برخلاف تمامی خوش خیالی های خامنه ای مبنی بر اینکه با بروی کار آوردن یک دولت «جوان و حزب الهی» درب ابر بحران ها در درون دیکتاتوری ولی فقیه بر پاشنه دیگری خواهد چرخید، اکنون با گذشت قریب دو ماه، شاهد شدت گرفتن تمامی معضلات بویژه تورم ، افت پول ملی و گرانی می باشیم.
بنابر تازه ترین داده های حکومتی تنها طی این مدت ارزش پول ملی با افت «۲۵ درصدی» در مقابل ارزهای خارجی روبرو گردیده است. براین منطق نیز شاهد رشد بی سابقه نرخ توم و گرانی سرسام آور بویژه برای مواد غذایی و کالاهای مصرفی در کشور می باشیم.
یک دلیل برای این واقعیت همان وجود دولت نحس حکومتی است که با بی سوادترین روسا و وزرا شکل گرفته است. شاخص این جملات نیز در وهله نخست شخص آخوند جلاد ابراهی رئیسی با «شش کلاس» سواد می باشد که قرار است تا حتی با کمترین سواد حوزی به جنگ ابر بحرانی بنام رکود اقتصادی برود.
سایت حکومتی بهار نیوز ( ۱۵ مهر ۱۴۰۰) در مطلبی تحت عنوان «۴۰ درصد گرانی نان، یک بلای آسمانی است!» ضمن اعتراف به شکست دولت سیزدهم برای جلوگیری از رشد بحران گرانی می نویسد: «نان همیشه مهم بوده وقتی یک کیلو برنج داخلی به ۵۰ هزار تومان رسیده و هر کیلو برنج وارداتی نیز به دنبال گرانی سرسامآور نرخ ارز و سقوط غمانگیز ارزش پول ملی به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده، واضح و بدیهی است که مردمِ کمتوان به سمت غذاهای نانی و افزایش مصرف نان در سبد خوراکیها روی بیاورند».
ترجمان این جملات به معنای وجود فقر گسترده غذایی در میان آحاد مردم دردمند میهن مان می باشد، زیرا جامعه اکنون بارژیمی دست و پنجه نرم میکند که توان تولید ساده ترین اقلام خوراکی مانند «تخم مرغ و یا نان» را با قیمت های مناسب ندارد.
ضعف بنیادین در دیکتاتوری ولی فقیه ریشه در تفکر فکری آخوند های حاکم دارد، زیرا خامنه ای در دنیای پیچیده امروز تلاش دارد تا با نظامی برپایه ولایت فقیه به جنگ ابر بحران های اقتصادی، مالی، اجتماعی و سیاسی برود، امری که تا به امروز جز شکست چیز دیگر نصیب حاکمیت نکرده است.
براین اساس شاد هستیم که سفره های مردم هر روز کوچک و کوچکتر می گردد و بخش های بیشتری را با خود به کام بیکاری، فقر و فلاکت می کشاند. وجود تابلو در ورودی نانوایی ها مبنی اینکه «نان قسطی» موجود است ، ترجمان این بحران معیشتی در رژیم آخوندی می باشد.
همچنین در راستای افزایش قوت اصلی مردم، رسانه های حکومتی تلاش دارند تا موضوع را صرفا به «افزایش دستمزد کارگران»، «سهمیه بندی آرد» و یا «چند نرخه بودن» آرد گره بزنند، اما واقعیت در این رژیم فاسد آن است که اقتصاد رانتی و وجود باند های مافیایی در حکومت، از اصلی ترین دلائل برای ایجاد این حباب تورم و گرانی است.
خبرگزاری حکومتی ایلنا ( ۱۶مهر ۱۴۰۰) در گزارشی ضمن اعتراف به نکات فوق می نویسد: «سهم نان در سبد معیشت دهکهای پایین (دهک ششم متعلق به کارگران)، سهم بالایی است؛ با گرانی برنج، این نسبت بازهم بالاتر رفته است؛ وقتی سهم نان در سبد، نزدیک ده درصد است، افزایش ۴۰ درصدی نرخ آن، به تنهایی حداقل ۴ درصد سبد معیشت کارگران را گران خواهد کرد».