نامه ۲۱نماینده پارلمان اروپا به ‌رئیس کمیسیون و رئیس شورای اتحادیه اروپا


ابراهیم رئیسی در کشتار ۳۰ هزار زندانی سیاسی در تابستان۶۷ عضو هیأت مرگ بود
و در نزد ایرانیان به‌عنوان «جلاد۶۷» شناخته می‌شود
سوابق در مورد نقض جدی و سیستماتیک حقوق بشر تکان‌دهنده است



 ازشما می خواهیم برای پایان‌دادن به‌مصونیت جنایتکارانی مانند رئیسی از مجازات
 اقدام کنید و او را تحت قانون مگنیتسکی اتحادیه اروپا تحریم کنید

 ازشما می خواهیم روند ضد دموکراتیک موسوم به‌«انتخابات» درایران را محکوم کنید
ما باید تعهد خود را نسبت به‌دموکراسی و حقوق‌بشر و حمایتمان را از خواست مردم ایران
 برای برخورداری از انتخاباتی آزاد در یک ایران آزاد و دموکراتیک ابراز کنیم


۲۱نماینده پارلمان اروپا درنامه خود خطاب به رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لین  و رئیس شورای اتحادیه ارو اروپا، شارل میشل، نوشتند: انتخابات ۱۸ژوئن۲۰۲۱ در ایران با تحریم عمومی مردم ایران روبرو شد. اپوزیسیون اصلی و کارشناسان مستقل اعلام کردند که مشارکت واجدان شرایط در کم‌ترین حد خود است. اما وزارت‌کشور (رژیم) ایران، به‌رغم همه تقلب ها و جعل‌ها، اذعان کرد که ۵۸درصد از رأی‌دهندگان کل کشور و ۷۴درصد از تهران در آن شرکت نکردند. در حالی که در سال۲۰۱۷، آمارهای حکومت نشان می‌دهد که ۲۷درصد از مردم در آن (انتخابات) شرکت نکرده بودند.
در همین حال، ارزیابی بر اساس گزارش‌های بیش از ۱۲۰۰خبرنگار و گزارشگر تلویزیون سیمای آزادی از ۴۲۹ شهر ایران و بیش از ۳۵۰۰کلیپ ویدئویی از مراکز خلوت رأی‌گیری، نشان داد که کم‌تر از ۱۰ درصد واجدان شرایط رأی داده‌اند.
سوابق ابراهیم رئیسی در مورد نقض جدی و سیستماتیک حقوق بشر تکان‌دهنده است. وی در کشتار ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی در تابستان۶۷ «عضوی از هیأت مرگ» بود. او در میان ایرانیان به‌عنوان «جلاد۶۷» شناخته می‌شود.
از آن پس، وی به عنوان رئیس قضاییه (رژیم) ایران، اعدام ۲۵۱نفر در سال۲۰۱۹ و ۲۶۷نفر در سال ۲۰۲۰ را هدایت کرده است. دهها نفر دیگر در سال۲۰۲۱ به‌دار آویخته شدند که ۳۰زن در میان این اعدام‌شدگان هستند. نوید افکاری، قهرمان ملی کشتی که در (جریان) قیام دسامبر۲۰۱۷ دستگیر شد، در میان کسانی است که به‌دستور رئیسی به‌دار آویخته شد.
نمایندگان پارلمان اروپا می افزایند: در سال۲۰۱۹، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، با اعمال تحریم بر حلقه نزدیک خامنه‌ای ولی‌فقیه (رژیم) ابراهیم رئیسی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد. (خزانه‌داری) در توضیح لیست‌گذاری رئیسی می‌نویسد: «... رئیسی نزدیک به ۳دهه در قوه قضائیه مناصب عالی داشته است. نام ابراهیم رئیسی با نقض حقوق بشر در دادگستری، به‌ویژه با عضویت او در هیأت قضات اعدام‌های سال۶۷، معروف به هیأت مرگ گره خورده و با حضور او در قضاییه، رویه‌های قضایی مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر، از جمله روند بی‌رحمانه مجازات‌ها، بازداشت‌های غیر قانونی، شکنجه و بدرفتاری، مانند گذشته ادامه داشت».

