از جمله تبعات ویروس ولایت همان رشد افسار گسیخته تورم و به تبع آن گرانی سرسامآور برای بخشهای بزرگی از نیازمندیهای جامعه می باشد
درحالیکه دولت شیخ حسن روحانی به آخرین ماه از ریاست خود قدم گذاشته و در حالیکه دولت بیتدبیر و بدون هر گونه امید وی، در تبلیغات سراپا دروغ همواره از پایان گرانی و فشارها سخن میگوید، اما دادههای میدانی تصویر تیره و سیاهی را برای مردم ایران به نمایش میگذارند. .
برای نمونه یک رسانه رژیم آخوندی در گزارشی بهنقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت از جمله اعتراف کرده «قیمت ۲۷ کالا اساسی طی یک سال گذشته با رشدی بین ۲ تا ۴برابر» روبهرو گردیده است.
براین اساس این گزارش بهغایت دستکاری شده« قیمت ۴۱ کالا نیز ۵۰ تا ۱۰۰درصد گران شده است. در میان محصولات خوراکی که قیمت آنها بیش از دو برابر شده، برنج پاکستانی و تایلندی، مرغ زنده، روغننباتی، کره پاستوریزه، جو، ذرت، سبوس، لپه و عدس، کنجاله، موز و برخی دیگر از کالاها وجود دارد».
با نیم نگاهی به لیست بلند بالای اقلام فوق میتوان به رشد خط فقر غذایی در میان گرسنگان و تهی دستان پی برد. بر این اساس رژیم آخوندی با راهاندازی سیاهچالهای بهنام گرانی سرسامآور اکنون میلیونها خانوار ضربهپذیر را عملاً به نان شب نیز محتاج کرده است.
رشد شدید قیمتها در حالی است که پایه حداقل حقوق برای کارگران طی یک سال گذشته ، تنها رشدی معادل« ۳۰درصد» را تجربه کرده است.
این گزارش در ادامه میافزاید:«در میان کالاهایی که قیمت آنها بین ۵۰ تا ۱۰۰درصد رشد داشته میتوان به لوبیاچیتی و لوبیا قرمز، سیب زرد، گوشت مرغ، تخممرغ، ماست، پنیر و غیره اشاره کرد» (سایت حکومتی خبرآنلاین ۹خرداد ۱۴۰۰۹).
مضافا بر گرانی برای اقلام خوراکی باید به رشد شدید قیمتها برای مسکن، وسائل نقلیه، سوخت، انرژی، آب، بهداشت و درمان، آموزش، خدماتی و یا وسائل الکترونیک اشاره نمود ، تا بدین سان پازل بحران تورم و گرانی در ایران آخوند زده روشنتر گردد.
بر اساس آمارهای حکومتی متوسط نرخ تورم طی یک سال گذشته رشدی معادل«۴۹درصد» تجربه کرده است.
به موازات این واقعیات نیز باید بهوجود باندهای مافیایی و غارتگر و اقتصاد رانتی که در پشت تمامی آنان دوایر و ارگانهای حکومتی قرار دارند اشاره نمود.
همچنین سیاستهای مخرب رژیم آخوندی با حذف سوبسید برای بسیاری از کالاهای اساسی و یا دستکاریهای عامدانه در بازار ارز که تاثیرات مستقیم بر قیمت نیازمندیهای مردم دارند، از جمله دیگر عوامل برای رشد و نمو این بحران میباشد.