مجمع عمومی ملل متحد- کمیته سوم - سخنرانیهای نمایندگان کشورهای مختلف درباره نقض حقوق بشر درایران

 

 

 

محکومیت قتل عام سال ۶۷ و اعدام و شکنجه توسط رژیم آخوندی

روز دوشنبه ۳آبان در اجلاس کمیته سوم مجمع عمومی ملل متحد، علاوه بر گزارشگر ویژه نقض حقوق بشر در ایران نمایندگان کشورهای مختلف جهان دراین باره سخنرانی کردند. 
نماینده کانادا نگرانی این کشور را از اعدامها در ایران و نقض آزادی عقیده و مذهب و تبعیض علیه زنان و اقلیت های قومی و مذهبی، محدودیت های اینترنتی و نبودن حسابرسی از عاملان نقض حقوق بشر ابراز کرد و افزود: کانادا کماکان از دستگیری های خودسرانه و زندانی کردن افراد و هدف قرار دادن شهروندان دوتابعیتی و خارجی در ایران نگران است. کانادا قتل عام زندانیان سیاسی در ایران در سال– ۱۳۶۷ – را محکوم می‌کند. کانادا جلودار ارائه بیانیه علیه دستگیریها خودسرانه در ایران است. 
نماینده کانادا افزود: ما همچنین نگرانی خودمان را از تلاشهای رژیم ایران برای از بین بردن شواهد اعدام های گسترده فراقضایی زندانیان مخالف در– ۱۳۶۷- را با شما درمیان می گذاریم... 

نماینده فرانسه: فرانسه با بیانیه اتحادیه اروپا همراهی می کند که گزارش گزارشگر ویژه را حمایت می کند. نگرانی اصلی فرانسه وضعیت حقوق بشر در ایران و بطور خاص وضعیت زنان و دختران و خشونت بکارگرفته شده علیه زنان و دختران است که باید متوقف شود. کسانی که به این اعمال دست می زنند باید محاکمه شوند. فرانسه بطور خاص از اعدام ها و بطور خاص اعدام کودکان ابزار نگرانی می کند. شکنجه خودسرانه رقت آور است. حمله به روندهای قضایی منصفانه، و حمله همراه با رفتارهای تحقیرآمیز به هیچ عنوان توجیه پذیر نیستند. فرانسه خواستار آزادی بیان بخصوص روی اینترنت و آزادی گردهمایی و گردهمایی های مذهبی است. فرانسه به رژیم ایران فراخوان می دهد که با گزارشگر ویژه همکاری کند.ما حمایت خود را از قطعنامه کانادا اعلام می کنیم.

نماینده آمریکا: ما هم‌چنان نگران احکام اعدام پس از محاکمات ناعادلانه و اعترافات اجباری که از طریق شکنجه‌گرفته شده هستیم. آخرین نمونه، گزارش اعدام قریب‌الوقوع حیدر قربانی است. علاوه بر این، رژیم ایران در تعارض با میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و حقوق بشر و کنوانسیون حقوق کودک به اعدام کودکان ادامه می‌دهد. 
ما از سرکوب حق آزادی بیان توسط رژیم ایران از جمله خاموشی اینترنت، اقداماتی برای مسدود کردن یا حذف غیرقانونی یا خودسرانه وب‌سایت‌های رسانه‌ها، و شبکه‌های اجتماعی، و سایر محدودیت‌های گسترده در دسترسی به اینترنت یا انتشار اطلاعات به‌صورت آنلاین، نگران هستیم. 

 نماینده انگلستان: بسیار ناامید کننده است که نماینده رژیم ایران تلاش می کند کمیته سوم را منحرف کند. همانطور که جاوید رحمان گفت وضعیت وخامت بار حقوق بشر در ایران ادامه دارد. از جمله سرکوب خشونت بار تظاهرات کنندگان در ۱۲ ماه گذشته، که چندین کشته برجا گذاشته است. 
انگلستان همچنین نگرانی عمیق خود را در مورد وضعیت زندان های ایران ابراز می کند. بسیاری افراد با ملیت های خارجی و دو تابعیتی و تظاهر کنندگان و مدافعان حقوق بشر با شرایط دردناکی در زندانها روبرو هستند . ما خواستار توقف شکنجه مطابق کنوانسیونهای بین المللی هستیم 

