لایحه ۲۳ سناتور برجسته آمریکا

 

 

لایحه ۲۳ سناتور برجسته آمریکا
هر توافقی توسط رئیس‌جمهور در ارتباط با برنامه اتمی رژیم ایران
باید به مثابه یک معاهده به کنگره ارائه شود 
و مورد توافق و تصویب دو سوم اعضای سنا قرار بگیرد


-سناتور ران جانسون عضو کمیته خارجی و ارائه دهنده اصلی لایحه: رژیم ایران حکومت حامی تروریسم است و برای صلح جهانی ضروریست هرگونه توافقی با این رژیم توسط سنا تأیید شود
سناتور جیم ریش رئیس جمهوری‌خواهان در کمیته خارجی: مسیر یک سیاست بادوام در قبال رژیم ایران باید از سنا و موافقت و تصویب آن عبور کند
-سناتور سینتیا لومیس: رژیم ایران سردمدار تروریسم در جهان است و هر اقدامی در پاسخ به‌جاه‌طلبیهای آن باید از تصویب سنا بگذرد
سناتور راجر مارشال: تکرار تلاشهای دوران اوباما برای برداشتن تحریم‌ها علیه (رژیم) ایران و پیوستن دوباره به‌معامله فاجعه‌بار اتمی بدون تصویب کنگره، دادن مجوز به سردمدار تروریسم در جهان است.
-سناتور تد کروز:از همکارانم می‌خواهم... به‌من و سناتور جانسون بپیوندند تا از رئیس‌جمهور بایدن بخواهیم (هر توافقی برسر) برجام را به‌کنگره ارائه کند


۲۳عضو برجسته سنای آمریکا با ارئه لایحه یی که آورنده اصلی آن سناتور ران جانسون عضو کمیته خارجی سناست، خواهان مصوبه یی شدند که مطابق آن دولت ایالات متحده می‌بایست قبل از هرگونه توافقی با حکومت آخوندی، موافقت دو سوم اعضای سنا را کسب کند.مطابق این لایحه هم‌چنین هرگونه لغو و یا کاهش تحریم‌های اعمال‌شده علیه رژیم، مستلزم موافقت دو سوم اعضای سنای آمریکا خواهد بود.
سناتورهای ارائه‌دهنده این لایحه عبارتند از:
سناتور جیم ریش رئیس جمهوری‌خواهان در کمیته خارجی سنا
سناتور ران جانسون عضو کمیته خارجی سنا
سناتور تد کروز 
سناتور مایک کراپو Crapo
سناتور راجر مارشال
سناتور مایک لی
سناتور جان باراسو
سناتور مایک براون
سناتور جان بوزمن
سناتور تام تیلیس
سناتور ریک اسکات
سناتور تام کاتن
سناتور جان هوون Hoeven
سناتور سیندی هاید اسمیت Hyde-Smith
سناتور مارکو روبیو 
سناتور سینتیا لومیس Lummis
سناتور موران Moran
سناتور بن ساسٍه Sasse 
سناتور تیم اسکات
سناتور دن سالیوان
سناتور تاد یانگ
سناتور جْونی ارنست
و سناتور استیو دینز Daines

