- بنا بر گزارش مجاهدین خلق از ۵۴۷ شهر در سراسر کشور عدد جان باختگان کرونا در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۷۰۰ نفر است
- زالی: وقتی کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به ایران آمدند، ما مدام از آنها میخواستیم در رسانهها از نظام سلامت ایران تعریف کنند. ما آمارهای مرگ و میر را از آنها پنهان کردیم. سفیر ژاپن به من گفت اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است. ما فقط برای پنج روز ذخیره واکسن داریم. خبرهای خیلی تلختری برای هفتههای آینده داریم و شرایط بسیار بدتر خواهد شد
- ظریف: نگذارید سکوت را بشکنیم و بپرسیم: کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟ باز هم بگویم
- دانشگاه پزشکی بقیهالله: اگر بخواهیم واقعیت را به مردم بگوییم الان ۴۳ هزار نفر در کشور بستری هستند از این ۴۳ هزار نفر حداقل ۴ هزار مرگ و میر داریم
- طبق آمار حکومتی بستریها در فارس ۴۸۱۵ در خراسان رضوی ۳۲۰۰، در اصفهان ۳۱۱۹ در گیلان ۲۰۰۰ و در اردبیل ۱۵۰۰ نفر است
سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۵۴۷ شهر از ۳۵۸ هزار و ۹۰۰ نفر بیشتر است. در آذربایجان شرقی به ۱۳۶۵۳ نفر، در آذربایجان غربی به ۱۲۸۸۸ نفر، در اردبیل به ۴۳۶۰ نفر، در البرز به ۱۰۵۱۸ نفر، در اصفهان به ۲۴۱۶۰ نفر، در ایلام به ۳۶۴۳ نفر، در تهران به ۸۴۲۹۶ نفر، در خراسان جنوبی به ۳۳۲۶ نفر، در خراسان رضوی به ۲۲۳۳۵ نفر، در خوزستان به ۲۲۵۹۶ نفر، در سیستان و بلوچستان به ۱۰۵۵۵ نفر، در فارس به ۱۲۴۶۲ نفر، در کرمان به ۹۰۱۳ نفر، در کرمانشاه به ۶۵۶۸ نفر، در گلستان به ۸۵۱۵ نفر، در گیلان به ۱۱۷۴۵ نفر، در لرستان به ۱۳۲۲۰ نفر، در مازندران به ۱۳۹۴۰ نفر، در هرمزگان به ۶۲۱۵ نفر و در یزد به ۶۲۷۸ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت رژیم در آمار مهندسی شده خود اعلام کردشمار بیماران وخیم برای اولین بار از مرز ۷۰۰۰ نفر گذشت(ایسنا ۲۱ مرداد ۱۴۰۰).
زالی رییس ستاد کرونا در تهران در اعترافی بی سابقه و تکان دهنده گفت: «وقتی اولین مورد کرونا در قم مشاهده شد، خواهان قرنطینه قم شدم و گفتم انتخابات شهر قم تعطیل شود، اما بعضیها مرا مسخره کردند و گفتند این بیماری را براحتی کنترل میکنیم. هزینه داروهای کرونا چند برابر واردات واکسن شده است، اما اجازه خرید واکسن ندادند چون فکر میکردند گران است.
وقتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به ایران آمدند، ما بهجای مشورت با آنها، مدام از آنها میخواستیم در رسانهها از نظام سلامت ایران تعریف کنند. ما آمارهای مرگ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم.کمکهای جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم و از مشاورههای بینالمللی استفاده نکردیم. چرا چین که دوست صمیمی ما است به ما واکسن کافی نمیدهد؟ سفیران ما در کشورهای خارجی بدنبال تأمین واکسن نبودند. با سفیر ژاپن صحبت کردم، گفت اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است. این چه دیپلماسیای است؟چطور در تحریم حاضریم تجهیزات نفتی را سه برابر قیمت بخریم، ولی در مورد واکسن این کار را نمیکنیم؟ هیچ راهی نداریم جز دو هفته تعطیلی که از همین امروز باید آغاز شود.ما فقط برای پنج روز ذخیره واکسن داریم و نمیتوانیم سرعت را زیاد کنیم. اگر واکسن زیاد بود، ما مراکز را دو برابر میکردیم."خبرهای خیلی تلختری برای هفتههای آینده داریم و شرایط بسیار بدتر خواهد شد» (ایسنا ۲۰ مرداد ۱۴۰۰).
