وی دراین رابطه از جمله گفته است: «چهارشنبه دستور راهاندازی ۶۰درصد را دادیم و ۴۰دقیقه بامداد امروز (جمعه) محصول ۶۰درصد را گرفتیم. محصولی که الآن میگیریم حدود ۹ گرم در ساعت است».
این سخنان در حالی بیان می شود که بنابرداده های کارشناسان ، بخش بزرگی از سایت نطنز پس از بروز انفجار در بخش های برق رسانی که رژیم آخوندی طی دو سال گذشته با صرف دهها میلیارد دلار آن را به داخل کوه برده بود، ضربات سنگینی دریافت کرده است.
بدین سان می توان نتیجه گیری کرد که زنجیره بزرگی از سانتریفیوژها نه تنها از کار افتاده اند، بلکه در منطق طبیعی این انفجار، دیگر قابل استفاده نمی باشند.
در رابطه با اقدام اخیر رژیم برای غنی سازی ۶۰ درصدی، یک کارگزار رژیم از جمله می گوید: «اقدام ایران در ارتقای غنیسازی به ۶۰درصد، اقدامی از روی خشم است و در جواب انفجارهای مکرر اخیر در نطنز انجام میشود... در واقع این اقدامات دعوت به جنگ است و مشخص نیست سرنوشت آن به کجا میرسد» (سایت مجاهدین خلق به نقل از ستاره صبح. ۲۵فروردین۱۴۰۰)
همچنین سخنان صالحی بعنوان یکی از متولیان ساخت سلاح اتمی در دیکتاتوری ولی فقیه در حالی بیان می شود که تمامی داده ها ترجمان وجود بن بست در مذاکرات اتمی را دارند. عدم انتشار بیانیه پایانی و تعیین زمان برای دور بعدی مذاکرات و یا نشست های سه جانبه میان رژیم آخوندی با شرکای تجاری خود، یعنی «روسیه و چین» پس از مذاکرات وین، ادله ای بر این واقعیت می باشند.
براین منطق خامنه ای قبل از این دور از مذاکرات و با یک اشتباه محاسبه غلط براین باور بود که با ورود به غنی سازی ۲۰ درصدی و صدور فرمان از سوی مجلس حکومتی، م یتواند طرف های مقابل را منکوب نموده و براین منطق از آنها امتیار خواهد گرفت.
اما روند تحولات و ضربات سنگین نظامی طی هفته گذشته به سایت نطنز، بخوبی نشان داد که نه تنها دوایر اطلاعاتی و امنیتی رژیم در یک بلبشوی بی سابقه بسر می برند ، بلکه فراتر از آن در زمینه سیاسی و دیپلماتیک نیز اهرم غنی سازی از دست ولی فقیه گرفته شده و بدین سان وی با دستان هرچه خالی تر به پای میز مذاکرات وین رفته است.
ابعاد این سرخودرگی که بوضوح در میان متولیان و حتی کارشناسان رژیم آخوندی نمایان گردیده، بحدی است که یک کارشناس حکومتی (سایت حکومتی الف ۲۶ فروردین ۱۴۰۰) از جمله اعتراف کرده است: «اکنون در دولت بایدن نیز این علاقه وجود ندارد تا به قولهایی که سال ۲۰۱۵ روی کاغذ دادند، عمل کرده و یا بهصورت جدی آنها را عملیاتی کنند؛ مذاکرات فرسایشی به عقب انداختن انجام تعهدات کمک میکند».
وی سپس می افزاید: «به هرحال کنگره آمریکا هم نظر نیست با نگاه بایدن هم جمهوریخواهان مخالف هیچ نوع امتیازی به ایران هستند هم یک تعدادی از دمکراتها اینها به شدت ضد (رژیم ) هستند، در سنای آمریکا مثلا رئیس دمکراتها آقای چاک شومر به شدت ضد (رژیم) هست، رئیس کمیسیون روابط خارجی سنا آقای منندز به شدت ضد (رژیم) هستش، از این جهت با طولانی شدن مذاکرات دولت بایدن به جای اینکه به تعهداتش عمل کند میتواند به اینها بگوید خوب ما فعلاً (رژیم ایران) را گذاشتیم سر کار و همینطوری داریم مذاکره میکنیم».