در لایحه سناتورهای آمریکایی، آمده است: “هر توافق‌نامه‌یی که رئیس‌جمهور (آمریکا) در رابطه با (رژیم) ایران بر سر برنامه اتمی منعقد کرده باشد، به‌مثابه یک معاهده تلقی می‌شود که مستلزم مشورت و موافقت دو سوم سناتورهاست.رئیس‌جمهور نمی‌تواند معافیت، تعلیق، کاهش و تخفیف و یا محدودیت تحریم‌ها را انجام دهد یا اعمال تحریم‌ها را بر اساس هر مفاد دیگری از قانون محدود کند یا از اجرای چنین تحریم‌هایی به‌دنبال یک توافق مرتبط با برنامه اتمی (رژیم) ایران که ایالات متحده را شامل شود خودداری کند، مگر این‌که این توافق‌نامه منوط به‌مشورت و موافقت مجلس سنا باشد و موافقت دو سوم سناتورها را به‌دست آورد».
در بیانیه یی که درسایت سناتور ران جانسون درباره این لایحه منتشر شده، آمده است: «روز جمعه سناتور ران جانسون عضو کمیته خارجی سنا، هدایت ۲۲تن دیگر از همکاران جمهوری خود را به‌دست گرفت و «قانون معاهده اتمی (رژیم) ایران» را ارائه کرد. این لایحه از رئیس‌جمهور می‌خواهد هرگونه توافق مجدد با (رژیم) ایران را به‌عنوان یک معاهده به‌کنگره ارائه کند. «قانون معاهده اتمی (رژیم) ایران» با تضمین مشاورت و موافقت کنگره برای یک توافق جدید اتمی و نیز جلوگیری از چشم‌پوشی، تعلیق، کاهش یا محدود کردن اعمال تحریم‌ها علیه (رژیم) ایران قبل از توافق سنا، نقش کنگره را تقویت خواهد کرد».
سناتور جانسون، دیکتاتوری آخوندی را یک حکومت حامی تروریسم نامید و با رد هرگونه مماشات با این رژیم، تأکید کرد: «برای صلح جهانی ضروریست که هرگونه توافقی که بایدن با (رژیم) ایران بر سر آن مذاکره کند، یک معاهده تلقی شود که مستلزم تأیید سنای ایالات متحده باشد».
سناتور جیم ریش درباره ارائه این لایحه، گفت: “در حالی‌که مذاکره‌کنندگان در وین گردهم آمده‌اند، (رژیم) ایران به توسعه موشک‌های بالستیک، حمله به‌نیروهای آمریکایی و دیپلمات‌هایمان در عراق، تسهیل تجاوز حوثی‌ها در یمن و امکان‌پذیر ساختن استمرار جنایت‌های رژیم اسد در سوریه، ادامه می‌دهد. مسیر یک سیاست بادوام در قبال (رژیم) ایران باید از مسیر سنا و همراه با موافقت و تصویب توسط سنا عبور کند».
سناتور تد کروز نیز با تأکید بر لزوم تصویب هر توافقی با رژیم توسط سنای آمریکا، گفت: «از همکارانم می‌خواهم... به‌من و سناتور جانسون بپیوندند تا از رئیس‌جمهور بایدن بخواهیم (هر توافقی برسر) برجام را به‌کنگره ارائه کند».
سناتور کراپو، تأکید کرد: «برجام۲۰۱۵ به‌نحو ضعیفی مورد مذاکره قرار گرفت و نتوانست به‌طور دائمی به‌برنامه اتمی (رژیم) ایران پایان بدهد یا به‌نفوذ شرورانه آن و تروریست‌های نیابتی‌اش در خاورمیانه پاسخ بدهد. نفوذ (رژیم) ایران هم‌چنان باعث تقویت گروههای تروریستی جهانی می شود که یک تهدید مستقیم برای ایالات متحده و متحدان منطقه‌یی آن هستند. مردم آمریکا به‌طور گسترده با آن توافق مخالفت کردند و هرگز به‌کنگره برای تقویت آن توافق مراجعه نشد. این چراغ سبزی به‌(رژیم) ایران بود تا به‌مسابقه تسلیحات اتمی خود و حمایت مالی از فعالیت‌های خشونت‌بار در سراسر جهان ادامه بدهد. کنگره باید بتواند بر سر هرگونه توافق مشابهی، مشورت بدهد و با آن موافقت کند».
سناتور راجر مارشال، گفت: «تکرار تلاشهای دوران اوباما برای برداشتن تحریم‌ها علیه (رژیم) ایران و پیوستن دوباره به‌ معاهده فاجعه‌بار اتمی بدون تصویب کنگره، بک مجور مجانی به‌حکومت سردمدار تروریسم در جهان است. رئیس‌جمهور بایدن باید برای حسابرسی از رژیم ایران به‌خاطر اقداماتش با کنگره همکاری کند و باید به‌مذاکرات با (رژیم) ایران پایان دهد. برداشتن تحریم‌ها فقط به حملات تروریستی بیشتر علیه آمریکا و متحدانش و هم‌چنین ادامه توسعه برنامه اتمی (رژیم) ایران کمک می‌کند.
سناتور سینتیا لومیس، تأکید کرد: “(رژیم) ایران حکومت سردمدار تروریسم در جهان است. هر اقدامی که ما برای پاسخ‌دادن به‌جاه‌طلبی های اتمی آن اتخاذ کنیم، باید مانند هر پیمان دیگری از تصویب سنای ایالات متحده بگذرد».
سناتور هوون در اظهار نظری پیرامون لایحه ۲۳عضو سنای ایالات متحده، گفت: «(رژیم) ایران نباید مجاز به‌تحقق جاه‌طلبی‌های اتمی‌اش بشود. زیرا هم‌چنان یکی از بزرگ‌ترین حامیان تروریسم است. لایحه ما تضمین خواهد کرد که هر توافق جدیدی با (رژیم) ایران مورد بازبینی سنا قرار می‌گیرد؛ این گام مهمی در حفظ فشار لازم برای حسابرسی از رژیم ایران و حفاظت از متحدان ما است».
سناتور مایک لی، تأکید کرد: «لایحه سناتور جانسون یک موضع قوی اتخاذ کرده مبنی بر این‌که برجام یا هر توافق بعدی و یا هر اقدامی در راستای کاهش تحریم‌ها در قبال (رژیم) ایران به‌مثابه یک معاهده است و به‌همین دلیل باید برای تصویب، به‌سنا بیاید...».
سناتور هاید اسمیت نیز، اظهار داشت: «این لایحه تضمین می‌کند که دولت نمی‌تواند به‌طور یک‌جانبه توافق اتمی وحشتناک اوباما با (رژیم) ایران را تجدید کند...».