آمار جانگداز قربانیان کرونا در ۵۴۱ شهر از ۲۸۱ هزار و ۸۰۰ نفر بیشتر است

 

•    آخوند روحانی با اینکه تلاش کرد اوضاع را عادی جلوه دهد، بطور تلویحی انتظار واکسن داخلی را بیهوده دانست و گفت بعضی میگویند صبر کنیم واکسن‌ داخلی برسد، نباید معطل کرد. دولت موظف است واکسن وارد کند
•    شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت: ستاد کرونا به توصیه‌ها توجه نمی‌کند.پیش از عید سفرها را محدود نکردند. روحانی روز هفتم فروردین گفت پیک کرونا تمام شده اما روز ۲۵ همان ماه گفت ما گرفتار پیک چهارم شدیم
•    دانشگاه پزشکی اردبیل: در حال حاضر استان اردبیل روزهای مرگ بار کرونایی را تجربه می‌کند
•    دانشگاه پزشکی اراک: در سونامی موج چهارم که شاید در تاریخ تکرار نشود استان مرکزی و کهگیلویه و بویر احمد بیشترین میزان بستری در کل کشور را داشت
•    دانشگاه پزشکی خراسان شمالی: ۸۴ درصد تست های روز گذشته مثبت بوده است

سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۵۴۱ شهر از ۲۸۱ هزار و ۸۰۰ نفر بیشتر است. شمار قربانیان در آذربایجان شرقی به ۱۱۵۱۸ نفر، در آذربایجان غربی به ۱۰۴۷۸ نفر، در البرز به ۷۵۱۸ نفر، در اردبیل به ۳۵۹۲در اصفهان به ۱۸۵۳۵ نفر، در ایلام به ۳۰۰۱ نفر، در تهران به ۶۵۱۵۱ نفر، در خراسان جنوبی به ۲۶۶۱ نفر، در خراسان رضوی به ۱۷۴۰۵ نفر، در خراسان شمالی به ۴۱۵۸ نفر، در خوزستان به ۱۷۳۲۴ نفر، در زنجان به ۳۱۱۰ نفر، در فارس به ۸۹۲۲ نفر، در قم به ۹۳۶۵ نفر، در کردستان به ۴۸۷۲ نفر، در کرمان به ۶۳۳۳ نفر، در گلستان به ۶۹۹۰ نفر، در مازندران به ۱۱۶۱۰ نفر، در مرکزی به ۵۸۷۸ نفر و در هرمزگان به ۳۲۹۰ نفر رسیده است.

آخوند روحانی رییس جمهور ارتجاع تلاش کرد اوضاع را عادی جلوه دهد و گفت از پیک موج چهارم خارج شده ایم. در قسمت دیگری گفت از پیک موج چهارم خارج شدیم، موج چهارم هنوز هم هست. تا به طور کامل از این موج خارج شویم، شاید چند هفته زمان ببرد». وی بطور تلویحی انتظار واکسن داخلی را بیهوده دانست و گفت: «در این مقطع نیازمند هستیم که واکسن خارجی وارد کنیم. بعضی از دوستان گفتند اگر کمی صبر کنیم واکسن‌های داخلی ما می‌رسد، این حرف حرفِ دقیقی نیست، هر کدام که اول به دست انسان برسد باید بزند، نباید معطل کند... دولت موظف است این واکسن را بخرد، وارد کند». 

شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ارتجاع در مورد تصمیمات روحانی و ستاد کرونا گفت: «این ستاد به توصیه‌ها توجه نمی‌کند و نمونه‌اش هم همین پیک چهارم است که به توصیه‌ها توجه نشد و پیش از عید سفرها را محدود نکردند که نتیجه آن شیوع پیک چهارم بود؛ این در حالی بود که رئیس‌جمهور در روز هفتم فروردین در ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد که پیک کرونا تمام شده اما بعد در روز ۲۵ همان ما گفت ما گرفتار پیک چهارم شدیم» (خبرگزاری نیروی قدس ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۰).
رییسی سخنگوی ستاد کرونا گفت: «میزان بیماران بستری در بیمارستانها زیاد است. در۵ استان گر جه به قله پیک چهارم رسدیم اما هنوز روند نزولی سرعت نگرفته،استانهای خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، هرمزگان و تهران، نیاز به دقت و مراقبت بیشتری دارند تقریبا به اوج بیماری رسیده اند» (ایرنا ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۰).
در اصفهان، سخنگوی دانشگاه پزشکی اعلام کرد: «بیماران بستری مبتلا به کرونا ۲۰۰۳ نفر هستند که ۳۸۲ نفر در ICU بستری هستند. در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳ بیمار جان خود را از دست داده‌اند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۰).
در البرز، رئیس دانشگاه پزشکی گفت: «۱۹ بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان خود را از دست دادند. مجموع جان‌باختگان به ۳۶۹۲ نفر رسیده است» (ایسنا ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۰).
در خراسان شمالی، رییس دانشگاه پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: «۸۴ درصد تست های انجام شده در استان در روز گذشته مثبت بوده» و برخی مناطق بجنورد «فوق قرمز است» (خبرگزاری صدا و سیما رژیم ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰).
در اردبیل، رئیس دانشگاه پزشکی گفت: «در حال حاضر استان اردبیل روزهای مرگ بار کرونایی را تجربه می‌کند. ۷۹ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بوده که حال آنان وخیم گزارش شده است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۸اردیبهشت۱۴۰۰).
در مرکزی رییس دانشگاه پزشکی اراک گفت: «در موج چهارم طوفان سهمگینی را تجربه کردیم که شاید در طول تاریخ تجربه نشود. یک سونامی پشت سر گذاشتیم. استان مرکزی و کهگیلویه و بویر احمد بیشترین بستری را داشت. روزانه به ازای هر۱۰۰ هزار نفر ۱۸ نفر بستری شدند و امروز که روند نزولی داریم، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳ نفر بستری می شوند در حالی که در پایتخت در اوج بیماری ۱۲ نفر بستری شدند یعنی هنوز هم وضع در مرکزی از شرایط اوج تهران بیشتر است.در برخی استانها کرونای هندی رصد شده و اگر موج روی موج سوار شود کادر درمان تاب لازم را ندارند» (ایسنا ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۰).
در مازندران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل اعلام کردند: «در حال حاضر ۷۹۴ بیمار کرونایی بستری هستند و ۱۹۴ بیمار در ICU بستری هستند» (ایسنا ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰).

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۸ مه ۲۰۲۱)