیری از دسترسی ملاها به سلاح هسته یی گفت، ” آلمان، با گذشته ضد یهودی خود، اکنون در اروپا بزرگ ترین حامی این رژیم ضد یهودی است - این یک فاجعه است“.
در ماه ژوئن، اتحادیه اروپا سرانجام تحریمهایی، که کشورهای عضو آن را از سرمایه گذاری مستقیم در بخشهای نفت و گاز ایران منع می کنند، به تصویب رساند. ولی بکر طی مصاحبه یی به من گفت تحریمهای اتحادیه اروپا ”ضعیف هستند، بسیار ضعیف تر از تحریمهای آمریکا“. به عقیده وی، یک دلیل آن، مخالفت آلمان با ایزوله کردن شریک تجاری خود است.
بکر به تلاشهای ماه گذشته یک هیأت آلمانی در جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ اشاره می کند که برای لغو تحریمها بر بخش گاز ایران تلاش می کردند، و هم‌چنین مخالفت صدر اعظم آلمان آنجلا مرکل، با تلاشهای انگلیس برای مجازات ملاها پس از سرکوب خونین جنبش اپوزیسیون مسالمتآمیز ایران و بازداشت کارمندان سفارت انگلیس در تابستان گذشته توسط این رژیم…
جلسه روز دوشنبه هم‌چنین در مورد بخش بانکداری ایران است. اعضای سازمان بمب را متوقف کنید می گویند آنها اطلاعاتی دریافت کرده  اند مبنی بر اینکه هیأت آلمانی قصد دارد مانع تلاشها برای ایزوله کردن بانکهای ایران شود…
در ماه ژانویه، به دنبال گزارشهایی مبنی بر اینکه فعالین ایران، تحریم سرمایه گذاری مشترک شبکه های نوکیا زیمنس را برای فروش تکنولوژی به ملاها (که آنها را به قطع ارتباطات جنبش اپوزیسیون ایران قادر می ساخت) هدایت می کردند، نوکیا زیمنس اعلام کرد که تجارت با ایران را متوقف خواهد کرد…
فعالین آلمانی، مانند بکر و مایکل اسپنی، مدیر بمب را متوقف کنید در آلمان، می گویند که اگر شانسی برای کارآیی تحریمها وجود داشته باشد، این به آلمان بستگی دارد. اسپنی می  گوید، ”نقش برجسته آلمان در تجارت با ایران و مماشات سالیان آن، رژیم ایران را بیش از پیش خطرناک کرده است. اگر تحریمها در جلوگیری از بمب هسته یی ایران موفق نشوند، در این صورت تا حد زیادی بر اثر اشتباه آلمان خواهد بود“.