نماینده نروژ:‌ ما از پیشنهاد لغو اعدام استقبال می کنیم. نروژ مخالف هرنوع حکم اعدام است. ما از اعدام افرادی که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشتند متاسفیم. نروژ نگران تبعیض علیه زنان و دختران است. ما از فراخوان برای لغو هر گونه تبعیض و خشونت علیه زنان و دختران حمایت می کنیم. 
نروژ در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر، و ارعاب و حبس زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق بشر نگران است. ما به آزادی این زندانیان و تمام کسانی که بخاطر حقوق و آزادیهای مذهبی یا اعتقادی دستگیر شده اند فراخوان می دهیم. 
نماینده سوئیس:‌ کشور من هم‌چنان نسبت به‌تعداد بالای اعدام‌ها در ایران نگران است. سوئیس همچنین به تعیلیق رسمی و بلادرنگ اعدام نوجوانان در ایران فراخوان می دهد. وضعیت دستگیرشدگان در ایران هم‌چنان موجب نگرانی کشور من است. سوئیس رژیم ایران می خواهد ممنوعیت شکنجه را به‌عنوان یک معیار ضروری قانون بین‌الملل رعایت کند، به‌کنوانسیون ملل متحد علیه شکنجه بپیوندد و اقدامات مادی علیه توسل به‌شکنجه و سوءرفتار به‌ویژه در بازداشت‌گاهها، در پیش بگیرد.
سوئیس نسبت به‌استفادة نامتناسب از زور توسط نیروهای امنیتی درجریان تظاهرات ژوئیة۲۰۲۱ ابراز تأسف می‌کند. در پایان، کشور من هم‌چنان نسبت به‌وضعیت اقلیت‌ها که تبعیض‌های شدیدی را تحمل می‌کنند نگران است 
نماینده آلمان: آلمان خود را با بیانیه اتحادیه اروپا همآهنگ می‌کند و از گزارشگر ویژه برای کار و گزارش اخیرش تشکر می‌کند. ما از رژیم ایران می خواهیم که به گزارشگر ویژه دسترسی کامل بدهد. 
آلمان هم‌چنان نگران وضعیت حقوق‌بشر در ایران است. تعداد بالای احکام اعدام، به‌ویژه علیه نوجوانان نگران‌کننده است. آلمان قویاً با این نوع مجازات ظالمانه و غیرانسانی مخالف است. ما از رژیم ایران می خواهیم فوراً به مجازات اعدام پایان دهد. ما هم‌چنین نگرانی خود را در مورد ناپدید شدن اجباری ابراز می‌کنیم. 
آلمان هم‌چنین خواستار رفع تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی و قومی و زنان است
نماینده استرالیا: ما در نگرانی های گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران شریک هستیم. ما عمیقا از استمرار اعدام ها بخصوص اعدام نوجوانان در ایران ناراحت هستیم. احکام اعدام در ایران یکی از بالاترین سطوح در جهان است. و ما مصرانه می خواهیم تا رژیم ایران به تبعیض و تهدید مذهبی و قومی پایان دهد. استرالیا بسیار نگران این است که زنان و دختران در ایران با تبعیض مواجه هستند. ما میدانیم که مقامات ایران بطور جنایتکارانه زنان و مردانی را که مبلغ حقوق زنان هستند تحت تعقیب و مورد اذیت و آزار قرار میدهند. 
نماینده جمهوری چک:ما بار دیگر حمایت کامل خود را از مأموریت جاوید رحمان تکرار می‌کنیم. ما قاطعانه معتقدیم که سفر گزارشگر ویژه به ایران برای دسترسی بدون مانع بسیار مهم خواهد 
ما شاهد اعدام قریب‌الوقوع یک نوجوان دیگر هستیم ما به‌طور کامل با نگرانی گزارشگر ویژه در مورد بالای اعدامها در ایران شریک هستیم. 
ما عمیقاً نگران سرکوب آزادی بیان و عقیده، اجتماعات و تشکلها هستیم. این شامل فقدان حسابرسی مداوم در مورد نقض جدی حقوق‌بشر است که در خلال سرکوب خشونت‌آمیز چندین موج اعتراض بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ انجام شده است.