مذاکرات وین - ادامه بن‌بست موجود 

 

 

 

علائم و نشانه ها پس از سفر انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین به تهران سخن از آن دارند که بن‌بست موجود در مذاکرات اتمی همچنان به قوت خود باقی مانده است.

عدم تعیین زمان برای ادامه مذاکرات اتمی و مکانیزم راه افتادن احتمالی آن از سوی دیکتاتوری ولی فقیه به یقین مهر تائیدی براین واقعیت است که خامنه ای زهر خورده همچنان به سیاست باج خواهی از طرف های مقابل ادامه می دهد. همچنین همزمانی سفرجوزف بورل ، هماهنگ کننده سیاست خارجی در اتحادیه اروپا به واشنگتن نیز، خود دلیل دیگری بر وجود ابهام برای ادامه مذاکرات می باشد.

بهرحال انچه که طی سه ماه گذشته و بویژه از فردای بروی کارآوردن آخوند دژخیم ابراهیم رئیسی بر مسند ریاست جمهوری نظام مشخص گردیده، وجود سیاست انقباض و همچنین تشدید فعالیت های مخرب اتمی با نقض کامل برجام از سوی ولی فقیه می باشد.
 
دراین رابطه روزنامه واشنگتن پست نوشته است: «در حالی‌که رژیم تهران غنی‌سازی اورانیوم را گسترش می‌دهد و برای از سرگیری مذاکرات به‌منظور احیای توافق اتمی ۲۰۱۵ تعلل می‌کند، وزیر خارجه آنتونی بلینکن و دو همتای خاورمیانه‌ای او روز چهارشنبه در مورد گزینه‌های احتمالی در صورت شکست دیپلماسی گفتگو کردند». ( سایت مجاهدین خلق ۲۱ مهر ۱۴۰۰) 

براین اساس پیش بینی می شود که برای بحران برسر دستیابی دیکتاتوری ولی فقیه به بمب اتمی سه سناریو احتمالی موجود می باشد.
 نخست ادامه «بازی موش و گربه» و کش وقوس دادن این وضعیت که به یقین مطلوب خامنه ای و سیاست های وی می باشد.
دوم رفتن بسوی قطعنامه های ملل متحد با نخ نباتی بنام «بند ۷» و تحریم های گسترده تر با مشارکت قدرت ها یی مانند روسیه و چین و سوم مجموعه حملات نظامی علیه مراکز حساس اتمی رژیم آخوندی.

دراین راستا رابرت مالی، مسئول پرونده ایران طی روزهای گذشته «از آمادگی آمریکا برای گزینه‌های احتمالی در صورت شکست مذاکرات برجام در وین» سخن گفته است. وی تاکید کرده است: «آمریکا در هماهنگی با متحدان منطقه‌ای‌خود علیه فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اقدام خواهد کرد» ( سایت دویچه وله ۱۳ اکتبر ۲۰۲۱)
.
ابعاد این وضعیت بحدی است که پیشترنیز وزیر خارجه فرانسه بصراحت این وضعیت را برای رژیم آخوندی خطرناک توصیف کرده بود. وی تاکید دارد: «گذشت زمان به سود ایران نیست و هر چه بازگشت ایران به مذاکرات بیشتر به طول انجامد، امکان دسترسی به یک توافق دیپلماتیک بر سر احیای برجام کاهش می‌‌یابد».

بدین سان ولی فقیه طلسم شکسته اکنون با ادامه عامدانه سیاست های اتمی ، کشور را دیگربار با خطرات و مجموعه ای از بحران ها درگیر کرده است. وی که سودای ساخت سلاح اتمی را در سر دارد، تا کنون بخش بزرگی از درآمدهای ملی را برای این پروژه ضد ملی هزینه نموده. 
دراین راستا نیز شاهد هستیم که فشار مستقیم اقتصادی و معیشتی بی سابقه ای بر جامعه دردمند ایران فرود آمده، بطوریکه بنابر داده های حکومتی قریب ۸۰ درصد از مردم ایران اکنون زیر خط فقر بسر می برند.