ظریف متقابلا گفت: «نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم: کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ کدام دستگاه به مهمترین تامین کننده خارجی واکسن هر روز حمله میکند؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟ باز هم بگویم؟ » (ایسنا ۲۰ مرداد۱۴۰۰).
در تهران زالی رییس ستاد کرونا گفت: «کشور باید در رابطه با کرونا آرایش جنگی به خود بگیرد. ۱۱۸ بیمارستان و ۱۰۲ مرکز بستری موقت برای درمان بیماران کرونایی در تهران فعالیت دارند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۲۱مرداد ۱۴۰۰).
رییس دانشگاه پزشکی بقیهالله گفت: “اگر بخواهیم واقعیت را به مردم بگوییم الان ۴۳ هزار نفر در کشور بستری هستند اگر اقدام عاجلی را انجام ندهیم این ۴۳ هزار نفر بستری امکان دارد به ۱۵۰ هزار نفر افزایش یابد و آنوقت تعداد مرگ و میر ما در این پیک به ۱۵هزار نفرخواهد رسید» (خبرگزاری صدا و سیما رژیم ۲۱ مرداد۱۴۰۰).
در خراسان رضوی، تعداد بیماران بستری از ۳۲۰۰ نفر فراتر رفته و بیش از ۵۵۰ بیمار در ICUهستند. ظرفیت بیمارستانها تکمیل و نیروی کادر درمان به انتها رسیدهاست. پرسنل آرامستانها با شرایط دشواری روبرو شدهاند و از کارگران روز مزد برای تدفین و حفر قبرها استفاده میشود. آرامستان بهشت رضوان از ابتداء به تغسیل جان باختگان کرونا اختصاص یافت اما به دلیل افزایش آمار مرگ و میر کرونا اخیرا بهشت رضا هم کارهای تغسیل و تدفین را انجام میدهد» (ایسنا ۲۱ مرداد۱۴۰۰).
در خوزستان، رئیس بیمارستان شهدای ایذه گفت: «طی دو هفتهی گذشته آمار بیماران بستری پنج برابر شده است. بخش ویژه بیماران کرونایی نیز تکمیل شده است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۲۱مرداد ۱۴۰۰).
در گیلان، رئیس دانشگاه پزشکی گفت: «تمام بیمارستانهای دولتی، خصوصی و مراکز سرپایی استان مملو از بیماران کرونایی است. بالغبر دو هزار بیمار در سطح بیمارستانها بستری هستند» (ایسنا ۲۱ مرداد۱۴۰۰).
در فارس، دانشگاه پزشکی شیراز اعلام کرد: «۴۸۱۵ بیمار مبتلا به کرونا بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴ بیمار جان خود را از دست داده اند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۲۱مرداد ۱۴۰۰).
در کرمان، رییس بیمارستان غرضی سیرجان گفت: «ما مجبور شدیم در حیاط بیمار را منتظر نگه داریم. ما ۱۳۸ تخت داریم ولی ۱۶۸ بیمار کرونایی را بستری کردیم. بیماران سرپایی در سوله محوطه در حال درمان هستند» (ایسنا ۲۱ مرداد۱۴۰۰).
در اردبیل استاندار گفت: «بیش از ۱۵۰۰ بستری تحت درمان هستند. چند برابر در خانه قرنطینه شدهاند و این جهش نسبت به پیکهای گذشته خیلی خطرناک و بحرانی است» (ایسنا ۲۱ مرداد ۱۴۰۰).
در اصفهان، سخنگوی دانشگاه پزشکی گفت: “تعداد بستریها در استان اصفهان بجز کاشان و آران و بیدگل ۳۱۱۹ نفر است که ۴۳۷ نفر در ICU هستند. در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴ بیمار کرونایی جان باختند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۲۱مرداد ۱۴۰۰).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۱ مرداد ۱۴۰۰ (۱۲ اوت ۲۰۲۱)