ما منتخبین فرانسوی، با گرایشهای مختلف سیاسی و پایبند به ارزشهای آزادی، برابری و برادری در جمهوری فرانسه و پیام جهانشمول آن، مراتب نگرانی مان را درباره (رژیم مذهبی حاکم برایران) را بارها در بیانیه های مختلف بیان کرده ایم. انتخابات در حکومت مذهبی ایران آشکارا و پیوسته یک نمایش بوده است. ولی امسال، انتخابات ریاست جمهوری ۱۸ ژوئن که از سوی حاکمیت برگزار شد، اساسا یک نمایش تک نفره بود.
این امر، البته این به معنای فاقد اهمیت بودن آن نیست، بلکه کاملا برعکس. درایران تغییرات مهم با تاثیرات قابل ملاحظه ای برای ایرانیان و برای همه جهان درحال روی دادن است. در طول چهار دهه گذشته، استراتژی دنبال شده توسط مسئولان سیاسی آمریکایی و اروپایی بر این مبنا بوده که با امتیاز دادن به رژیم به این امید باشند که ”تندروها“ نفود خود را از دست بدهند و ”اصلاح طلبان“ به رأس قدرت در حکومت مذهبی دست یابند.
ولی علی خامنه ای، ولی فقیه رژیم، که حرف آخر را در همه امور دولتی می زند، فرد مورد علاقه خود ابراهیم رئیسی را برای منصب ریاست قوه اجرایی در ایران، برگزید. اما ابراهیم رئیسی کیست؟
عفو بین الملل ابراهیم رئیسی را متهم به عضویت در یک ”کمیته مرگ“ می کند که به گفته این سازمان در سال ۱۳۶۷ زمانی که مسئولیت معاونت دادستانی دادگاه انقلاب تهران را بر عهده داشت، عامل ناپدید شدن های اجباری و اعدام های فراقانونی پنهانی هزاران زندانی سیاسی بوده که اکثر آنها اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران بودند. عفو بین الملل دولت های عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل را فراخواند تا ”تدابیری ملموس در پاسخ به سلطه مطلق مصونیت در ایران“، اتخاذ کنند. رئیسی در سرکوب تظاهرات و قیام سراسری آبان ۹۸و کشتار حدود ۱۵۰۰ تظاهرکننده که
در بین آنها شمار زیادی از زنان و نوجوانان بودند، دست داشت.
کمیته منتخبین فرانسوی برای یک ایران دموکراتیک، مسئولین سیاسی فرانسوی را به حمایت از آغاز یک تحقیق بین المللی مستقل فرا میخواند تا عاملان و آمران جنایات علیه بشریت و قتل عامهای صورت گرفته توسط رژیم ایران به دست عدالت سپرده شوند. زمان آن فرا رسیده که قدرتهای غربی رفتار خود در قبال دیکتاتوری مذهبی حاکم در ایران را مورد بازبینی قرار دهند و از خط مشی گمراه کننده مماشات و امیدواری به ”میانه روی“ این رژیم دست بردارند.
ژان-فرانسوآ لوگاره عضو شورای منطقه ایل-دو-فرانس
ژان-پیر مولر عضو شورای استان والدوآز