چماق قطعنامه، عقب‌نشینی خامنه‌ای

با اوجگیری بحران میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دیکتاتوری ولی‌فقیه و هم‌چنین عطف به این واقعیت که صدور قطعنامه از سوی اجلاس آتی شورای حکام در چشم‌انداز قرار گرفته است، شاهد عقب‌نشینی رژیم آخوندی برای رفتن به پای میز مذاکرات وین می‌باشیم.

در این رابطه پاسدار علی باقری، مسئول مذاکره‌کننده رژیم آخوندی سرانجام چهارشنبه‌شب خبر داد که“ مذاکرات اتمی در وین از دوشنبه هشتم آذرماه (۲۵ نوامبر) از سر گرفته خواهد شد».

به یقین این عقب‌نشینی که طی چهار ماه گذشته با هدف خرید وقت و شتاب دادن به پروژه ساخت سلاح اتمی صورت گرفته بود، ریشه در وضعیت درب و داغان رژیم آخوندی را دارد.

یک دلیل برای این وضعیت همان مجموعه فشارهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مواضع سخت گروسی، مدیرکل آن در رابطه با“ پنهان‌کاریها» و“ عدم شفافیت» از سوی دیکتاتوری ولی‌فقیه می‌باشند.

مدیرکل آژانس در این رابطه تأکید کرده است:“ چیزی که دارم به آنها [رژیم] می‌گویم این است که یک محدودیتی وجود دارد. اگر آنها می‌خواهند که کسی بگوید اوضاع خوب است و هیچ انحراف یا کج روی وجود ندارد، در اینصورت ما باید بتوانیم کاری که نیاز داریم را انجام دهیم. ما به دسترسی نیاز داریم که متناسب با چنین برنامه اتمی پیچیده و جاه‌طلبانه‌ای باشد» (سایت مجاهدین خلق به‌نقل از سی.ان.ان ۱۴آبان ۱۴۰۰).

ترجمان این جملات به‌معنای نه تنها آخرین هشدارها به رژیم آخوندی بلکه باز نمودن پنجره‌ای برای نشست بعدی شواری حکام می‌باشد که قرار است طی هفته‌های آینده برگزار گردد.

براین اساس و در صورتی‌که خامنه‌ای هم‌چنان از همکاری با جامعه بین‌الملل سرباز می‌زد، به یقین پرونده اتمی رژیم دیگر بار در نشست شورا مفتوح می‌گردید، امری که در منطق خود به صدور قطعنامه‌یی دیگر و رفتن پرونده اتمی به شورای امنیت ملل‌متحد و باز شدن سرکلاف بند ۷ منشور ملل‌متحد را ه می‌برد.

مضافا بر این واقعیت نیز باید به تلاشهای طرفهای مقابل برای رسیدن به اجماعی دیگر علیه برنامه‌های اتمی رژیم آخوندی اشاره نمود تا بدین سان پازل بن‌بست موجود برای خامنه‌ای روشن‌تر گردد. برای نمونه خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، تسنیم (۱۴ آبان ۱۴۰۰) اعتراف کرده است:“ فرانسه روز پنجشنبه در لحنی تهدیدآمیز مدعی شد که در نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آماده است تا به همراه سایر شرکای بین‌المللی‌اش علیه ایران اقدام کند».

هم‌چنین آنه کلر لیگندر" سخنگوی وزارت‌خارجه فرانسه افزوده است: ” (رژیم) ایران باید بدون تأخیر و وقفه مذاکره و همکاری با آژانس را از سربگیرد». .

ترجمان این جملات به‌معنای شکست خامنه‌ای برای خرید وقت و بازی دادن جامعه بین‌الملل علیه یکدیگر نیز می‌باشد.

در این راستا رژیم خوندی که سرمایه‌گذاری کلانی برای ایجاد شکاف میان“ اتحادیه اروپا و آمریکا به‌عمل آورده بود، اکنون به‌وضوح نزدیکی طرفهای درگیر به یکدیگر را تجربه می‌کند.

براین اساس خواست مشترک طرفین اکنون بر آن است که رژیم آخوندی با بازگشت به میز مذاکرات متوقف شده، آن را از همان نقطه پایانی در اردیبهشت گذشته ادامه دهد. این وضعیت نیز بدان معنا است که خامنه‌ای در فردای حصول هر توافقی باید به ادامه مذاکرات بر سر دیگر موضوعات مانند“ موشکی و منطقه ای» نیز تن دهد.