آنیس کالامار دبیرکل عفو بین الملل:
عفو بین‌الملل در ۱۹ژوئن۲۰۲۱ اعلام کرد: «این‌که ابراهیم رئیسی به‌جای این‌که برای جنایات علیه بشریت به‌خاطر قتل، ناپدیدسازی اجباری و شکنجه مورد تحقیق قرار گیرد، به‌مقام ریاست‌جمهوری رسیده، یک یادآوری تلخ از مصونیتی است که در ایران در بالاترین درجه حاکم است».
پیشتر در ۴مه۲۰۲۱، ۱۵۰مقام پیشین سازمان ملل و کارشناسان بین‌المللی از کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد خواستند که یک هیأت تحقیق در مورد کشتار سال۱۹۸۸ ایجاد کند. (این فراخوان) به‌نامة ۷گزارشگر ویژة سازمان ملل در تاریخ ۳سپتامبر۲۰۲۱ که آن را به معنای “جنایت علیه بشریت » تو صیف می کند. آنها گفتند: «در ایران مصونیت سیستماتیک از مجازات در مورد کسانی که دستور اعدام‌های غیر قانونی را صادر کرده و آنها را اجرا کرده‌اند وجود دارد» و افزودند: «بسیاری از مقامات درگیر، هم‌چنان به‌حفظ سمت خود از جمله در ارگان‌های اصلی قضایی، دادستانی و حکومتی ادامه می‌دهند».
در ادامه نامه نمایندگان پارلمان اروپا آمده است: رئیسی در ۲۱ژوئن۲۰۲۱، در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از نصب به‌عنوان رئیس‌جمهور، در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد مشارکتش در قتل‌های دهة۱۹۸۰، گفت باید از او «به‌خاطر دفاع از حقوق مردم تقدیر کرد».
با توجه به نکات فوق‌الذکر و از آنجا که رئیسی قرار است در ماه اوت آغاز به‌کار کند، از شما می‌خواهیم که این روند ضد دموکراتیک موسوم به‌«انتخابات» را محکوم کنید و برای پایان‌دادن به‌مصونیت از مجازات جنایتکارانی مانند وی اقدام کنید. برای همه روشن است که انتخابات در ایران عادلانه و آزاد نیست. ما از شما می‌خواهیم که او را تحت قانون مگنیتسکی اتحادیة اروپا تحریم کنید، تا استانداردهای اروپایی دفاع از حقوق بشر و آزادی‌ها رعایت شود.
رهبران اروپایی ما و اتحادیة اروپا در قبال رئیسی با این واقعیت سخت روبرو هستند. ما نمی‌توانیم روند معمول را ادامه بدهیم. نمی‌توانیم چشم خود را بر نقض حقوق بشر و سرکوب زنان ببندیم. نمی‌توانیم رژیم تروریست (حاکم بر) ایران که ۸۵میلیون ایرانی را به‌گروگان گرفته، نادیده بگیریم. دقیقاً در این لحظه، ما باید تعهد خود را نسبت به‌دموکراسی و حقوق‌بشر و حمایتمان را از خواست مردم ایران برای (برخورداری از) انتخاباتی آزاد در یک ایران آزاد و دموکراتیک ابراز کنیم.
گیرندگان:‌
دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترز
رئیس پارلمان اروپا، داوید ساسولی
دبیرکل عفو بین‌الملل، آنیس کالامار
نمایندة عالی اتحادیه اروپا برای سیاست خارجی جوزپ بورل 
اسامی امضاکنندگان نامة ۲۱نمایندگان پارلمان اروپا به ‌رئیس کمیسیون و رئیس شورای اتحادیة اروپا