سرجو دلیا: برای تغییر این رژیم باید از اپوزیسیون دموکراتیک آن حمایت کنیم

سرجو دلیا دبیر انجمن حقوق بشری به قابیل دست نزنید که برای لغو حکم اعدام فعالیت می کند, طی مصاحبه با سیمای آزادی گفت: مسئولیت همه دموکراتها در سراسر جهان می باشد که به کسانی که برای آزادی، برای تغییر و برای دموکراسی مبارزه می کنند کمک کنند.


یکبار دیگر تایید شد که ایران دومین کشور جلاد در جهان می باشد. بر اساس گزارش سال 2010 انجمن به قابیل دست نزنید که ما امروز انرا ارائه دادیم، ایران در سکوی دومین کشور در اعدام می باشد. در واقع شناخت چهره حقیقی پدیده اعدام جمعی در ایران مشخص نیست چرا که حکم اعدام، اخباری که در رابطه با اعدامها می رسد توسط رژیم فیلتر می شوند، منابع اطلاعاتی ما تنها اینها هستند، از ارگانهای مستقل و یا خانواده های اعدام شدگان و یا آن اخبار بسیار نادری که رژیم موافقت میکند در رسانه های کنترل شده توسط ملاها منتشر شود. آمار و ارقام امسال میگوید که حداقل 402 اعدام درسال 2009 صورت گرفته است. من فکر میکنم که خیلی خیلی بیشتر می باشد.

ایران تنها کشوری در جهان است که حکم اعدام علیه خردسالان را اجرا می کند. یعنی علیه پیمانهای بین المللی و سیاسی، نقض آشکار کنوانسیونهای سازمان ملل در رابطه با حقوق کودکان که ایران خودش امضا کننده و تصویب کننده بوده است.

ایران تنها کشوری در جهان می باشد که هنوز حکم سنگسار را اجرا میکند، قربانیان احکام اعدام بخصوص مخالفین سیاسی می باشند. بعد از تظاهرات توده ای بزرگ که علیه انتخابات قلابی که منجر به بقدرت رسیدن مجدد  احمدی نژاد گردید ، در پایان سال گذشته محاکمات آغاز شد و اولین سری از اعدامها در آن سال بوقوع پیوست . موضوع حکم اعدام در ایران چگونه قابل حل است؟

من فکر میکنم که این موضوع تا زمانی که رژیم سیاسی ایران تعیین تکلیف نشود قابل حل نیست.، یعنی اگر بصورت ریشه ای تغییری در سیستم صورت نگیرد  و اگر اصل نظام ولایت فقیه ( حکومت روحانیت ) که حرف پایانی در رابطه با همه چیز را می زند بیرون رانده نشود،  قابل حل نیست . بحث تغییر  یک ملای سنت گرا  با یک ملای مقداری مدره تر نیست . مسئله این است که بایستی اصل حکومت وابسته یه قدرتی که بر اساس مذهب بنا شده را به میان کشاند یعنی برقراری یک سیستم جدید سیاسی که بر پایه لائیسیته بنا شده باشد بر پایه جدایی دین از دولت ، چیزی که به سمت سرنگونی رژیم ملاهایی برود که از مذهب تخطی میکنند، سوء استفاده سیاسی از مذهب علیه دینداری ، علیه  اسلام که برعکس مذهبی  است که مطلقا مورد احترام است.

من معتقدم که اقدامات این رژیم تنها تبه کاری ملاها نیست بلکه مسئولیتهای دقیق تری هم هستند که دموکراسی می باشد به اصطلاح دموکراسی غربی، و بایستی با این رژیم برخورد کرد همانطور که با همه رژیمهای دیکتاتوری باید برخورد کرد. آنها را سرنگون کنید، با سلاح غیرخشونت اپوزسیون این رژیمها را مورد حمایت قرار دهید. کاری که در رابطه با ایران باید کرد حمایت از سازمانهای سیاسی و در شروع از سازمان مجاهدین خلق ایران می باشد که بایستی مورد حمایت و کمک قرار گیرند و ارگانیزه کردن مقاومت که این منجر به یک تغییر رژیم می شود، رژیم ملاها خودش تغییر نمی کند و نمی شود انرا رفرم کرد رژیمی که بر پایه قدرت روحانیت بنا شده همینطور سرنگون نمی شود.

من فکر میکنم که این مسئولیت همه دموکراتها در سراسر جهان می باشد که به کسانی که برای آزادی، برای تغییر و برای دموکراسی مبارزه می کنند کمک کنند.
من بر این باورم که یک تغییر ریشه ای این حکومت ، به دنبال خودش مجازات حکم اعدام را هم در کشور حل خواهد کرد.