طی 3 روز، نزدیک به 1300 نفر از جوانان مسلمان و زنان و مردانی که از انگلستان و نیز از آمریکا و کانادا آمده اند در نزدیکی برمینگام در یک ساختمان دانشگاه وارویک گردهم آمده اند.
هدف آنها این است که به کمک همدیگر راه حلهایی را برای مقابله با رشد فزاینده افراطگرایی مذهبی، منجمله در مدارس و دانشگاهها، جستجو کنند. این تجمع که «هدایت 2012 » نام دارد یک نوع اردوی تابستانی ضد تروریسم است. در این محل، در برابر رسانهها، کنفرانسها و جلسات متعدد بحث و تبادل نظر برنامه ریزی شده اند، ازجمله در مورد این موضوع که چطور می توان به استدلالهای اسلامگرایان رادیکال پاسخ داد.
در این کنفرانسها، منجمله آیات قرآن، احادیث و متون دینی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت. داوود قدری، 23 ساله، که از منچستر به اینجا آمده است میگوید: «با چیزهایی که ما در اینجا آموخته ایم، من مطمئن هستم که ما خواهیم توانست مانع از آن بشویم که دوستان، همسایگان و همکاران ما توسط تروریستها تحت تاثیر قرار بگیرند». مشین خان، یک دختر 19 ساله که از نزدیکی منچستر به اینجا آمده است میگوید: «در رسانهها اینگونه وانمود می شود که همه مسلمانان تروریست هستند. من خرسند هستم که در این ابتکار عمل شرکت کرده ام تا اینگونه تصورات غلطی که در مورد مسلمانان در اذهان وجود دارند دگرگون بشوند».
دکتر محمد طاهر القدری، یک اسلام شناس پاکستانی الاصل این ابتکار عمل بی سابقه در انگلستان را سازماندهی کرده است. او در ماه مارس یک فتوای 600 صفحه ای را منتشر کرده بود. در متن فتوای مزبور او تروریسم را محکوم کرده بود و تاکید کرده بود که هیچ اقدام تروریستی را نمی توان به نام اسلام موجه جلوه داد. این اسلام شناس در نطق افتتاحیه اش من جمله گفت: «من در حیطه نظری و معنوی علیه افراطگرایی و تروریسم اعلام جنگ می کنم. زمان آن فرا رسیده است که اسلام شناسان معتدل و صلحجو اعلام موجودیت کنند. من فکر می کنم که ماموریت من این است که نسل جوان را از این خطر که در ورطه رادیکالیسم افتاده و در کشورهای غربی توسط گروههای تروریستی عضوگیری بشود نجات دهم». القدری قول داده که کامیونهایی مملو از کتاب را به همه جا در انگلستان بفرستد و با مراجعه به تک تک خانه ها علیه افراط گرایی مذهبی مبارزه کند. در انگلستان نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار نفر مسلمان زندگی می کنند که اکثرشان پاکستانی الاصل هستند.